De ani buni economisești și ai strâns o sumă frumușică de bani. Sau poate tocmai ai câștigat sau moștenit niște bani pe care te întrebi în ce ar fi mai bine să-i investești? E clar că ținutul banilor la saltea sau în bancă iese din calcul. Nu aduc profit, ba chiar poți ieși în pierdere. Dar ce poți face cu ei? Să cumperi acțiuni la bursă, să-ți deschizi o firmă sau să investești în imobiliare? Ai ce puțin trei motive să preferi ultima variantă, cea a investiției în imobiliare.
Este accesibil
Practic, aproape oricine poate face o astfel de investiție. Nu trebuie să fii foarte bogat ca să-ți permiți să faci o achiziție în domeniu, deși așa am fi tentați să credem. Există terenuri și case ieftine în care să poți investi.
Am înțeles asta după ce o cunoștință de-a mea, care a pornit de la ideea unei mini-ferme cu păsări de curte și dădea anual o sumă destul de mare de bani pe hrana pentru păsări, a decis să schimbe macazul. Acum are în proprietate un teren și nu mai dă bani pe cereale.
A cumpărat un teren agricol (foarte ieftin, în Teleorman) și l-a dat în arendă. A investit în el puțin peste suma pe care o dădea anual pe hrană pentru animale. Acum are asigurată hrana gratuit, fără să facă nimic. Primește un procent bunicel din grâul și porumbul obținute de arendaș de pe acel teren. Fără muncă, fără bătăi de cap. Ce obligații și ce drepturi are? Vezi articolul Contract arendă!
Are pui natural pe masă, nu dă bani pe mâncarea pentru el și deține un teren pe care, la nevoie, îl poate vinde.
Este profitabil
Este aproape imposibil ca investițiile în imobiliare să nu aducă profit, cel puțin în orașele mari, în continuă expansiune. Și asta fără prea mare cheltuială, în afară de cea de achiziție.
Cel mai bun exemplu este capitala. Cererea de case și terenuri este foarte mare. Nici măcar nu trebuie să dispui de mulți bani și să cumperi terenuri în zonele foarte scumpe. Poți investi în terenuri mai ieftine, de la periferie. Într-un an sau doi, prețul lor se poate dubla. Studiază secțiunea teren de vânzare București, caută terenuri ieftine, în zonele mărginașe și cumpără! În 2-3 ani, vei putea vinde cu un profit uriaș.
Mai rapid poți câștiga cumpărând terenuri care nu au autorizație de construcție sau nu sunt racordate la utilități, obții această autorizație și le legi de rețeaua electrică, de apă și gaz și vinzi la un preț poate chiar dublu pe metru pătrat.
Despre apartamente nici nu mai vorbim. În zece ani scoți investiția, intri pe profit și ești și proprietarul unei locuințe pe care o poți vinde când vrei, totul grație chiriei pe care o poți încasa lunar pentru acel imobil.
Este sigur
Spre deosebire de investițiile în acțiuni sau în afaceri de tot felul, cele imobiliare sunt mai puțin riscante. Cumpărând un teren, o casă, un apartament, riști cel mult să nu obții profit. Nu există riscul de a pierde totul, ca atunci când bagi banii la bursă sau în fonduri de investiții foarte riscante. Orice s-ar întâmpla, rămâi proprietar al unui bun care nu se va devaloriza peste noapte. Este una dintre cele mai sigure investiții pe care le poți face pentru siguranța financiară actuală și viitoare a familiei tale.
Piața este în continuă creștere, riscurile sunt minime, nu trebuie neapărat să vinzi ca să câștigi, dar poți câștiga rapid și ușor bani în plus din asta dacă te hotărăști să o faci. Sunt avantaje clare, muncă puțină spre deloc, oportunități pe alese. Încă mai stai pe gânduri dacă să investești în imobiliare sau nu?
Da,un articol foarte util ,eu una aș investi în terenuri ,mi se pare mult mai avantajos să le cumperi și după le dai în arendă,nu mai muncești și-ți scoți și profit pe ele !
Este o investitie sigură.Daca as dispune de o sumă de bani cu siguranță și eu aș investi în imobiliare
Eu as fi prima si as investi in principal in terenuri.
Numai sa stii sa si unde si cui sa le dai in arenda si sa negociezi bine contractul.
oh, da, daca as avea bani, clar asta as face! e unul din domeniile ce nu pierde niciodata
Imobiliarele rar aduc pierderi.
Multumim pentru informații.
Sigur m am gandit mereu sa investesc in acest domeniu
e un domneniu in care nu prea ai cum sa pierzi banii investiti.
Oh, da! Eu chiar nu am motive sa investesc in imobiliare. Sunt deja convinsa ca e cea mai buna investitie :)) Problema e ca nu am cum face investitia din lipsa de fonduri 🙁
cam asa sta treaba si la mine.
Ramane o buna investitie in imobiliare si aceasta criza o dovedeste inca o data.
Numai bani sa avem de investit in imobiliare.