Călătorii lungi cu copilul în mașină? 6 sfaturi utile

copil în mașină scaun auto

Călătoriile lungi sunt greu de suportat și de către adulți, darămite de către copii. Să stai ore întregi în același scaun, ancorat bine de el, cu libertatea de mișcare mai mult decât limitată, este un mare stres și adesea motiv de plâns pentru copil. Totul poate fi mai simplu pentru toată lumea, dacă părinții respectă câteva reguli și fac bagajele potrivite pentru mașină. Iată câteva sfaturi care să vă ajute în planificarea unei călătorii lungi cu copilul în mașină!

Șofați noaptea

Dacă aveți copii mici, de 2-4 anișori, condusul pe timp de noapte sau plecatul cu noaptea în cap sunt mai recomandate decât șofatul exclusiv pe timpul zilei. Copilul va dormi cea mai mare parte din drum. Călătoria va fi mai puțin stresantă pentru toată lumea. Poate chiar mai sigură, dacă șoferul este odihnit. Multe accidente au loc din cauză că părinții își iau ochii de la drum pentru a certa un copil care face prea mare tărăboi în mașină.

Asigurați-le distracția

Asta înseamnă bagaje de mașină bine gândite. Este nevoie de a jocuri, jucării și activități care să-i țină ocupați pe copii, pentru a nu resimți drumul prea lung.

Muzica este de bază în astfel de cazuri. Faceți din timp un playlist cu melodii pentru copii la care să apelați la momentul potrivit. Dacă știți că îi place să asculte muzică în căști, nu uitați să le puneți în bagaj. Dacă e genul care acum vrea mai tare, acum mai încet, sau preferă să-și schimbe singur melodiile când nu-i place câte una, ideal ar fi să nu puneți muzică pe casetofonul auto, ci să aveți în dotare și o boxă portabilă ca acestea. O conectați la telefon și își alege singur ce să asculte și cât de tare.

O carte de colorat, una de activități, cartea preferată de povești, jucăria preferată sunt musai de pus în rucsac și ele. O idee foarte bună poate fi o jucărie nouă. Astfel, stresul de a fi ținut în scaunul auto va mai fi diminuat de bucuria descoperirii unei noi jucării sau a unui nou joc. Poate fi un pluș, un joc interactiv, o păpușă, un instrument muzical. Vă puteți inspira de aici. Sigur veți găsi ceva capabil să îl țină pe cel mic ocupat pentru 1-2 ore.

Alternați joaca individuală cu partide de cântat și jucat în familie!

Nu le dați totul din prima!

Nu faceți greșeala de a da din prima copilului tot ce ați adus pentru distracție! Va fi ca acasă: le va scoate pe toate, va alege o singură jucărie sau joc și restul nu vor fi de interes. Păstrați rucsacul și scoateți proviziile de întreținere a bunei dispoziții treptat. În felul acesta, când se va plictisi de ascultat muzică la boxa portabilă, va descoperi cu bucurie o nouă activitate interesantă în micul puzzle pentru călătorii sau păpușa interactivă preferată.

Asigurați confortul fizic

Parte importantă din reușita acestei călătorii lungi cu copilul în mașină o reprezintă confortul lui fizic. Trebuie să stea într-o poziție corectă dar comodă, să poarte haine confortabile, să nu-i intre soarele în ochi, etc. Nu-i dați hăinuțe frumoase, dar în care pare că nu se simte bine. Nu aveți nevoie de un motiv în plus de stres. Montați parasolare pe geamuri și asigurați-vă nu este nici prea cald, nici prea frig în mașină!

Atenție la apă și mâncare

Evident că trebuie să le aveți pe ambele, în cantitate suficientă. Apa ar fi bine să fie în sticluță cu pai pentru a fi siguri că nu o varsă prin mașină. Mâncarea trebuie să fie cât mai sănătoasă și aceeași pe care i-o dați în mod frecvent. Este tentant pentru unii părinți să dea liber la dulciuri și snacksuri nesănătoase în timpul unui astfel de drum, în ideea că recompensează și stimulează copilul să fie cuminte, dar acestea nu fac altceva decât să îl agite și mai tare.

Planificați opriri la locuri de joacă

Este mai simplu pentru șofer să ocolească orașele. Nu și pentru copil. Pauza de 5 minute a unui adult nu este suficientă pentru cel mic. Are nevoie de 15-20 de minute de mișcare, la fiecare două ore, pentru a se dezmorți. În loc să opriți într-o parcare de pe marginea drumului, unde numai loc de mișcare și de joacă nu poate fi, planificați opriri, pe cât se poate, la un părculeț sau loc de joacă din orașele prin care treceți.

Nu sunt suficiente aceste șase sfaturi, dar sunt un bun început pentru cei care planificați călătorii lungi cu copilul în mașină. Mai citiți articole pe această temă! Dacă vă pregătiți bine, drumul va fi mai ușor pentru ambele părți. Asta nu înseamnă că va fi perfect. Fiți pregătiți pentru mizerie, pentru plâns, gălăgie și chiar stări de rău. Apropo de asta, sper că nu uită nimeni trusa medicală de urgență.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • GAVRILOVICI Viorica
    • 04/02/2021
    Răspunde

    Foarte interesant este acest articol !
    Multumesc frumos pentru informatie !

    • Gabriela Tatiana Rotaru
    • 04/02/2021
    Răspunde

    Interesante informatii,multumiri de articol,adevarat trebuie sa fim pregatiti!

    • Valeria Chertes
    • 04/02/2021
    Răspunde

    Mulțumim pentru sfaturi,foarte utile.

  1. Bune sfaturi

    • Mariana Hacman
    • 04/02/2021
    Răspunde

    Ca de obicei, dragă Cristina ne oferi informații prețioase ! Mulțumim!❤️😘

    • Anghelina Irina
    • 05/02/2021
    Răspunde

    Sa stii ca atunci când plecăm la mare,alegând de câțiva ani o altă destinație decât litoralul Mării Negre tin cont de absolut toate sfaturile scrise mai sus,plecam undeva la ora 1 noaptea așa ei sunt liniștiți și dorm până dimineață. As mai adauga totusi ceva:acadelele pentru rău de mașină, nu de alta dar pitica mea are probleme de genul

  2. Răspunde

    Cand era fiica mea mica pt cativa ani am evitat mersul cu masina ca nu avea rabdare si nu rezista, la un moment dat a plans pana a vomitat ca nu aveam unde opri etc . Fiecare om e unic, copiii la fel, antrenamentul de mers cu masina si stat in centuri se invata si se creste treptat si la unii merge la altii nu.

  3. Eu am toate cele necesare si cand plec la un drum mai scurt cu nepotica mea, pentru ei e greu sa aprecieze timpul si distanta, au nevoie de distractie de la inceputul drumului.

    • Oana
    • 06/02/2021
    Răspunde

    Stiu de la prietenele mele ca cei mici se plictisesc mereu la drumuri lungi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares