4 motive pentru care urăsc să primesc haine cadou

magazin cu haine

Nu știu de ce le place unora să primească haine cadou. Mie nu îmi place deloc treaba asta. Bine, eu în general sunt mai ciudată. Nu prea îmi place să primesc cadouri de fel. Mult mai plăcut este să dăruiesc eu. Nu mă pricep să le primesc. Mă simt prost când știu că se cheltuiesc bani pentru mine. Mă simt obligată să iau cadouri cu o anumită valoare. Și așa mai departe. Dar, să revenim la haine și la motivele pentru care mie nu îmi place să le primesc cadou.

Măsura

Port măsură mare. Nu mai zic aici ce măsură, că m-am lăudat deja în alte articole. Nu e suficient să știi că o persoană poartă măsura 3XL sau 4XL. Mărimile nu se potrivesc întotdeauna. Îmi vii cu o bluză sau cu o rochie care-mi spui că e măsura mea și eu nu încap în ea. Eu mă simt prost că sunt grasă, tu te simți prost că nu ai ales bine și așa mai departe. Nu mai bine îmi luai altceva?

Chiar dacă există opțiunea de a returna acel produs sau a-l schimba cu o altă măsură, eu o să mă simt la fel. Și tu o să pierzi timp.

bottegaverde.ro

Croiala

Dincolo de faptul că două bluze, ambele aceeași măsură pe etichetă, pot să-mi vină sau nu, în funcție de croială, aceeași croială contează enorm la capitolul aspect. Ceea ce pe tine te avantajează, pe mine mă poate dezavantaja grav. Ceea ce ție îți place, e foarte posibil ca mie să-mi displacă. Nici măcar nu e vorba de gust întotdeauna, ci de cerințele unei anumite constituții fizice.

Unora le plac bluzele la baza gâtului, alții nu le suportă. Unii vor articole mulate, alții preferă haine lejere. Unora le plac mânecile fluture, altora nu. Mai continui? Eu nu voi purta niciodată un produs fără mâneci. Am lucruri de ascuns. Tu poate nu știi despre ele.

Materialul

Să zicem că, printr-o minune, m-ai nimerit cu măsura. Tot degeaba dacă articolul vestimentar pe care le-ai luat nu îmi place ca material. Tot ce are prea mult elastan, lycra, poliester nu e pentru mine. Nu pentru că sunt figurantă, ci pentru că pielea mea nu le suportă.

Un alt aspect este cel al nasturilor, fermoarelor, capselor și altor piese metalice care ar putea fi atașate acelor haine. Eu sunt alergică la metale și nu pot purta niciun obiect vestimentar la care o bucățică de metal intră în contact cu pielea mea. Un fermoar sau o capsă de blugi îmi fac adevărate răni în câteva ore de purtare.

Culorile

Un alt motiv pentru care nu îmi place să primesc haine cadou este acela că mă pot trezi cu articole în culori care nu îmi plac, care nu mă avantajează și pe care nu le port. Sunt sigură că arăta minunat în vitrină rochia aceea albă sau pantalonii turcoaz, numai că sunt culori pe care eu nu le port. Nu mi se potrivesc, nu mă prind la față, nu am la ce le asorta, nu m-aș simți eu în ele.

Chiar dacă l-am scris la persoana I, articolul de azi nu este neapărat despre mine. Nu sunt singura persoană căreia nu îi place să primească haine cadou, te asigur. Gândește-te la asta data viitoare când vrei să cumperi un obiect vestimentar cuiva! Hainele pot fi considerate un cadou simpatic și util, dar s-ar putea să nu le vadă toată lumea așa. Ar trebui să faci un astfel de cadou doar dacă e vorba de persoană foarte apropiată, căreia îi cunoști bine gusturile și nevoile sau dacă există un articol vestimentar pe care știi sigur că și-l dorește.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 20/08/2019
    Răspunde

    Mie îmi place să primesc haine,de fapt îmi place să primesc orice cadou doar sa fie oferit din suflet.

      • Cristina Dragomir
      • 09/09/2019
      Răspunde

      Fiecare cu gusturile lui. Sper sa primesti multe hainute faine.

    • Lamiita Petre
    • 20/08/2019
    Răspunde

    In general e complicat sa faci cadouri si sa fii sigur ca este pe placul cuiva, cu atat mai mult haine. Eu cand am de facut un cadou cuiva, e o adevarata aventura. Nici macar pe fi-meu nu il nimeresc atunci cand ii fac un cadou, desi, cam stiu ce poarta. Am avut posibilitatea sa aleg un produs de pe un site chinezesc si si-a ales el o genta ptr. laptop care costa vrea 40 $. Cand a primit-o, a ajuns el la concluzia ca e mai mult de dama (???????) si sta nefolosita saraca geanta 😀

      • Cristina Dragomir
      • 09/09/2019
      Răspunde

      pe site-urile din afara se mai intampla si astfel de neplaceri. Copiilor eu zic ca merge sa le oferim haine.

