Am tot scris despre ceasuri, despre cum să alegem un ceas bun, cum să ne dăm seama dacă este original sau nu, cum să-l asortăm la restul ținutei sau cum să-l îngrijim pentru a ne bucura cât mai mult timp de el. Astăzi vorbim iar despre ceasurile de mână, dar din alt punct de vedere, acela al alegerilor greu de înțeles. Una e să vrei un ceas bun, alta e să vrei un ceas de fițe cu specificații și funcții pe care poate nu le vei folosi niciodată, dar pentru care ești dispus să plătești un preț de 5 ori mai mare. Care sunt cele 3 paradoxuri pe care nu le înțeleg?
Ceasuri ultra-rezistente la apă
Este de înțeles că vrei un ceas etanș pe care să nu fii nevoit să-l dai jos de la mână când te speli pe mâini sau… eu mai știu, dar nu prea înțeleg de ce vor oamenii de rând un ceas în care să nu intre apă când fac duș. La ce le trebuie ceas sub duș? Cronometrează cât timp lasă apa să curgă?
Foarte puțini sunt cei care practică sporturi acvatice și au nevoie cu adevărat de un ceas care să reziste până la adâncimi de 100 de metri. Pentru restul, oricare din ceasurile de aici ar fi bune. Chiar și cel mai ieftin model are o etanșeitate de 3 ATM, deci rezistă sigur la ploaie, spălat pe mâini și înot în piscină. Bine, nici în piscină nu știu de ce ai avea nevoie de ceas, excepție sportivii înotători. Există ceasuri rezistente până la adâncimi de 500 metri. Sunt curioasă cine se scufundă până acolo.
Mecanismul mai important decât acuratețea
Sigur că am depășit de mult perioada în care sigurul rol al ceasului de mână era să măsoare timpul. Înțeleg asta. Dar, când te uiți la un ceas, nu vrei totuși să-ți arate ora exactă? Majoritatea ceasurilor automatice rămân în urmă; unele cu 2-3 minute pe lună, altele cu 2-3 minute pe zi, în funcție de brand. Atunci de ce multe persoane aleg să își cumpere ceasuri automatice, care sunt cele mai puțin precise dintre toate, când există ceasuri cu quartz ca acestea, mult mai accesibile ca preț, care nu trebuie întoarse, potrivite, plimbate, sunt mai ușoare și nu au nevoi de revizii?
Funcții pe care nu știu să le folosească
Foarte mulți din cei care cumpără un ceas se lasă furați de lista funcțiilor acestuia, fără a-și pune întrebarea dacă au nevoie de ele sau nu. Sună bine când îi spui prietenului tău că ți-ai luat un super ceas cu alarmă, calendar, cronometru, busolă, barometru, cronograf și tahimetru, nu? Dar de câte din ele are nevoie un om obișnuit și, mai ales, pe câte dintre ele nu va ști niciodată să le folosească? Asta nu pentru că ceasurile nu ar veni cu manuale de utilizare, ci pentru că foarte puțini sunt interesați să le citească.
Alege să nu fii unul dintre cei care-și cumpără un ceas scump și sofisticat deși nu au neapărat nevoie de el! Important este să fie un ceas precis, din materiale de calitate, de la un brand de încredere, să ți se potrivească din punct de vedere al stilului și să arate bine.
Își cumpără pentru că sunt la moda si vor sa fie si ei in pas cu moda
Oamenii cumpără ceasuri pentru că sunt frumoase, iar dacă au și funcții în plus, cu atât mai bine, nu se știe când vor avea nevoie de ele și le vor folosi.
Le cumpără sa fie mai fitosi.
😂😂😂 buna asta pana la 500 m adancime. Se zice ca prostu nu e prost destul, pana nu e si fudul 😂😂 si cu asta am zis tot
I-ai furat vorbele bunicii.
sa stii ca treaba cu rezistenta la apa nu o inteleg nici eu… aia cu functiile… hmmm… imi place sa aiba cadranele alea micute, de design, dar vb ta, eu oricum nush sa le folosesc :))
De design zici? La asta nu m-am gandit.
Ați dovedit prin acest comentariu ca nu știți mai nimic despre ceasuri . Cu un ceas de 3 atm etanșeitate nu poți înnota . Abia de la 5 atm este garantata etanșeitatea pt inot de suprafața . Functia este f utila mai ales la mare , in loc sa-și lași ceasul in geanta pe plaja . In al doilea rând ceasurile automatice, mecanice au clasa , măiestria mecanismului . Marja de eroare acceptata este de +\- 5-10 sec pe zi . Pe principiul dvs la ce va trebuie ceas F precis , lucrați la NASA? Ceasurile la care faceți trimitere sunt niște prostii care iau ochii . Orientati-va către ceasuri cu mecanisme elvețiene ( ETA, ronda , etc ) făcute in Elveția nu pe vapor , sau japonezele Seiko sau Citizen . Cam atât ca mai mult nu are rost . Pt unii și chinezăriile arătoase sunt F bune arata ora exactă … asa simplist vb
Imi asum ca nu sunt specialist in domeniu, dar ceea ce ati citit este un articol, nu un comentariu. Asta unu la mana. Doi la mana, de ce va trebuie ceas la plaja? Nu va bronzati cu urme? Trei la mana, eu nu as da niciodata mai mult de 500 de lei pe un ceas. Patru la mana, sunteti sigur ca mecanismele alea scumpe care va iau ochii nu sunt fabricate si asamblate tot prin fabrici ieftine din Asia?