Achiziționarea articolelor de încălțăminte nu mi s-a părut niciodată ușoară. Chiar și atunci când mergi fizic în magazine și probezi, și tot probezi, tot există mari șanse să te alegi cu un produs care, ulterior, se va dovedi inconfortabil, deci o alegere proastă. Cu atât mai mult, atunci când achiziția o facem online, se poate întâmpla asta. Nu e suficient să deschizi Google, să dai interogare după sandale dama piele și să alegi modelul care-ți place cel mai mult ca aspect dintre cele care se încadrează în bugetul de care dispui. Sau, poți face și asta dacă e vorba de o pereche de sandale pe care ai de gând să le porți ocazional. Altfel, ar trebui să fii atent la mai multe aspecte dacă vrei cele mai frumoase, durabile, dar și cele mai confortabile sandale. Care sunt detaliile care contează?
Material
Care este materialul în care picioarele noastre se simt cel mai bine? Evident că, pielea naturală. Pielea este moale, se lasă, rezistă bine, nu alunecă pe picior și nu favorizează apariția mirosurilor neplăcute date de transpirație. Bine ar fi ca, dacă tot mizăm pe acest material natural, atât de maleabil și prietenos, să ne interesăm și cât de tratată a fost pielea înainte de a deveni pantof. Pielea tăbăcită chimic arată altfel, miroase a chimicale, se crapă mai repede și nu este deloc eco-friendly. Cea tăbăcită natural/vegetal este mai greu de găsit, dar nu imposibil. Un exemplu sunt sandalele Fankyfain. Pielea folosită la fabricarea lor este tăbăcită natural.
Tipul de talpă
Următorul lucru asupra căruia trebuie să fim atenți este talpa. Aceasta nu trebuie să fie nici prea înaltă, nici prea tare. Sandalele cu talpă joasă sunt cele mai confortabile dacă nu există probleme care să impună cerințe speciale. Țineți cont și de faptul că nici tălpile prea subțiri nu sunt o alegere bună. Riscați ca, prin ele, să simțiți fiecare pietricică sau denivelare, lucru care nu va plăcea picioarelor. De asemenea, talpa nu trebuie să fie perfect dreaptă, ci puțin mai ridică în zona călcâiului (1-2 cm). Cam așa!
Calitatea lucrăturii
Un pantof de calitate trebuie să fie bine lucrat, din bucăți de piele întregi, pe cât posibil, fără multe înnădituri și cusături care-i dau un aspect grosolan și pot chiar jena și leza picioarele, mai ales dacă nu sunt corect realizate și finisate. Din nou, Fankyfain sunt un exemplu la categoria sandale piele naturală. Pur și simplu, sunt îndrăgostită de sandalele lor. Mi se par cele mai confortabile sandale din tot ce-am avut până acum și atât de ușor de adaptat la mai multe stiluri vestimentare. Sunt lucrate manual, în Grecia, cool azi, dar la modă și peste trei ani.
Gradul de decupare
Aici, depinde foarte mult de fiecare. Unii preferăm sandalele cât mai închise, alții pe cele mai decupate. Cele mai pline asigură o mai bună protecție a picioarelor, dar implică niște costuri mai mari și nu permit aerisirea perfectă a picioarelor. Cele minimaliste, cu câteva barete finuțe, sunt mai potrivite dacă vreți să vă simțiți ca și cum nu ați avea nimic în picioare. Sunt perfecte pentru persoanele care se plâng de transpirație excesivă la nivelul picioarelor.
Greutate
De câte ori nu ne-am ales un articol de încălțăminte care pe moment ni s-a părut perfect, dar, purtat timp îndelungat, s-a dovedit a fi prea greu și inconfortabil! În general, talpa este elementul cel mai greu la un pantof. Da, ținem cont de ce am spus mai sus despre ea, verificăm să nu fie alunecoasă, prea subțire sau prea tare, dar trebuie să avem grijă să nu fie nici prea grea, dacă nu vrem să simțim la fiecare pas că avem cărămizi de cărat în picioare.
Măsura potrivită
Am ajuns la măsură. Este important să vorbim despre ea pentru că, la sandale, multe persoane sunt tentate să facă compromisuri sau chiar greșeli la acest capitol. De exemplu, cineva poartă 37, măsură care nu este disponibilă. Își ia un 36 pentru că piciorul intră, bareta de închidere este reglabilă, deci nu-i problemă. Oare? Dacă vrei să porți cele mai confortabile sandale, nu face asta! Orice deget sau bucată de călcâi care iese în afara tălpii înseamnă disconfort și posibile probleme de sănătate a picioarelor.
Lățimea potrivită
Alegerea corectă a măsurii nu înseamnă doar verificarea lungimii sandalelor. Ele trebuie să aibă și lățimea potrivită pentru piciorul tău. O talpă prea îngustă, la un picior prea lat, înseamnă deformarea sandalelor, aspect inestetic și durere de picioare. O talpă prea lată, pe un picior prea subțire, înseamnă sandale prea largi, care joacă în picioare. Nici asta nu e confortabil. Problema este că, în general, vânzătorii nu prea ne spun care lățimea tălpii unui model de încălțăminte. Din fericire, unii o fac. Mă refer tot la Fankyfain. La ei, scrie clar, la tabelul de mărimi: lățime talpă: 9.5 cm (în punctul cel mai lat, în zona monturilor) deci, că să îți vină cât mai bine, talpa ta nu trebuie să fie mai lată de 9.5 cm.
Cele mai confortabile sandale pentru tine sunt cele care se potrivesc perfect nevoilor tale, nu cele care spun eu că sunt. Alegerea lor ține de principii, de stil, de particularitățile picioarelor tale, de preferințele tale personale. Pentru a te asigura că faci totuși alegerea corectă, ține cont de informațiile primite astăzi și fii atent la detaliile care contează! Mersul pe jos face piciorul frumos, dar doar dacă se execută în încălțămintea potrivită.
Multumim pentru sfaturi.
Talpa este foarte importanta pentru mine, trebuie sa fie comode, să facă plimbarea plăcută!
Pentru mine, musai sa fie si usoara.
umblu mult pe jos, talpa sa se muleze bine face diferenta
Talpa este cea mai importanta…sa fie cât mai ușoară ☺️
si eu verific mereu sa am incaltaminte usoara.
Nu suport talpa prea groasa, prea grea sau prea rigida.