Metoda perfectă și gratuită de a combate durerea menstruală

fată în pat

Durerea menstruală – ce nu am da să scăpăm de ea! Cum prezența menstruației este un indicator foarte bun al stării noastre de sănătate, am face bine să nu ne mai dorim asta, chiar dacă ne supără acele dureri care o însoțesc. Ele sunt destul de normale. Atunci când menstruația este la început, uterul suferă anumite contracții care se traduc în dureri mai mari sau mici, în funcție de organismul fiecăreia dintre noi. La unele persoane durează câteva ore, la altele câteva zile. Asta în funcție și de starea de sănătate, de alimentație, de stilul de viață.

Ce putem face pentru a scăpa mai repede de durerea menstruală? Măsurile care se pot lua sunt multe. Unele țin de schimbări în alimentație, altele se referă la administrarea de calmante și/sau suplimente și remedii naturiste. Poți citi pe larg despre aceste metode din articolul spre care am făcut trimitere mai sus. La acelea adaugă și metoda mea!

Orgasm contra durerii menstruale

Da, ai citit bine. Sexul la menstruație este cea mai bună metodă de a scăpa de durerea menstruală. Este și metoda cea mai naturală, cea mai la îndemână, complet gratuită, de a face asta. Există și o condiție: partida de amor trebuie să culmineze cu un orgasm. Sexul făcut doar de dragul de a încerca, fără acea eliberare finală, nu prea are efect. Sexul la menstruație te poate ajuta din mai multe puncte de vedere.

Fluxul menstrual pornește mai repede

Durerea menstruală cea mai puternică este cea din prima zi, înainte de declanșarea fluxului menstrual normal. Un orgasm este binevenit în acea zi. Spasmele musculare care caracterizează orgasmul fac menstruația să pornească mai rapid, reducând sau chiar eliminând acele dureri care nu ne dau pace. În plus, asta s-ar putea să ducă și la scurtarea perioadei menstruale, lucru care nu cred că ne-ar deranja pe cele mai multe dintre noi.

Beneficii la nivel hormonal

Multe femei manifestă un libidou crescut în perioada pre-menstruală și menstruală, dar puține sunt dispuse să recunoască asta. O partidă de sex înseamnă mai mult decât declanșarea fluxului menstrual. Înseamnă antrenarea întregului corp într-o acțiune care-l detensionează și care se soldează cu eliberarea unor hormoni (oxitocina) care ameliorează crampele și starea depresivă și ne dau o stare de bine.

Impactul la nivel emoțional

Relațiile intime nu sunt bune doar pentru corp și minte, ci și pentru suflet. Sexul apropie partenerii, contribuie la sudarea relației lor și induce o stare de liniște și calm. Sexul la menstruație nu ar trebui să fie un subiect tabu. Nu trebuie să te ascunzi într-un colț, rușinată de ce se întâmplă cu corpul tău în perioada menstruală, devenind frustrată din pricina abstinenței impuse! S-ar putea să ai surpriza ca partenerul chiar să se fi gândit înaintea ta la asta, dar să nu fi avut curajul să-ți propună.

Nu uita de contracepție!

Atenție însă! Raporturile sexuale întreținute atunci când sunteți la menstruație se pot solda și ele cu sarcini nedorite/neplanificate. Metodele contraceptive trebuie folosite și în această perioadă. Sigur că, dacă luați anticoncepționale, nu mai trebuie să vă faceți griji în acest sens. Altfel, dacă aveți parte de o partidă de sex neprotejat în perioada aceea, nu mizați pe mitul conform căruia nu puteți rămâne însărcinată la menstruație. Există pastila de a doua zi. Utilizați-o! Pentru detalii despre când trebuie luată, cum acționează, care sunt efectele adverse ale administrării ei și cât de des poate fi folosită, accesează articolul pastila de a doua zi. Atenție și la igienă!

Pe scurt, dacă masajele, plimbările, ceaiurile și perna caldă nu au niciun efect asupra durerii menstruale, poate că ar trebui să încerci și metoda „patului”. În definitiv, niciunul din tratamentele celelalte nu este la fel de complex. Sexul este metoda cea mai complexă de a trata problema. Acționează la nivel fizic, mental și psihic. Te scapă de dureri și îți dă o stare de bine. Condiția este să-l faci pentru că îți dorești, nu pentru că trebuie, și să te simți bine.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Niscoveanu Simona
    • 11/02/2020
    Răspunde

    👌👌👌

      • Anghelina Irina
      • 11/02/2020
      Răspunde

      Multumesc lui Dumnezeu,sunt una dintre persoanele care nu au dureri crunte la menstruatie, se simte ceva acolo dar nimic tragic.Interesant articolul!Am mai invatat cate ceva

        • Cristina Dragomir
        • 12/02/2020
        Răspunde

        Norocoaso!

    • Valeria Chertes
    • 11/02/2020
    Răspunde

    Din fericire după nașteri nu am mai avut probleme cu durerile menstruale.

      • Cristina Dragomir
      • 12/02/2020
      Răspunde

      Uite unul din avantajele nasterii!

    • Asaftei Simona
    • 11/02/2020
    Răspunde

    Chiar nu știam de așa ceva și mă feream pe cât posibil în acea perioadă ; în prima zi mă doare f.rău burta ,dar după aia nu mai am probleme ,prima zi sunt bolnavă,bolnavă !!! Am să țin cont de recomandările tale ! Mulțumim !

      • Cristina Dragomir
      • 12/02/2020
      Răspunde

      Si la mine tot prima zi este cu probleme.

  1. Răspunde

    Daca stiam ce minuni face sarcina, nasteam la 17 ani :))).
    (am mai multi nervi ca alte persoane asa ca am dureri si la ovulatie, si la menstruatie)

    Altfel, si alimentatia influenteaza ritmul hormonal al femeii (perioadele fara zahar, gluten, lactate au fost perioadele cele mai „linistite” )

      • Cristina Dragomir
      • 15/02/2020
      Răspunde

      Ce figura esti cu sarcina la 17 ani! Si eu sunt pe nervi inainte si in perioada menstruala, pe langa dureri, am si chef sporit de cearta.

  2. Bune recomandari!

  3. Da, ai mare dreptate, testat și de mine. Nu am făcut legătura în prima fază, dar apoi mi-am dat seama că e așa. În plus, sexul înseamnă plăcere, deci orgasm, și tare mi-aș dori să putem lăsa pudicitatea asta excesivă deoparte.
    Poate ar fi cazul să lăsăm legendele în trecut, cum că în acea perioadă, femeia este murdară (!!!) și bărbatul nu are voie să se atingă de ea…Serios.. trăim în 2020!

      • Cristina Dragomir
      • 15/02/2020
      Răspunde

      Si inca ce de prejudecati pastram! Pana si cu intratul in biserica, preotii acum spun clar ca femeia poate intra chiar si in acea perioada pentru ca nu mai sunt conditiile de igiena de acum 100 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares