Nu mai gatisem de multa vreme ceva dulce in casa. Sau gatisem dar nu cu frisca. Avand invitati la masa de Revelion si stiind ca le place si lor, ca si mie, tortul de mere, m-am apucat de treaba sa fac un tort bun pentru masa de Anul Nou. Nu sunt nici genul de gospodina desavarsita dar nici dezastru in bucatarie. Un tort de mere ar fi trebuit sa imi iasa perfect pentru ca nu e nici o inginerie sa il faci. In realitate, a iesit un dezastru. Trebuie sa ii multumesc pentru asta cutiei cu frisca Hulala. Si data trecuta, cand am gatit cu ea, m-a dezamagit dar am cautat sa ii gasesc scuze: ca nu o tinusem suficient la rece si ca nu respectasem instructiunile de pe cutie sa o bat prima data la viteza mai mica.
Ei bine, de data asta, am respectat toti pasii, ba chiar am adaugat si intaritor pentru frisca si tot degeaba: numai aspect de frisca nu avea. Sincer, e mai ferma si mai aspectuoasa o spuma de albus de ou decat frisca minune. Dupa munca depusa, m-am ales cu un tort cu aspect de prajitura la mana a doua(daca exista asa ceva) si cu un gust care numai de frisca nu era. Am stricat tortul pe frisca, mai pe romaneste. Daca il lasam simplu, fara frisca, ar fi fost mult mai bun. Sa va mai spun ca luasem frisca si la tub ca sa ornez tortul si ca am facut o floricica cu diametru de 2 cm si in jumatate de ora devenise floricica de 0,5 cm diametru, atat de tare se „dezumflase”? 15 lei aruncati in vant pe doua produse ale aceluiasi producator, care nu numai ca nu au adus imbunatatiri preparatului dar chiar i-au stricat aspectul si gustul.
Mie o sa imi fie invatatura de minte si, data viitoare cand mai am chef de prajiturit cu frisca, imi cumpar smantana dulce si renunt la minunea asta de Hulala care n-are nici gust nici consistenta. E apa de ploaie cu ceva praf in ea…Se lasa, ai senzatia ca se scurge de pe tort iar, ca gust, laptele praf e delicios pe langa ea.
si eu luam inainte Hulala,dar tot mai buna este cu smantana mai ales ca o pot face chiar eu si nu mai da nici bani…
inainte parca era altfel….
Cu smantana iese mai bun dar daca nu, eu mai foloseam praf de frisca de la D-ct Oetker si iesea la fix
p-asta inca nu l-am incercat. gustul e cat de cat bunicel?
Am avut si eu un necaz cu frisca pentru tortul de sfarsit de an. Aveam un plic de praf de la doctorul minune, pusesem si lapte in castron, urma sa le mixez pentru a scoate „frisca”. Baiatul meu, pus pe glume, a venit in spatele meu si m-a speriat, iar eu am rasucit mana, aruncand toata chestia aia pe jos si pe pisicute. :))) Si uite asa tortul meu, in loc de frisca, a fost ornat cu glazura de fanta. :))))
La multi ani!
pisicutele au petrecut pe cinste, insa! :))
Eu de obicei evit frisca fiindca nu ma omor dupa ea si nici nu stiu sa fac prajituri, dar prietenele mele care le au cu gatitul folosesc smantana dulce.
nu exista nu stiu 😛
Cea mai buna alegere este smantana dulce si grasa.
Eu am patit-o de cateva ori cu frisca de la market…de aceea prefer sa cumpar smantana si sa pregatesc personal frisca…Scie una pe eticheta…dar de fapt contine altceva….numai frisca nu se face..)))))Smantana dulce este cea mai buna pentru a prepara o frisca ca la carte!Conteaza si concentratia de grasime din smantana….
comoditatea din mine …m-a facut sa cred ca e mai buna aia
Mie nu imi place frisca asa ca evit torturile sau dulciurile cu frisca, iar pt mine, tortul cu mere e inginerie 😀
eu am folosit frisca hulala,si am fost multumita..bine am folosit mai mult la ornat!imi pare rau ca la tine nu a mers 🙁