5 idei de cadouri perfecte pentru bărbatul trecut de 50 de ani

bărbat trecut de 50 de ani

Aparent, bărbații nu sunt pretențioși când vine vorba de cadouri. Doar aparent. Au și ei așteptările lor. Ele diferă în funcție de vârstă, educație, statut social, interese, ocupație, personalitate. De toți acești factori trebuie ținut cont când analizezi idei de cadouri. Ceea ce merge la un tip abia trecut de 25 de ani posibil să nu bucure pe cineva de 55. O pereche de șosete cu reni nu va fi apreciată de un domn serios, la fel cum o trusă de șurubelnițe va fi privită ciudat de către unul care pune mâna pe așa ceva o dată la cinci ani.

Azi vin cu idei de cadouri pentru bărbații trecuți de 50 de ani din viețile voastre. Așa mi-a venit. Poate e vorba de tata, de bunicul, de un naș sau un unchi căruia nu ai nicio idee ce i-ai putea pune sub brad sau în cutia pentru ziua lui. Mai jos ai câteva idei. Vorbim de cineva mai tânăr? Vezi articolul cadouri pentru bărbați pentru sugestii de daruri potrivite pentru bărbații aflați în diverse etape de vârstă.

Un aparat de îngrijire personală

Odată cu înaintarea în vârstă, apar și noi provocări pe partea de îngrijire. Barba și mustața devin mai tari, pielea mai lăsată, fiind tot mai greu de bărbierit cu mașina veche sau cu aparatul cu lame, fără a te tăia. Un aparat de ras ar fi bun. El ar fi util și pentru tunderea sau raderea firelor de păr rare răsărite pe chelia câștigată în timp.

Vrei ceva mai ieftin dar la fel de util? Ia-i un aparat pentru tunderea părului de la sprâncene, din nas și din urechi! Ceva în genul acesta. Așa e viața! Îți ia părul de pe unde stătea bine și ți-l aduce pe zone în care nu ai vrea să-l vezi. E nevoie de îngrijire pentru un aspect decent la orice vârstă.

Un tensiometru

Și sănătatea trebuie supravegheată mai atent după vârsta de 50 de ani, și asta nu doar în cazul bărbaților, ci și al femeilor. Tensiunea arterială este una dintre cele mai comune probleme de sănătate. Dacă ea este ținută sub observație și tratată la timp, scad riscurile apariției altor boli mult mai grave, cum sunt infarctul, anevrismul, insuficiența cardiacă, accidentul vascular cerebral. De-asta un tensiometru este pe lista ideilor mele de cadouri pentru bărbații din acest segment de vârstă.

Un abonament la o clinică

Uite încă un cadou care ține de sănătate pentru că ea este cea mai prețioasă și înaintarea în vârstă o pune în pericol. Riscul de dezvolta diverse afecțiuni periculoase este mai mare. Este important ca ele să fie descoperite și tratate din timp și, din păcate, ne tot găsim scuze pentru a amâna controalele și analizele. Un abonament medical ar putea mișca lucrurile și chiar salva o viață.

Un cadou sportiv

Rămânem în sfera îngrijirii și a sănătății. Mișcarea este foarte importantă și recomandată la orice vârstă. Un cadou din sfera sportivă, ceva care să instige la mișcare, mi se pare mai mult decât potrivit și util. Poate fi vorba de o bicicletă, poate chiar de una de cameră, de o masă de ping-pong, de un abonament la un club de tenis sau de o pereche de pantofi sport cu talpă specială care să atenueze presiunea pusă pe articulații și să permită mai multe minute de mers pe jos.

Un ceas

Bărbatul trecut de 50 de ani este cu adevărat matur, le-a cam văzut și trăit pe toate și a ajuns să prețuiască lucruri pe care cei mai tineri nu pun prea mare preț. Unul dintre ele timpul. Un instrument de măsurare a timpului este foarte posibil să-i placă. Poți chiar alege să gravezi ceasul cu un mesaj personalizat. Mai presus de toate, dăruiește-i timp din timpul tău! Va aprecia enorm.

La fel de bine te poți orienta spre cadouri clasice, potrivite bărbaților în general, așa cum sunt cravatele, butonii (dacă poartă așa ceva), trusele de scule, o băutură fină, un portofel, o experiență-aventură de care nu a avut parte până acum. Cadourile care țin de hobby-urile pe care știi că le are o persoană merg și ele la orice vârstă.

Sigur că nu toți bărbații trecuți de prima tinerețe își doresc aceleași lucruri. Eu ți-am dat câteva sugestii. Tu alegi una care știi că se potrivește personalității și nevoii celui care va fi cadorisit. Sau poate îți vin alte idei de cadouri pe parcurs…

Cât de mult ești dispus să dai pe un cadou? Cât de important ți se pare ca el să fie cu adevărat util persoanei care îl va primi?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 25/11/2019
    Răspunde

    Am sa țin cont de sfaturile tale,mulțumesc.

    • Covei Diana
    • 25/11/2019
    Răspunde

    Super idei,de notat!

    • Monea Simona
    • 25/11/2019
    Răspunde

    Da…cam la astea mă gândeam și eu…nu chiar la toate …dar ideile tale sunt numai bune de de luat in calcul…

    1. Bune ideile de cadouri!

        • Angelica
        • 25/11/2019
        Răspunde

        Nu m-aș fi gândit la unele dintre ele, dar clar sunt practice.

      • Tatiana Sorina
      • 25/11/2019
      Răspunde

      Ca bine zici! Eu tot haine cumpăr de mos. Pupiciii!!

    • Anghelina Irina
    • 25/11/2019
    Răspunde

    Câteva idei pentru cadourile de Crăciun. Multumim pentru sfaturi!

  1. Produse cosmetice de ingrijire as mai adauga eu, dar si bilete la meciuri inafara tarii sau la concerte la trupe in alte tari., lecturi valoroase sau vinuri de colectie.

  2. Sa stii ca nu ai avut o idee rea sa recomanzi si un tensiometru. Din pacate barbatii nu prea au grija de tensiune si ajung de multe ori tarziu la spital…

  3. Răspunde

    anul asta ne luam cate o carte fiecare cadou. Si plecam in vacanta. Amg asit cateva recomandari la tine 😉

    • Niscoveanu Simona
    • 12/01/2020
    Răspunde

    Super idei! Folositoare! ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares