5 lucruri de care să ții cont când alegi bicicleta de oraș

bicicletă de oraș

Tot mai des, românii aleg să se deplaseze prin orașe cu bicicleta. Asta în ciuda autorităților care sunt foarte zgârcite cu pistele pentru bicicliști. Nimic nu mă bucură mai mult. Folosirea bicicletei ca mijloc de transport este benefică pentru sănătatea fizică și psihică, și contribuie la reducerea gradului de plouare. Și, cum primăvară este aproape, sunt sigură că mulți vă doriți să faceți pasul cel mare către achiziția unei biciclete pe care să mergeți la muncă sau la plimbare. De ce ar trebui să țineți cont pentru a alege o bicicletă de oraș bună, dincolo de calitatea materialelor și a pieselor folosite la fabricarea ei?

Spațiul ocupat

O bicicletă mare probabil te încântă, dar trebuie să te gândești din timp că va trebui să ai un spațiu în care să o depozitezi. Dacă locuiești la bloc, cu siguranță nu vei vrea să ocupi tot holul/balconul/debaraua cu bicicleta. Prin urmare, dacă statura și silueta nu cer neapărat o bicicletă gigant, ai face bine să te orientezi spre un model mai micuț sau chiar spre o bicicletă pliabilă ca aceasta. Atunci când o strângi, ocupă foarte puțin loc și nu deranjează pe nimeni. Plus că una ca ea ești sigur că intră în lift și nu o urci pe scări 5 etaje.

Portabilitatea

Ce contează portabilitatea bicicletei, că doar are roți și e ușor de transportat pe ele!? Greșit. Ce faci dacă ești navetist și, la intrarea în oraș alegi să iei metroul? Cum cobori cu ea pe scări și cum intri cu ea în metroul super aglomerat la orele de vârf? Cum o iei cu tine la munte? Probabil că va trebuie să cheltuiești suplimentar pe un suport de biciclete. Sau, din nou, bicicleta pliabilă te poate salva de aceste probleme. Ajungi la metrou, o pliezi, o iei la subraț și cobori scările. Pentru că nu este doar pliabilă, ci și ușoară.

Sistemul de frânare

În orașele mari, pericolele te pândesc la tot pasul. Nu știi niciodată când te trezești că ai în față un pieton sau o mașină care iese brusc din parcare sau din garaj. Nu vei merge cu viteza melcului, așa că niște frâne bune sunt absolut necesare pentru siguranța ta și a altora. Cele mai bune și mai sigure biciclete sunt cele cu frână pe disc. Permit frânarea rapidă pe în orice condiții meteo.

Și nu uita că, oricât de bună ar fi bicicleta și oricât de prudent ai fi tu, ai nevoie și de o cască de protecție de tipul celor de aici. Doar așa vei fi protejat de o lovitură fatală în zona capului, în caz de accident.

Protecția antifurt

Un alt lucru care trebuie să te gândești când vrei să cumperi o bicicletă de oraș este că va fi mereu în pericol de a fi furată. Trebuie să investești neapărat în soluții antifurt pentru ea. Sigur că și din acest punct de vedere bicicleta pliabilă este o soluție mai bună. În loc să lași bicicleta în parcarea companiei, o strângi frumos și o ascunzi într-un colț din biroul tău. Așa știi sigur că ai cu ce să te întorci acasă diseară.

Viteza

Bicicleta de oraș trebuie să fie și suficient de rapidă pentru a nu face un drum 10 km în două ore. Prin soare, ploaie, vânt, când trebuie să ajungi la muncă, nu-ți permiți să pedalezi visând și admirând peisajul. Ai nevoie de o bicicletă cu mai multe viteze și schimbător bun.

Dacă știi că vei merge și la cumpărături cu ea, nu-ți rămâne decât să cumperi și un coș pentru bicicletă. De asemenea, o trusă pentru reparat pana și o pompă pentru bicicletă îți vor prinde bine.

Bicicleta nu se alege niciodată strict în funcție de oferă, de culoare sau formă. Ea trebuie aleasă ținând cont de nevoi, de specificații, de producător și de garanția de care beneficiază, de zona în care o vei folosi (oraș sau munte) . Reține că bicicleta de oraș ar fi bine să fie compactă sau pliabilă, să poată fi ușor transportată când nu mergi pe ea și să ofere siguranță în trafic!

Tu ce ai alege între bicicleta clasică și bicicleta de oraș pliabilă? De ce?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anghelina Irina
    • 21/02/2019
    Răspunde

    Nu as avea curaj sa merg cu bicicleta în București

      • Cristina Dragomir
      • 23/02/2019
      Răspunde

      De ce?