    • Asaftei Simona
    • 20/08/2019
    Răspunde

    Sunt de aceeași părere cu tine ,ai foarte mare dreptate ,de câte ori am primit haine nu mi-a plăcut niciodată,ori nu-mi plăcea culoarea,modelul ,nu-mi stătea bine deloc cu ele ,chiar soțul meu îmi luase la începutul căsătoriei noastre o pereche de pantaloni care la început nu mi-a plăcut culoarea,după s-a dus cu ei înapoi și ia schimbat ,a venit cu ei strâmți,s-a dus iarăși cu ei înapoi sa-i schimbe și tot nu mi-au plăcut ,dar i-am lăsat așa si in ziua de azi îi am dar neâmbrăcați deloc,de atunci nu mi-a mai cumparat haine și cel mai bine este așa sa-ti iei tu ce-ți place că niciodată nu va fi pe placul nostru ce îți ia alții .???

      • Cristina Dragomir
      • 09/09/2019
      Răspunde

      adevarate aventuri cu o pereche de pantaloni. E dificil chiar si cand stii marimea, ca difera dimensiunile in functie de croiala.

    • Anghelina Irina
    • 20/08/2019
    Răspunde

    Mi s-a întâmplat și mie sa primesc tricouri impopotonate,pline de paiete și strasuri pe care inca le mai am în sifonier. Sincer prefer mai mult sa primesc altceva, mai degrabă o trusă de farduri, acelea niciodată nu sunt suficiente sau altceva

      • Cristina Dragomir
      • 09/09/2019
      Răspunde

      Chiar si o floare ma bucura mai mult decat un articol vestimentar, zau.

    • Dana
    • 21/08/2019
    Răspunde

    Nu fac cadou niciodată haine. E o zonă în care nu e de băgat. Punctul tău de vedere e foarte bun.

      • Cristina Dragomir
      • 09/09/2019
      Răspunde

      Cel putin e o zona in care sa se bage doar cei foarte apropiati, zic eu.

  1. Răspunde

    si ce dreptate ai! Adauga ca textura materialului pe unii poate sa ii incante si pe mine sa ma irite (alergiile…)

    Realitatea e ca oferta acum e asa de mare, am atatea in sifonier, atatea de cumparat si incercat incat evident prefer sa imi iau ceva pe gustul meu cand am nevoie.
    Traiesc o perioada a abundentei, cadourile materiale nu ne mai „schimba” viata.

      • Cristina Dragomir
      • 09/09/2019
      Răspunde

      tare frumos ai zis-o pe asta cu abundenta. Desi eu sunt fan cadouri practice, uite ca hainele nu le-as incadra aici.

  2. Eu mai primesc haine, putine imi sunt pe plac, lumea inca nu intelege ca eu port XS, dar nu toate XS-urile sunt la fel 😀
    Nu prea fac cadou haine decat celor foarte apropiati si daca gasesc ceva waw!
    Eu as opta pentru un voucher cadou daca nu as avea idei pentru un cadou potrivit.

      • Cristina Dragomir
      • 09/09/2019
      Răspunde

      sa stii ca unii sunt impotriva voucherelor cadou, dar eu am mizat pe ele de multe ori si a iesit bine.

  3. Nici mie nu prea imi place sa primesc haine cadou in afara cazurilor in care am dat indicatii clare despre produse. Dar in rest prefer sa mi le iau singura pentru ca altfel nu le port. Sunt mai ciudata la capitolul haine dupa cum se poate observa si pe Facebook, am cateva din care nu prea ies si in rest cade dulapul pe mine si nu le imbrac.

      • Cristina Dragomir
      • 10/09/2019
      Răspunde

      si de ce zici ca esti ciudata? Si eu sunt la fel!

    • Mirela Barbălată
    • 27/08/2019
    Răspunde

    Singura persoană care îmi face este prietena mea cea mai bună şi naşa mea totodată. Ea îmi ştie gusturile, îmi cunoaşte conformația fizică ?.

      • Cristina Dragomir
      • 10/09/2019
      Răspunde

      Bingo! Ar trebui sa se bage la haine numai persoanele care ne cunosc bine gusturile si formele.

  4. o, nu… haine nu imi place sa primesc. maxim un tricou cu mesaj mai funny. dar atat. nu ma potrivesc la gusturi mai cu nimeni, am niste trenduri aparte, asa ca rar ma nimereste cineva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares