Am tot vorbit în ultima vreme despre probleme cu dinții și despre îngrijirea orală. Azi continuăm cumva seria postărilor cu un articol dedicat apei de gură și spray-ului de gură primite în teste de la Apidava. Cu apa de gură știți că sunt prietenă bună, doar că nu o știam pe aceasta, iar spray de gură, spre rușinea mea, nu am folosit niciodată până acum.
De ce am acceptat provocarea?
Contrar părerii celor care zic că bloggerii acceptă lucruri doar pentru că-s gratis, dați-mi voie să vă spun numai gratuit nu este un produs care trebuie pozat și despre care ai nevoie de ceva timp pentru a scrie. Eu am spus DA campaniei de testate pentru că iubesc produsele apicole și pentru că știu care sunt beneficiile propolisului asupra sănătății orale. Pe bază de propolis sunt cele două produse Apidava pentru igiena orală. Pe lângă propolis, mai găsim în compoziție aloe vera, ceai verde, ulei de eucalipt și extract de cimbru, extract de salcâm. Ce minuni fac aceste ingrediente?
Propolisul este un produs apicol foarte benefic. Apa de propolis era folosită de vechii greci și romani pentru curățarea gurii. Propolisul este unul dintre cele mai bune produse antibacteriene. El dezinfectează gura, prevenind astfel formarea bacteriilor și a tartrului, deci și a cariilor. Studii de dată recentă vorbesc despre propolis ca adjuvant excelent în gingivită și parodontoză. El are efect benefic în tratarea stomatitelor, aftelor, herpesului, dar și a unor boli respiratorii precum amigdalita, laringita, rinita, otita.
Uleiul de eucalipt este un ingredient pe care-l găsim pe eticheta multor produse de îngrijire orală. El dă și senzația aceea de răcorire, prospețime, dar și-a dovedit și eficiența în prevenirea cariilor și a infecțiilor, ca și în tratarea gingivitei.
Extractul de cimbru nu putea lipsi de pe lista ingredientelor, el având cam aceleași proprietăți dezinfectante și protectoare împotriva tartrului și a cariilor. Ba, mai mult, există o componentă a uleiului de cimbru, numită Thymol, care se pare că acționează ca un soi de lac dentar protector.
Uleiul de mentă nu se lasă nici el mai prejos și completează acțiunea celorlalte ingrediente, combătând mirosul neplăcut al respirației prin îndepărtarea bacteriilor care se formează pe dinți și gingii din cauza resturilor alimentare.
Pe lângă ele mai găsim extractul de aloe vera, pe cel de ceai verde (conține fluor), și cel de acacia, toate având ca cam aceeași acțiune. Observați că, în mare parte, cele două produse au la bază ingrediente naturale. Pe lângă ele mai găsim îndulcitori (marcați ca siguri pentru pacienții cu diabet), dar și 2-3 aditivi/conservanți, toți considerați nepericuloși pentru sănătate.
Niciunul dintre cele două produse nu conține alcool, parabeni, phenoxiethanol sau parfum. Ele pot fi folosite inclusiv de către copii.
Ce promit produsele Apidava pentru igiena orală?
Exact promisiunile deduse din proprietățile plantelor enumerate mai sus și ale propolisului. Utilizarea apei de gură și a spray-ului de gură Apidava, în combinație cu un periaj corect realizat de cel puțin două ori pe zi, protejează gura de bacterii, dinții de tartru și carii, îndepărtând mirosul neplăcut al respirației și chiar tratând anumite afecțiuni bucale.
Apa de gură se va folosi de două ori pe zi, după periaj. Folosirea apei de gură după masă, fără a spăla dinții, nu are același efect. Poate curăța ea ceva, ceva, dar resturile alimentare rămân acolo și dezvoltă bacterii în continuare. 15 ml seara, 15 ml dimineața. 30 ml pe zi, adică o sticluță de 250 ml vă ajunge 8 zile.
Spray-ul de gură se poate folosi mai des, de 6-10 ori pe zi, două trei pufuri pe limbă și apoi plimbată limba peste dinți. Aici nu vă pot spune cât vă ajung cei 20 ml de produs pentru că depinde de cât de des îl folosiți.
Atenție! Ambele produse trebuie agitate înainte de utilizare.
Părerea mea despre apa de gură Apidava
N-am crezut că-mi va plăcea acest produs. Credeam că are gust puternic de propolis care, nu are sens să v-o ascund, mie nu prea îmi place. Surpriza a fost plăcută pentru nu are deloc gust rău, ba din contră; apa de gură este mentolată și răcoritoare. Un alt mare semn de întrebare îl aveam în privința potențialului colorant al propolisului. Se pare că nu este o concentrație așa de mare să riști îngălbenirea dinților. Nu știu dacă apar modificări de culoare în timp, dar pe moment nu am așa ceva sigur, mai ales că am și o măsea cu pansament, iar acel pansament s-ar fi colorat primul la contactul cu apa de gură.
Personal, recunosc că prefer apele de gură mai tari, mai mentolate, poate chiar și cu alcool. Deh, nimeni nu-i perfect! Pentru mine e puțin cam slabă apa aceasta de gură, dar în orice caz, nu la fel de slabă ca apele acelea de gură ieftine, din comerț, care în afară de gust dulce și foarte puțin mentolat nu-ți oferă nimic altceva. Dacă faceți parte din categoria persoanelor care nu caută o apă de gură care pișcă puternic, o să vă placă produsul Apidava. Mai ales dacă puneți preț pe produsele apicole și plante!
Mare bilă albă primește pentru că nu este foarte dulce și nu provoacă sete după utilizare.
Măsurarea celor 15 ml de produs se face foarte simplu cu ajutorul căpăcelului gradat din dotare.
Părerea mea despre spray-ul de gură
Acesta a fost chiar o noutate pentru mine. Nu am mai folosit spray de gură până acum. Nu este deloc rău la gust nici el, ba dimpotrivă, are gust mult mai bun decât gumele de mestecat pe care eu nu le suport. Nu am cu ce alt produs să fac comparație pentru a vă spune dacă este tare sau slab, din păcate.
El primește bile albe pentru recipientul din sticlă și pentru capacul de protecție care se închide foarte bine, eliminând riscul deschiderii accidentale prin geantă. Nu colorează limba, așa că nu trebuie să vă faceți griji în privința acestui aspect. Este simplu de folosit și ușor de luat cu tine oriunde. Respirația este sigur reîmprospătată, doar că efectul nu este unul de lungă durată.
Spray-ul de gură NU poate înlocui apa de gură! În vreme ce cu spray-ul doar aplici câteva pufuri care nu ajung pe toate suprafețele dinților, apa de gură clătește cu presiune toate spațiile, inclusiv pe cele interdentare.
De unde luăm produsele și la ce prețuri?
Apa de gură costă între 14 și 18 lei, în funcție de magazin. O găsiți la plafar, în unele farmacii, la Bebe Tei și Farmaciile Tei sau în magazine online gen eMAG, Vegis. Este un preț bun pentru o apă de gură pe bază de ingrediente naturale. Eu aștept de la Apidava varianta mai mare, de 500 ml, la preț mai economic.
Prețul spray-ului de gură variază între 13 și 16 lei/ recipient de 20 ml. Acesta am remarcat că este ceva mai greu de găsit, dar încercați la plafar și chiar în Supermarketuri. De exemplu, la Cora găsiți majoritatea produselor Apidava despre care eu am scris până acum.
Concluzie
Apa de gură și spray-ul de gură Apidava sunt două produse cu proprietăți excelente. Beneficiile propolisului și ale extractelor de plante din compoziție nu le poate contesta nimeni. Sunt plăcute la gust și mai sigure pentru sănătate decât alte produse din comerț. Din păcate, nefiind pline de arome sintetice, efectul lor de împrospătare a respirației nu este unul de durată. Prețul ar putea fi considerat și el un dezavantaj, făcând comparație cu prețul/250 ml al altor ape de gură, numai că alte ape de gură nu au ingrediente la fel de safe și folosite de mii de ani cu succes.
Mi se par produse minunate ,mulțumim pentru recomandare.
Mulțumim de recomandare !Sinceră să fiu eu una prefer apa de gură. .Într-adevăr consider că este eficient și spray-ul în anumite situații…
Nu am folosit niciodată produsele lor. Folosesc apa de gura dar alta marca. Dar dacă zici ca e buna la gust e de încercat
Nici eu nu am folosit spray de gura pana acum, pare interesanta faza cu propolisul, o sa ma interesez de produsul asta 🙂
Le folosesc si eu de cateva zile si trebuie sa recunosc ca-mi sunt dragi aceste produse.
Mi-ar placea sa le incerc datorita ingredientelor pe care le au in compozitie, mai ales ca spray de gura, nici eu nu am folosit niciodata. Cred ca substituie cu succes guma de mestecat, cu care, recunosc, nu ma prea impac.
Ce bine că aceste produse pot fi folosite și de către copii, educația și igiena orală se face de mic.
Acum depinde si de la ce varsta recomanda medicii sa foloseasca si cei mici apa de gura. Asta chiar nu stiu.
cred ca esti super incantata de apa de gura! eu cand am folosit-o prima data, am zis ca mor, mi-a amortit gura ca la anestezic :)))
Pe bune? Mie mi se pare slaba…