    • Valeria Chertes
    • 21/02/2019
    Răspunde

    Nu am mers de mult cu bicicleta,nu știu dacă aș mai avea curaj.

      • Cristina Dragomir
      • 23/02/2019
      Răspunde

      E mult pana prinzi gustul din nou.

  1. Răspunde

    Dacă îți spun că nu știu să merg pe bicicletă râzi de mine??? Am încercat cu mulți ani în urmă…eram prin liceu, am intrat într-un gard viu și atunci a fost prima ultima oară când m-am urcat pe o bicicletă 🤔 Dar cred că una pliabilă este perfectă pentru a te deplasa prin oraș.

      • Cristina Dragomir
      • 23/02/2019
      Răspunde

      Si de ce sa rad? Eu de exemplu nu m-am dat in viata mea pe gheata. Nici cand eram copil. Mi-e o frica…

  2. Bicicleta pliabila cred ca e cea mai buna varianta, mai ales daca spatiul de acasa e restrans si/sau acolo unde mergi, poti gasi mai usor loc pentru ea.

      • Cristina Dragomir
      • 23/02/2019
      Răspunde

      tu iti permiti orice fel de bicicleta, chiar si un tanc, ca ai curtea mare 😛

    • Catalina
    • 22/02/2019
    Răspunde

    Eu aveam bicicleta legată pe casa scării și mi s-a furat. Era o bicicletă SH, nu constase mult, dar mi-a venit mie ideea că arată mai bine cu pneuri albe. Cât a avut cauciucuri negre nu s-a atins nimeni de ea. Au aparut cele albe, într-o săptămână dispăruse.
    Poate e o idee bună să-mi iau una pliabilă, că tot vine primăvara, curând.

      • Cristina Dragomir
      • 23/02/2019
      Răspunde

      crezi tu ca albul a atras? Eu zic ca a fost coincidenta ca atunci a disparut. Eu nu as avea curaj oricum sa imi las ceva pe casa scarii.

        • Catalina
        • 23/02/2019
        Răspunde

        Sunt sigură că nu a fost concidență. O ștersesem de praf, era strălucitoare și părea valoroasă. Aveam și cameră de filmat pe casa scării, dar nu am reușit să găsesc exact momentul, ora la care s-a întâmplat. Eh, asta e, rasist hoțul ăsta. :))

          • Cristina Dragomir
          • 24/02/2019
          Răspunde

          Ar trebui acuzat de discriminare, zau!

  3. Pana la varsta asta si nu am invatat sa ma dau cu bicicleta. Shame on me! Ma descurc doar pe aia eliptica, fitness, statica :)) zi-i cum vrei.
    Daca ar fi sa aleg, as merge pe varianta uneia pliabile. Economisesti mai mult, risti mai putin.

      • Cristina Dragomir
      • 23/02/2019
      Răspunde

      pe aia fitness mai fac si eu, cand si cand, dar nu e la fel, nu depui acelasi efort.

  4. Răspunde

    Eu am o bicicleta normala cumparata inainte de a naste cu un an. M-am bucurat de ea un singur an pentru ca dupa asta nu m-am mai urcat de ea. Mi-ar placea una pliabila ca sa o pot lua cu mine in vacanta si sa ma pot plimba

      • Cristina Dragomir
      • 24/02/2019
      Răspunde

      Pe masura ce creste Cris, sunt sigura ca veti iesi tot mai des impreuna cu bicicletele.

  5. sa stii ca nu sunt mare fana bicicleta, desi recunosc ca imi place si stiu sa merg. problema e ca nu as merge in oras, imi e destul de teama, sunt tot felul de nebuni. plus ca piste pentru biciclisti ioc, deci o problema in plus…

      • Cristina Dragomir
      • 25/02/2019
      Răspunde

      Lasa ca la noi pe pistele pentru biciclete merg pietonii pentru ca altfel nu au loc de masinile parcate pe trotuar.

  6. Răspunde

    Tinand cont de faptul ca locuiesc intr-un orasel micut as alege varianta clasica. E practica si cealalta dar ma gandesc ca cea clasica e cumva mai solida si mai rezistenta in timp.
    Insa mi-ar placea sa am ambele variante. Cea pliabila sa o pot lua dupa mine cand plec undeva in concediu 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 26/02/2019
      Răspunde

      Depinde de tehnologie si de clasa de pret spre care te orientezi, Claudia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares