Cum să alegi și să porți corect un ceas dacă ai încheietura subțire

ceas încheietură subțire

Prea gras, prea slab, prea înalt, prea scund, prea… nici nu mai știm cum. Ne-am săturat de problemele care vin odată cu ieșirea dintr-un tiparul care înseamnă normalitate. Poate că nu suntem tocmai în standarde, dar putem jongla cu ținute și accesorii pentru a crea impresia că suntem mai aproape de ele. Totul este să știm ce să punem pe noi, ce ne flatează proporțiile și ce nu.

Treaba asta se aplică inclusiv la accesorii. Azi vorbim despre ceasuri, despre cum ar trebui să alegi corect un ceas pentru încheietura subțire și cum să-l porți. La ce trebuie să fii atent?

Mărimea carcasei

Primul lucru de care să ții cont: mărimea carcasei. Dacă intri la secțiunea ceasuri bărbați, vei vedea că există filtre care permit sortarea ceasurilor în funcție de dimensiunea carcasei. Există ceasuri mici, foarte mici, medii, mari și foarte mari.

Cu siguranță cele de care trebuie să te ferești sunt cele mari și foarte mari. Ideea este ca partea superioară a încheieturii să nu fie total acoperită de carcasă. Cel mai bine va da pe mâna ta un ceas cu carcasă de mărime medie, cu diametrul nu mai mare de 40 mm. Sunt de evitat cele sport și cele military.

Lungimea curelei

Evident că o încheietură finuță are nevoie de o curea care să nu fie foarte largă sau măcar să fie ajustabilă. Cele textile, cu închidere cu arici, și cele metalice, ajustabile, sunt, poate, cele mai potrivite. Nu este o problema prea mare nici dacă, bărbat fiind, decizi să cauți ceas pentru încheietura subțire la categoria ceasuri damă. Multe dintre acele modele sunt unisex.

Dacă nu găsești nimic pe placul tău acolo, poți da o gaură în plus în cureaua din piele (nu acasă!) sau poți scoate din zale dintr-una melică, acolo unde este posibil. Iată și un video care explică destul de bine cum poți face asta!

Este important ca ceasul să nu joace prea mult pe mâna ta pentru a nu atrage atenția. Nu trebuie strâns exagerat, dar să nu poată juca mai mult de în centimetru în sus sau în jos.

Grosimea ceasului

Da, și ea contează foarte mult la un ceas, în cazul tău. Degeaba ai curea ajustabilă și diametrul potrivit la carcasă, dacă aceasta este prea mare ca grosime. Fiind foarte groasă, nu face altceva decât să scoată și mai tare în evidență încheietura îngustă. Sigur va arăta ciudat. Cu cât mai slim este carcasa, cu atât mai bine pentru tine.

Lățimea curelei

N-ai zice că ea poate influența aspectul mâinii, dar o face. O curea prea subțirea sau prea lată nu va da bine pe mâna ta. Depinde și de mărimea carcasei. O regulă spune că lățimea curelei ar trebui să fie cam cât jumătate din carcasă pentru ca aspectul să fie unul bine proporționat.

Materialul curelei

Dacă iei același ceas și îi pui curele diferite, una metalică și una din piele, vei vedea că mult mai bine se potrivește cea din piele pe încheietura ta. O curea din piele este mai subțire și mai ușoară, spre deosebire de una metalică care prin natura ei și pare greoaie și face cumva un contrast nedorit cu încheietura subțire pe care vrei să o maschezi.

Mărimea anumitor componente

Mă refer aici la numerele de pe cadran, care por fi prea mari, la limbile ceasului, care pot fi prea groase, la butoane sau remontoare prea voluminoase. Toate creează dezechilibru nedorit. Degeaba ai ales corect măsura carcasei și a curelei, dacă ceasul tău are detalii vizibile din avion. Un ceas pentru încheietura subțire trebuie să fie discret din toate punctele de vedere.

Unde poziționezi ceasul

Pe încheietură, desigur, dar unde mai exact? Dacă îl pui mai aproape de mână, în zona unde încheietura este mai groasă, mai osoasă, va arăta mai bine. Dacă îl poziționezi prea sus, pe antebraț, va accentua dimensiunea redusă a încheieturii.

Încheietura subțire nu este un defect. Probabil că cei mai mulți oameni din jurul tău nici nu o observă, dar ție ți se pare că e un dezavantaj de-al tău. Acum, că știi ce tip de ceas ar trebui să alegi și cum să-l porți, s-ar putea să nu te mai deranjeze nici pe tine. Ceasul perfect este la doar câteva clickuri distanță.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Bine de stiut!

    • Valeria Chertes
    • 25/03/2021
    Răspunde

    Multumim pentru sfaturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares