Frisca devenita apa de ploaie

prăjitura cu Fanta

Nu mai gatisem de multa vreme ceva dulce in casa. Sau gatisem dar nu cu frisca. Avand invitati la masa de Revelion si stiind ca le place si lor, ca si mie, tortul de mere, m-am apucat de treaba sa fac un tort bun pentru masa de Anul Nou. Nu sunt nici genul de gospodina desavarsita dar nici dezastru in bucatarie. Un tort de mere ar fi trebuit sa imi iasa perfect pentru ca nu e nici o inginerie sa il faci. In realitate, a iesit un dezastru. Trebuie sa ii multumesc pentru asta cutiei cu frisca Hulala. Si data trecuta, cand am gatit cu ea, m-a dezamagit dar am cautat sa ii gasesc scuze: ca nu o tinusem suficient la rece si ca nu respectasem instructiunile de pe cutie sa o bat prima data la viteza mai mica.

Ei bine, de data asta, am respectat toti pasii, ba chiar am adaugat si intaritor pentru frisca si tot degeaba: numai aspect de frisca nu avea. Sincer, e mai ferma si mai aspectuoasa o spuma de albus de ou decat frisca minune. Dupa munca depusa, m-am ales cu un tort cu aspect de prajitura la mana a doua(daca exista asa ceva) si cu un gust care numai de frisca nu era. Am stricat tortul pe frisca, mai pe romaneste. Daca il lasam simplu, fara frisca, ar fi fost mult mai bun. Sa va mai spun ca luasem frisca si la tub ca sa ornez tortul si ca am facut o floricica cu diametru de 2 cm si in jumatate de ora devenise floricica de 0,5 cm diametru, atat de tare se „dezumflase”? 15 lei aruncati in vant pe doua produse ale aceluiasi producator, care nu numai ca nu au adus imbunatatiri preparatului dar chiar i-au stricat aspectul si gustul.

Mie o sa imi fie invatatura de minte si, data viitoare cand mai am chef de prajiturit cu frisca, imi cumpar smantana dulce si renunt la minunea asta de Hulala care n-are nici gust nici consistenta. E apa de ploaie cu ceva praf in ea…Se lasa, ai senzatia ca se scurge de pe tort iar, ca gust, laptele praf e delicios pe langa ea.

Etichete: , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Balaban Violeta
    • 02/01/2015
    Răspunde

    si eu luam inainte Hulala,dar tot mai buna este cu smantana mai ales ca o pot face chiar eu si nu mai da nici bani…

      • cristina
      • 02/01/2015
      Răspunde

      inainte parca era altfel….

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 02/01/2015
    Răspunde

    Cu smantana iese mai bun dar daca nu, eu mai foloseam praf de frisca de la D-ct Oetker si iesea la fix

      • cristina
      • 02/01/2015
      Răspunde

      p-asta inca nu l-am incercat. gustul e cat de cat bunicel?

  1. Răspunde

    Am avut si eu un necaz cu frisca pentru tortul de sfarsit de an. Aveam un plic de praf de la doctorul minune, pusesem si lapte in castron, urma sa le mixez pentru a scoate „frisca”. Baiatul meu, pus pe glume, a venit in spatele meu si m-a speriat, iar eu am rasucit mana, aruncand toata chestia aia pe jos si pe pisicute. :))) Si uite asa tortul meu, in loc de frisca, a fost ornat cu glazura de fanta. :))))
    La multi ani!

      • cristina
      • 04/01/2015
      Răspunde

      pisicutele au petrecut pe cinste, insa! :))

    • Mihaela
    • 03/01/2015
    Răspunde

    Eu de obicei evit frisca fiindca nu ma omor dupa ea si nici nu stiu sa fac prajituri, dar prietenele mele care le au cu gatitul folosesc smantana dulce.

      • cristina
      • 04/01/2015
      Răspunde

      nu exista nu stiu 😛

    • Fedeles Liliana
    • 04/01/2015
    Răspunde

    Cea mai buna alegere este smantana dulce si grasa.

  2. Eu am patit-o de cateva ori cu frisca de la market…de aceea prefer sa cumpar smantana si sa pregatesc personal frisca…Scie una pe eticheta…dar de fapt contine altceva….numai frisca nu se face..)))))Smantana dulce este cea mai buna pentru a prepara o frisca ca la carte!Conteaza si concentratia de grasime din smantana….

      • cristina
      • 04/01/2015
      Răspunde

      comoditatea din mine …m-a facut sa cred ca e mai buna aia

  3. Răspunde

    Mie nu imi place frisca asa ca evit torturile sau dulciurile cu frisca, iar pt mine, tortul cu mere e inginerie 😀

    • gutu adriana
    • 03/09/2015
    Răspunde

    eu am folosit frisca hulala,si am fost multumita..bine am folosit mai mult la ornat!imi pare rau ca la tine nu a mers 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares