Când am aflat prima dată de oja semipermanentă, am știut din start că vreau să o încerc. Întotdeauna mi-am făcut unghiile acasă. Oja obișnuită mi se cojea în nici 2 zile, indiferent ce aș fi făcut sau ce tip de lac aș fi folosit. Nu am timp și nici răbdare să-mi fac unghiile zilnic. Oja semi părea un dar divin din ce povesteau alte fete despre ea. Numai că, după prima aplicare, nu mi s-a părut așa semipermanentă, având în vedere că a cedat după nici 3 zile. Cum de la celelalte fete arătau bine și după 2 săptămâni? Mi-a luat ceva timp să-mi dau seama unde greșeam. Dacă nici la tine oja semipermanentă nu rezistă cât te așteptai, fii mai atentă la următoarele lucruri!
Alege produse de calitate
Ojele semipermanente se găsesc peste tot, dar nu toate sunt bune. Vă spun din experiență. Pentru un rezultat bun și de durată ai nevoie de o ojă semipermanentă de calitate.
Nu uita nici de bază și top coat! Există și oje semipermanente one step, 3-1, dar să știți că mie mi se pare că mai bine arată și rezistă o manichiură cu straturile aplicate pe rând: bază, ojă și top. Dacă preferați varianta aceasta, ca și mine, mizați pe astfel de kituri unghii în care sunt incluse atât oja, cât și baza și top coat-ul. Ideal este ca baza, oja și stratul superior să fie de la același brand pentru a funcționa mai bine împreună.
Îndepărtează bine cuticula de pe unghie
Tăierea cuticulelor este un lucru care nu m-am priceput niciodată. Nu mai încerc să le tai pentru că sunt foarte mici șansele să nu mă ciupesc și să-mi fac răni. Eu doar le împing. Și mi-am dat seama că unul dintre motivele pentru ca ojele nu rezistau cât m-aș fi așteptat era acela că pe unele porțiuni de unghie cuticula nu fusese bine îndepărtată, deci oja nu se lipea de unghie, ci de pielea respectivă. Când pielea intra în contact cu anumite substanțe sau se întindea, oja sărea de pe acea zonă.
Nu te grăbi cu mătuirea
Un alt motiv posibil pentru care oja semipermanentă nu rezistă cât ți s-a spus este mătuirea incompletă a unghiei. Asta presupune pilirea blândă a unghiei, în vederea îndepărtării stratului superior, lucios. Astfel, produsele folosite aderă perfect la suprafața unghiei. Acolo unde unghia nu a fost pilită/mătuită, vei avea surpriza ca oja să nu reziste. Trebuie pilit atent și blând fiecare milimetru de unghie. Și, evident, după, curățată bine unghia, de praf, cu periuța.
Curăță oja scursă înainte să usuci în lampă
Când ai două mâini stângi, cum am eu, este imposibil să aplici oja doar pe unghie, să nu atingi cu pensula pe cuticule măcar în 2-3 locuri. Avantajul la oja semipermanentă este că ai timp să cureți acele pete accidentale. Problema este că dacă te grăbești să polimerizezi fără a fi făcut asta înainte, oja uscată nu doar că va arăta rău și va fi foarte greu de curățat, dar va afecta și rezistența manichiurii. Pe măsură ce unghia crește, piele aceea dată cu ojă se desprinde de unghie și pe acolo se creează o breșă. Oja nu mai este perfect sigilată și crapă sau sare.
Sigilează vârfurile
Uite încă ceva ce făceam greșit! Nici la oja clasică nu țineam cont de aplicarea ojei pe vârful unghiei. La oja semipermanentă am încercat să nu mai uit, dar la primele aplicări tot am dat greș pentru că am pus doar ojă pe zona respectivă, fără bază și top coat. Evident că în doar 2-3 zile deja aveam vârfurile ciupite, cu bucățele mai mici sau mai mari de ojă sărite.
Evită stratul gros de ojă
Cred că ți-a dat și ție prin minte să scutești timp aplicând un singur strat, mai gros, de ojă, în loc de două. Este greșit. La suprafață, oja se usucă și arată bine, dar ea nu va rezista prea mult. Pentru culoare intensă și acoperire perfectă, aplică oja în două straturi subțiri, uscate fiecare în mod corespunzător, în lampă! Nici după 2 straturi unghiile nu arată bine? Nu e cazul pentru al treilea. Problema este cu produsul și ajungem din nou la punctul 1, importanța alegerii unor produse de calitate.
Mai pot fi și alte motive pentru care oja semipermanentă nu rezistă cât te așteptai. Poate ți-ai atins unghiile după mătuire și ai lăsat o peliculă grasă pe ele. Poate lampa ta nu este destul de bună. Poate nu ai respectat timpul de uscare. Poate te-ai apucat să pilești o porțiune de unghie după ce ți-ai terminat de făcut manichiura. Undeva sigur ai greșit. Acordă-ți timp și studiază problema pentru a înțelege ce este de corectat! Primul pas și cel mai important este să îți cumperi produse bune. Restul înveți pe parcurs. Nu te da bătută!
Mulțumim pentru recomandare.
Mersi pentru sfaturi… O sa fiy mai atenta pe viitor la anumiti pasi… Faza cu varful unghiei e noua…o sa insist… Ms mult pentru informații… Foarte utile
Sfaturi foarte utile,multumim!
Mulrumim pentru informații super utile.