Scriam eu, în acest articol despre brazi pentru spațiile mici, despre ideea de brad pe perete, una care mie mi s-a părut foarte interesantă și economică. Practic, poți face un brad pe perete din orice, atunci când o cameră sau un buget prea mic nu-ți permit un brad pe bune. Eu am și un brad mare, artificial, în sufragerie, dar am vrut neapărat ceva din spiritul Crăciunului și în dormitor. Singurul loc disponibil, peretele.
L-am făcut din ce am avut la îndemână și am văzut că s-a bucurat de mare succes în story-urile de pe Instagram și Facebook, așa că am decis să vă povestesc foarte pe scurt cum s-a născut și din ce. Poate vă vin și vouă idei. Nu am poze cu diversele stadii ale proiectului pentru că totul a fost făcut la repezeală, în maxim o oră, și nici nu am plănuit să scriu despre asta.
Am început cu structura de „rezistență” pe care noi am făcut-o din niște sârmă mai tare, pe care o adusese soțul de pe la muncă. Se poate face și din stinghii subțiri de lemn sau chiar din… niște umerașe. Ideal ar fi să fie din acelea din sârmă sau, în orice caz, mai subțiri. Le agățați unele de altele, le prindeți cu niște bandă adezivă și gata! Noi a făcut, din sârma cu pricina, un triunghi și trei trapeze. Le-am ancorat bine unul de altul, folosind niște coliere din plastic.
Vreți mai simplu de atât pentru că nu aveți sârmă din asta tare și chef să faceți forme geometrice din ea? Puteți folosi niște baghete din lemn, de lungimi diferite, pe care să le legați între ele cu sfoară, ca să obțineți ceva în genul acesta.
De aici încolo, nu vă mai rămâne decât să găsiți un loc bun de agățat și să transformați scheletul obținut în brad pe perete. Nu vă apucați să dați găuri speciale în pereți! Noi am dat jos tabla magnetică pe care îmi notez de obicei tot felul de chestii. Oricum, în perioada asta, e cam goală.
Am acoperit/îmbrăcat sârmele în beteală verde cu vârfurile ninse. Am prins-o, din loc în loc, cu aceleași coliere (șoricei) din plastic, dar merge și cu bandă adezivă mai îngustă sau chiar legată cu ață.
Deja arată ca un brad după acest pas. A urmat împodobirea obișnuită a bradului, pe care, iar, o face fiecare cu ce are la îndemână. Eu am folosit globulețe mici, fundițe de dimensiuni diferite, roșu cu auriu, și un șirag de mărgele roșii. Peste ele, sau chiar în locul lor, puteți veni cu o instalație luminoasă de interior. La mine vedeți una din aceea micuță, cu baterii, pentru că nu am vrut să dau banii pe una nouă și pe asta o aveam în casă.
Brăduțul meu are puțin peste un metru înălțime, nu ocupă loc în cameră și este destul de drăguț. Nu-l voi demonta la final. Așa va rămâne, într-o cutie, și va trece din nou pe perete anul următor. Nu zic că nu se putea mai bine, dar pentru ceva pe care nu am cheltuit bani în plus și gata în maxim 60 de minute, e ok. Nu am vrut să vă arăt ce talentați suntem, pentru că nu prea suntem, ci să înțelegeți cât de simplu este de făcut un astfel de proiect, chiar și de către cineva anti-talent.
Prea complicat și așa? Vă puteți juca doar cu niște beteală și instalație luminoasă, sau doar cu una dintre ele, lipite pe perete cum vă pricepeți mai bine, pentru a da forma unui brad. Treaba e să împodobiți, să vă permiteți bucuria unui brad și a unor luminițe, indiferent cât de mici ar fi spațiul și bugetul de care dispuneți.
Ce super idee, arata minunat!!! Sarbatori cu bucurii si multa sanatate!
Multumim. La multi ani!
Îmi place mult brădutul tău!
La anul am să încerc și eu unul pe perete.
Sper sa il faci sa iti si placa.
O idee minunată,îmi place.
La așa ceva chiar nu m-am gândit ,dar îmi place ce ți-a ieșit ,foarte frumos ! Un brăduț super fain ! Bravo !
Ingenios
Foarte dragut, big like 😀
Multumesc.
Sincer nu mai văzusem un astfel de brad și trebuie să recunosc că arată foarte tare
Poate voi spuneti asa doar ca sa fiti dragute cu mine, dar noua chiar ne-a placut mult.