6 greșeli de evitat în amenajarea unui living

idei amenajare living

Toți visăm la livingurile mari și moderne pe care le vedem prin filme și reviste, dar puțini ni le putem permite. Asta nu înseamnă că nu putem face un living ceva mai mic să arate bine, primitor și confortabil. Dacă știm ce și cum să punem în el, ce culori să folosim, rezultatul poate fi chiar grozav. Sunt câteva trucuri, în acest articol, care sigur vă vor ajuta în amenajarea unui living mic. Dincolo de regulile de urmat de acolo, eu azi îți propun o listă cu greșeli de evitat într-un astfel de proiect. Dacă le faci, livingul tău va arăta rău.

Mobila ieftină care arată ca atare

Pentru că mobila veche nu se potrivește cu noul tău proiect, s-ar putea să vrei una nouă. Dacă nu-ți permiți una de calitate, fiind mai calitativă cea veche decât cea pe care plănuiești să o cumperi acum doar pentru că e ce trebuie din punct de vedere cromatic sau doar pentru că e nouă, mai bine renunți la achiziție. În schimb, poți retapița canapeaua și fotoliile vechi, poți recondiționa vechea bibliotecă și poți investi în niște huse pentru scaunele acelea trainice pe care plănuiai să le arunci. Livingul va arăta mult mai bine așa, decât mobilat cu piese ieftine, care nu spun nimic.

Plantele artificiale

De ce nu? Arată bine, rezistă ani de zile, nu cer timp, nu fac mizerie… De ce da? Nu dau oxigen și se prinde repede oricine că sunt din plastic sau material textil. Doar pentru că dau bine în poze? Mult mai bine dau niște plante naturale și ele nu arată deloc ieftin și de prost-gust. Ai încercat varianta plantelor naturale și au murit? Poate că ai ales unele prea pretențioase. Uite aici o listă cu cele mai rezistente plante de apartament. Alege din ele și mai încearcă o dată!

carturesti.ro

Excesul de mobilier

Știm că într-un living e nevoie de loc de relaxare, de locuri depozitare, de loc pentru masă și scaune pentru cină sau musafiri, loc pentru TV, etc. Le poți avea pe toate fără a face spațiul să pară foarte încărcat. Alege o canapea, o masă extensibilă și tabureți cu spații de depozitare în care să poți ascunde, și totuși avea la îndemână, lucrurile necesare! Cu atât mai mult într-un spațiu mic. Renunță la ideea de a umple pereții cu mobilă, ba chiar și la canapelele și fotoliile cu brațe foarte late, inutile.

Decât un perete ocupat 100% cu o canapea și două fotolii, în ideea că dă mai bine să rămână mijlocul camerei liber, mai bine canapeaua la perete, cu o plantă alături, și fotoliile spre mijlocul camerei. Arata mult mai bine.

Amestecul de stiluri

Asta se întâmplă atunci când ajungi să combini un fotoliu modern cu o canapea în stil clasic, un corp de iluminat rustic și o măsuță de cafea cu aspect vintage. Luate separat, piesele arată grozav, dar pune laolaltă în aceeași încăpere, vor face livingul să arate ca un Frankenstein din filmele de groază. Dacă ești genul căruia îi plac mai multe stiluri, atunci alege să-l abordezi pe fiecare dintre ele într-o altă cameră, nu pe toate într-una. Dacă e musai să introduci 1-2 piese din alt stil decât cel predominant, măcar ai grijă să se asorteze cumva.

Asortatul excesiv

Păi nu ziceam că asortăm? O facem, dar nu excesiv. Tendința este să exagerăm cu asortatul la nivel cromatic. Nu doar în amenajarea unui living, a unei case, ci și în ținutele vestimentare. Ne asortăm cerceii cu rujul, cu nuanța lacului de unghii, cu pantofii și cu geanta. E prea mult. Da, mergem pe 3-4 nuanțe, nu facem sorcovă în living, dar musai să avem acea pată de culoare necesară pentru a evita aspectul banal. Vino cu un covor, un fotoliu sau niște perne decorative într-o culoare magnet care să transforme acea piesă într-una de rezistență!

Lipsa covorului

Știu că este mai simplu să aspiri și să ștergi pe jos fără el, că e greu de curățat un covor și că unii încă îl mai consideră demodat, dar covorul are rolul lui, foarte important, în aspectul unui living. Dă căldură spațiului, la propriu și la figurat, și, dacă știi cum să-l alegi, ca și culoare, texturi, imprimeu, îl poți transforma chiar în principalul obiect decorativ al camerei, Plus că protează parchetul de zgârieturi! Ține cont că mărimea covorului trebuie să fie direct proporțională cu cea a camerei și că el trebuie amplasat pe mijlocul camerei!

Sunt multe reguli pe care ar fi bine să le respecți când vine vorba de amenajarea unui living. Dacă nu se poate să le respecți pe toate, măcar evită greșelile majore. Este păcat de muncă și investiție, dacă rezultatul va fi unul banal, cu aspect ieftin și dezechilibrat.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Eu am optat pentru un living spatios, geamuri mari ca să fie lumină, mobilier comod și multe poze. Niște plante îmi lipsesc, dar ele se regăses în toată casa. Uite acum imi dau seama că îmi lipsesc florile din living, fix din living.

      • Cristina Dragomir
      • 05/01/2021
      Răspunde

      chiar ma mir, stiind cat de multe plante ai in casa.

    • Valeria Chertes
    • 23/12/2020
    Răspunde

    Eu am renunțat la covor de mult ,nici nu vreau să-l mai văd.

      • Cristina Dragomir
      • 05/01/2021
      Răspunde

      In sufragerie cateodata imi vine si mie sa il scot, dar…

  2. Multe detalii de luat in seama, bun articol

      • Cristina Dragomir
      • 05/01/2021
      Răspunde

      Multumesc.

        • Ali
        • 27/04/2022
        Răspunde

        Pfff…eu am un living trapez dreptunghic, nu reusesc nici cum sa asez nimic echilibrat😕 covorul asezat drept pe mijlocul camerei arată oribil, am unul mic pe care il țin oblic.

    • Anghelina Irina
    • 25/12/2020
    Răspunde

    Abea ce ne-am mutat de o săptămână. Să știi că sunt de acord cu toate mai puțin treaba cu,covorul.😁

      • Cristina Dragomir
      • 05/01/2021
      Răspunde

      Am zis eu ca trebuie sa fiti de acord mereu cu mine? 😀

  3. in momentul de fata, dormitorul e locul meu preferat din casa, dar abia astept sa reamenajez livingul, stiu ca lucrurile se vor schimba

      • Cristina Dragomir
      • 16/01/2021
      Răspunde

      si noi avem in plan reamenajari pe anul asta… sa avem spor, zic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares