N-am mai scris de ceva timp păreri despre produse testate, dar iată că azi a venit rândul unor produse despre care poate nu ați auzit așa mulți dintre voi – produsele pentru îngrijirea părului din gama Antioxidant de la Dzintars. Dzintars este o companie producătoare de parfumuri și cosmetice din zona baltică, mai exact din Letonia, cu o tradiție de peste 150 de ani în această industrie. Eu am ales un șampon pentru păr gras și un ulei pentru regenerarea, fortificarea și stimularea creșterii părului. Ce impresie mi-au făcut cele două produse?
Șamponul
Vorbim despre acest șampon pentru păr gras și vopsit (click pe link dacă vreți detalii despre ce conține și ce promite). Eu aleg să mă limitez la a expune părerea proprie despre produs.
Acest șampon mi-a plăcut enorm de la prima utilizare. Motivul? Face spumă bogată și rezistentă de la prima aplicare, oricât de murdar ar fi părul. Nu știu cât de corect procedez, dar ăsta este unul criteriile de bază pe care trebuie să le îndeplinească un șampon bun pentru părul meu gras. Spală bine părul, nu rămâi cu senzația aceea de păr încă uleios după spălare. În plus, se și clătește destul de repede.
Recunosc că am vrut să-l încerc și pentru o altă problemă – cea a mătreții. Pe partea asta chiar simțeam că mă dezamăgea pentru că nu ameliora deloc problema. Ulterior, după vizita la dermatolog, aveam să aflu că eu nu cu mătreața mă luptam, ci cu o dermatită. În momentul în care eu am trecut la un alt șampon recomandat de medic, șamponul Antioxidant Dzintars i-a fost pasat mamei. Ei i-a plăcut atât de mult, inclusiv pe partea de combatere a mătreții, că m-a rugat să-i mai cumpăr. La acel moment nu i-am putut îndeplini dorința pentru că magazinul online sobeauty.ro a fost în mentenanță, dar în această primăvară s-a redeschis și am reușit să i-l recumpăr.
Părul devine mai lucios și mai bogat în volum, numai că se încurcă destul de tare la baie și rămâne destul de aspru. Mamei așa îi place, dar eu zic că este necesară utilizarea unui balsam. Acum, fiecare decide pentru el, ce-i place și ce nu, ce vrea să obțină și ce vrea să evite. Marele avantaj al său este acela că protejează culoarea părului vopsit. Dacă la alte șampoane culoarea se estompa vizibil după 2 săptămâni, cu acesta am avut parte de aceeași culoare intensă și lucioasă până la 4 săptămâni. Asta în condițiile în care foloseam aceeași vopsea de păr.
Uleiul regenerant
Al doilea produs ales pentru testare a fost un ulei pentru regenerarea, fortificarea și stimularea creșterii părului. Deși este un produs recomandat pentru părul uscat, vopsit, permanentat, eu am vrut să-l încerc și pe părul meu gras, în speranța că mă va ajuta să îi redau strălucirea și elasticitatea de altă dată și că va stop și procesul accentuat de cădere. Bine am făcut că l-am ales pentru că acesta chiar mi s-a potrivit, deși nu aș fi zis, judecând după descriere.
Nu știu cum face, nu intru în detalii despre ingredientele active pe care le conține (pe care le puteți descoperi accesând linkul de mai sus), dar a dat rezultate de la prima utilizare. Nu pe partea de mătreață, căci v-am zis deja că la mine este dermatită, nu mătreață, dar chiar și în acest caz senzațiile de mâncărime nu mai erau așa puternice.
Nu am putut niciodată aprecia cât de eficient sau nu este un produs pe partea de stopare a căderii părului și nu voi încerca nici acum. Părul cade mai mult mai puțin, de la o baie la alta, în funcție de mulți factori, nu doar de produsele pentru îngrijirea părului folosite. Totuși, ținând cont de strălucirea pe care a redat-o părului din prima săptămână de utilizare, cred că lucrează și pe partea de tonifiere. Nu vă așteptați totuși să deveniți Ilene Cosânzene după câteva săptămâni de utilizarea unui produs, indiferent care ar fi el. Căderea părului ține și de alimentație, de hidratare, de stres.
Partea bună este că are efecte vizibile. Partea proastă este că trebuie să dedici puțin timp aplicării săptămânale a unui astfel de produs. Trebuie puse mânuși, masat scalpul, întins uleiul pe păr, acoperit și continuat activitățile din casă purtând o pungă de plastic și un prosop pe cap. Un alt dezavantaj este că, în funcție de șamponul folosit, s-ar putea să fie nevoie de mai multe șamponări. Eu, cât l-am folosit cu șamponul Dzintars, simțeam părul curat după două șamponări. Când l-am schimbat, a fost nevoie să șamponez de trei ori. Depinde și de cât de gras/uscat aveți părul.
Per total, eu mă declar mulțumită de efectele celor două produse Dzintars. Bine, de ulei mai mult. De șampon mai degrabă prin prisma relatărilor mamei. Nu e problema șamponului că eu l-am ales având anumite probleme în privința cărora nu am consultat un dermatolog înainte. Sfatul meu pentru voi este să nu faceți ca mine. Când apar probleme, adresați-vă prima dată medicului! În felul acesta veți alege întotdeauna produsele potrivite pentru nevoile și problemele părului vostru. De ce să dam banii și apoi vina pe produse, plângându-ne că nu fac ce promit, când, de fapt, noi am ales greșit?
Samponul sigur mi-ar placea si mie
daca ai parul gras, cu siguranta.
Nu am știut de acest brand până acum dar mi-ar place sa incerc aceste produse.
Acum stii unde la gasesti.
Uleiul nu m-ar tenta dar, pentru ca si eu am parul gras si mai fac matreata as incerca samponul. Mi-am notat numele si poate il comand cand se termina cel pe care il folosesc acum.
Retine ca lasa parul destul de aspru!
eu am avut un balsam pentru stimularea cresterii parului de la ei si chiar mi s-a parut ok, mai putin mirosul! dar produsele dzintars chiar au fost super ok!
Mirosul e mai herbal, deh.