Tiramisu este unul din deserturile mele preferate. Rar am dat peste un tiramisu cu adevărat bun, din cele cumpărate. De obicei, îl facem în casă. Nu des, dar de câteva ori pe an. Și pentru că am o problemă în a consuma ouă crude, nu fac rețeta clasică, ci una mai simplă, un tiramisu rapid, fără ou. În weekend l-am preparat din nou. Nu mai făcusem de la Revelion. Vă asigur că este foarte bună și această variantă. Vedeți că arată destul de bine, deși la plating nu m-am priceput niciodată. Dacă v-am făcut poftă și vreți să încercați și voi rețeta, vă las mai jos lista cu ingredientele necesare și modul de preparare.
Ingrediente: 30 pișcoturi, 250 ml de cafea, esență de rom, 250 g mascarpone, 200 ml smântână pentru frișcă, 4 linguri zahăr pudră (doar dacă folosiți smântână neîndulcită), esență de vanilie, cacao pudră.
Mod de preparare tiramisu rapid, fără ou
Începem cu prepararea cafelei, pentru că aceasta trebuie să aibă timp să se răcească. Cafeaua o puteți prepara după preferință, mai tare sau mai slabă, cu zahăr sau fără zahăr. La final, adăugați în ea esență de rom. O strecurați (dacă vorbim de cafea la ibric) și o lăsați la răcit într-un bol/farfurie adâncă și suficient de întinsă să încapă un pișcot în ea.
Următorul pas este să batem frișca. Dacă folosiți frișcă îndulcită, nu aveți nevoie de zahăr. Dacă vorbim de smântână neîndulcită pentru frișcă, adăugați cele 4 linguri de zahăr pudră la final, după ce frișca a căpătat consitența dorită. În frișcă încorporați crema mascarpone și adăugați esența de vanilie. Nu trebuie să bateți prea mult, doar să omogenizați acest amestec.
A venit vremea să ne montăm prăjitura, lucru la fel de simplu ca și operațiunile de până acum. Se împart pișcoturile în două: 15 și 15. Din primele 15, puse unul lângă altul cum vă pricepeți mai bine, formăm un blat. Fiecare pișcot se trece prin cafea, pentru foarte scurt timp. Dacă țineți pișcoturile mai mult de o secundă pe fiecare parte, se vor înmuia de tot, ele fiind foarte aerate și absorbind rapid lichidul. Peste stratul de pișcoturi întindem jumătate din crema obținută. Venim cu un al doilea strat de pișcoturi trecute prin cafea și cu un nou strat de cremă. La final, pudrăm cacao peste tiramisu și îl dăm la frigider pentru câteva ore.
Nu recomand consumul imediat pentru că nu va avea textura potrivită și parcă nici gustul nu este același.
Asta-i tot. Am zis că e tiramisu rapid și m-am ținut de cuvânt. Nu ar trebui să vă ia mai mult de jumătate de oră să-l preparați. Fără multe vase de spălat, fără copt și cu ingrediente destul de sigure dacă alegi ce trebuie. Nu este o rețetă cu ingrediente foarte scumpe și e un desert destul de apreciat, așa că poate fi o bună variantă pentru când aveți musafiri la masă. Plus că e fără ou, adică nu riscați să vă alegeți cu bacterii sau cu toxiinfecție alimentară.
Yummmy.. 🤤… Rețeta fără ou nu o știam, merita încercată! 🤗
Scapam de posibilele bacterii din oua.
La fel îl fac ai eu,doar ca folosesc cafea fara cofeina, nu de alta ,dar poate gustă și pitica
Merge de minune si asa.
Mulțumim pentru rețetă ,trebuie neapărat să o încerc și eu ! 😋
sa ai spor la gatit!
Foarte buna reteta desi eu il fac cu ou crud. O sa incerc si reteta ta.
Incerc sa evit ouale crude eu.
E foarte interesantă această rețetă, fiind fără ou, cred că e minunată, mulțumim, cu siguranță am să o încerc.
Nu prea mai stim ce fel de oua mancam asa ca…
Mulțumim pentru reteta.
Cu drag.
mie imi place cu ou si nici nu am probleme cu alergiile. dar merita retinuta reteta pentru persoane cu intolerante!
Sau mofturoase sau din cale afara de grijulii
Buna reteta!
Multumesc.
Cred ca este singurul desert pe care nu îl fac pentru că nu ne place deloc, dar sunt mare fan pișcoturi și mascarpone 😀
la cat iti place tie Italia, sa nu iti placa tiramisu….
Asa il fac si eu de cele mai multe ori. E practic, e sigur si e gustos 🙂
si destul de rapid.
Ce ma bucur ca postezi si retete, asta trebuie s-o salvez si eu ca si mie imi place. 🙂
abia astept sa imi spui cum ti se pare