Probleme, probleme și iar probleme. Probleme la job, probleme cu banii, probleme cu somnul… numai problemele cu tenul ne mai lipseau. Cearcănele sunt la ele acasă sub ochii noștri. Punctele negre nu pleacă odată cu banii din portofel. Pori dilatați dispar doar cu funcția de înfrumusețare a camerei telefonului mobil. Mare parte din lipsa de încredere de care mulți/multe dintre noi suferim este cauzată de problemele de genul acesta. De aceea, ele nu pot fi ignorate.
Tratamente există. De tot felul. De la cele mai ieftine, bazate pe trucuri și rețete de măști cu ingrediente naturale, pe care toată lumea le are la îndemână, până la tratamentele profesionale din cadrul saloanelor și chiar operații estetice. Azi vorbim despre varianta de mijloc, una la care are acces cam toată lumea – tratarea acestor probleme cu produse cosmetice dedicate. Titlul inițial ar articolului era cum scăpăm de cearcăne, puncte negre și pori dilatați, apoi mi-am dat seama că de ele nu prea putem scăpa și am corectat. Hai să vedem cum le putem diminua!
Pori dilatați
Începem cu ei pentru că sunt foarte enervanți mai ales acum, în sezonul cald, temperaturile mari făcându-i și mai vizibili. Acești pori dilatați nu doar că se văd urât, dar sunt teren propice pentru apariția altor probleme, chiar mai rele. Ei pot avea mai multe cauze, printre care enumerăm: moștenirea genetică, stat în soare fără protecție, căldură excesivă, curățarea superficială sau, din contră, prea agresivă, alegerea unor cosmetice nepotrivite necesității tipului nostru de piele.
Pentru minimizarea lor, trebuie să respecți anumite reguli de îngrijire a tenului (spălarea feței cu apă rece, demachiere de două ori pe zi, exfoliere blândă de 1-2 ori pe săptămână). Mai poți apela la soluții naturiste (măști cu argilă și lămâie, scrub cu bicarbonat, măști cu albuș de ou, lămâie și ovăz, etc).
La capitolul cosmetice, se recomandă demachierea cu ape micelare. Laptele demachiant astupă porii și asta nu e bine deloc. Produsele de curățare și de îngrijire care au acid salicilic în compoziție sunt cea mai bună alegere. Eu pot recomanda două produse pe care le folosesc de mult timp, cu rezultate foarte bune, ambele destinate îngrijirii tenului mixt, gras, cu probleme: Bioderma Sebium Mat Control și Vichy Normaderm Phytosolution. Ambele minimizează porii, hidratează, reduc secreția de sebum, au efect matifiant, tratează și previn acneea și punctele negre.
Puncte negre
Acestea sunt un alt Bau-Bau de care am vrea să scăpăm. Din păcate, foarte multe persoane cred că ele sunt provocate de murdărie și curăță tenul tot mai agresiv, lucru foarte greșit. Punctele negre sunt rezultatul excesului de sebum adunat în pori și oxidat. Cu cât cureți tenul mai agresiv, cu atât stimulezi mai tare producția de sebum. Trebuie doar să cureți normal, de două ori pe zi, să folosești doar produse fără uleiuri (apă micelare, fonduri de ten pe bază de apă, etc.) și să nu uiți de exfoliere.
Poți apela și în acest caz la exfoliante și măști din ingrediente naturale. Din cele pe care le găsești în comerț, îți recomand brandul L’Oreal Paris. Am avut rezultate foarte bune cu exfoliantul lor pe bază de zahăr și semințe de kiwi și cu o mască pentru puncte negre pe bază de argilă și alge marine.
Pe lângă ele mai poți folosi benzi/plasturi contra punctelor negre. Și Vichy Normaderm Phytosolution, despre care vorbeam mai sus funcționează foarte bine și pe partea de reducere a punctelor negre, deci cu atât mai multe merită să investiți îl el.
Cearcăne
Nu cred că există cineva care să nu fi făcut măcar o dată în viață cunoștință cu cearcănele. Ele apar atunci când organismul nu primește suficiente ore de somn, dar aceasta nu este singur cauză posibilă. Cearcănele pot fi provocate de alergii, de înaintarea în vârstă, de vicii. Există persoane cărora moștenirea genetică le-a adus cearcănele.
Cearcănele nu sunt deloc estetice. Uneori e nevoie de mult anticearcăn pentru a le ascunde și nu toți știm să ne machiem ca la carte. Poate nici nu vrem să o facem. Pur și simplu, preferăm să îngrijim, fără să acoperim.
Cum tratăm cearcănele? În primul rând trebuie acordată atenție alimentației (mai multe alimente bogate în vitaminele C, E, K) și hidratării interne. Și odihnă trebuie să ne oferim mai multă. Și masajele locale cu diverse uleiuri naturale (cocos, migdale, ricin) ajută. Binecunoscute pentru efectul anticearcăn sunt și compresele cu pliculețe de ceai verde și felii de castravete.
Eu nu prea mă împac cu felii de castravete și alte lucruri de genul pentru că nu suport să stau 15-20 de minute cu ochii închiși, fără nicio activitate, așa că prefer măștile pentru zona aceasta specială, de sub ochi. Măștile coreene Korika Sci Beauty sunt printre preferatele mele.
Se aplică ușor, rămân fixate sub ochi și eu pot citi sau lucra cât își fac ele efectul. Recunosc că nu le folosesc zilnic, deci nu am scăpat definitiv de cearcăne, dar le diminuează, au efect super răcoritor și pielea devine imediat mai elastică.
O cremă anticearcăne sigur trebuie să ai. Recomandate sunt cremele care conțin vitaminele C și K, produsele pe bază de ceai verde, castravete, albăstrele și cele cu un conținut ridicat de acid hialuronic. Un truc pe care îl poți folosi pentru a spori eficiența unei astfel de creme este să o păstrezi la frigider și să o aplici rece.
Cearcănele, punctele negre și porii dilatați nu sunt o tragedie. Soluții există, trebuie numai să apelăm la ele. Am vrea tratamente minune care să rezolve totul printr-o aplicare, dar așa ceva nu există. Trebuie să fim perseverente dacă vrem rezultate. Nu este suficient să cumperi un produs bun pe care să-l aplici doar o dată pe săptămână. Lucrurile nu merg așa. Produsele de calitate, alese corect, potrivite nevoilor noastre și folosite cu regularitate nu vor dezamăgi.
Aproape toate produsele recomandate în acest articol se găsesc pe site-ul Notino.ro.
Mulțumesc pentru recomandări ,o crema anticearcan ar trebui să-mi cumpăr și eu.
Sa nu te astepti sa scapi de ele definitiv, mai ales daca le ai de cand te stii, cum e cazul meu, dar se vor estopma.
Le am pe toate. Și pori dilatati,și puncte negre,și cearcane
Bine ai venit in club!
Cu cearcanele nu am probleme. In schimb chiar ma dispera porii dilatati, punctele negre si sebumul. Cred ca pentru puncte negre trebuie sa apelez si eu la plasturi ca nu am folosit niciodata pana acum.
sa stii ca plasturii chiar ma ajuta pe mine.Mi-am comandat acum si un aparat din ala cu vacuum, sa vedem daca e bun de ceva.
Desi nu am rabdare, mi-am alocat minute bune pentru a studia produsele de pe Notino si am ales cateva pentru pori dilatati, acnee, ten mixt. Le folosesc cu rigurozitate si sunt sigura ca rezultatele vor aparea.
am vazut ca tu te-ai lipit bine de produsele Biotherm.
Cu ceva puncte negre pe varful nasului ma confrunt si eu. Pentru ca nu sunt chiar atat de vizibile, nici nu am devenit atat de obsedata de ele dar as incerca un exfoliant si mastile propuse de tine.
2-3 puncte negre cred ca are oricine. La mine sunt mai multe, asa ca este o problema.
de cand am eliminat cosmeticele prea agresive, si pielea mi s-a reglat natural si diminuat sebumul si punctele negre. In continuare am ten gras si pori dilatati asa ca recomandarile tale sunt minunate.
Fiind in gama zero cosmetice, am vazut diferentza clara intre efectul nedormitului sau efectul -prea putina apa bauta. Dar nu am vazut nicio imbunatatire la vitamina C pe piele, si pun fiole perfuzabile direct – farmacista mi-a propus sa le beau ca ar fi mai eficient absorbite decat de pe piele.
eu am tot incercat sa imi spal fata fara sapun, cum recomanda unii dermatologi, dar nu pot. Pur si simplu e prea gras si simt ca alunea apa pe el fara sa il atinga.
Am tot auzit si eu de Normaderm de la Vichy dar inca nu am ajuns s-o testez. Daca o recomanzi si tu inseamna ca e buna si o sa incerc si eu.
daca ai tenul gras, te provoc sa o incerci.
jur ca mascuta pentru ochi o sa o iau si eu! nu de alta, dar am cearcane cat china, nu stiu din ce cauza…