O copertă așa de simplă, dar un titlu care atrage ca un magnet. Apoi intri pe Libris și citești scurta descriere a romanului Bărbatul care n-a mai sunat. O iubire perfectă pentru șase zile și apoi el dispare și nu mai dă niciun semn de viață? Trebuia să aflu ce poveste a țesut Rosie Walsh.
Bărbatul care n-a mai sunat – scurt rezumat
Sunt 19 ani de când Sarah a părăsit Anglia și s-a mutat în L.A, acolo unde a înființat o fundație prin care încearcă să-i ajute pe copiii bolnavi din spitale să zâmbească și să capete curaj. Soțul ei tocmai a anunțat-o că o părăsește. Ca-n fiecare an, în iunie, Sarah vine în vacanță în micuța localitate unde a copilărit, acolo unde părinții ei o așteaptă cu drag. De fiecare dată e la fel. Vine, îi vede, își aduce aminte de tot ce s-a întâmplat în anul în care a decis să plece și să lase totul în urmă și realizează că America nu a fost de fapt niciodată acasă pentru ea. Doar locul în care a trăit.
Acum, în plină vacanță, aflată pe un câmp, câmpul pe care s-a petrecut acel ceva care i-a schimbat viața, dă nas în nas cu un tip de care se îndrăgostește la prima vedere. Sentimentul e reciproc. Din ziua aceea încep o relație parcă desprinsă din basme. Sunt doar ei doi și iubirea lor.
Eddie m-a sărutat și am simțit cum dispare tot. Tristețea din trecut, nesiguranța din viitor.
Timp de 6 zile. Totul este perfect, doar că Eddie trebuie să plece într-o scurtă vacanță programată cu mult timp înainte. Urmează să o sune și se vor vedea din nou la întoarcere.
Timpul trece și Eddie nu mai sună. Sarah insistă cu mesajele. Nu le citește nimeni. Prietenii îi spun să renunțe, bănuind că tipul e un neserios. Sarah e sigură că Eddie nu e așa și că cele 6 zile au fost la fel de frumoase și pentru el și că a fost sincer când i-a spus că o iubește. Dar ce să mai crezi când vezi că mesajele de pe Facebook apar ca fiind citite și Eddie nu răspunde?
Sarah îi scrie tot mai des și mai mult, îi povestește tot ce nu apucase să-i povestească în cele 6 zile de miere, despre trecutul ei, despre viața ei în Los Angeles, despre divorț, în speranța că orice impresie greșită și-ar fi făcut el despre ea, o poate schimba. Numai că nu este așa. Un singur lucru nu i-a spus și acela este motivul pentru care azi este singură. Dar nu e singura vinovată. Dacă el i-ar fi spus numele lui adevărat, ar fi știut că nu-și poate permite să se apropie de el.
Nu-ți rămâne decât să citești cartea pentru a scăpa de toate semnele de întrebare pe care ți le ridică acest scurt rezumat. Doar așa vei afla motivul pentru care Sarah nu a mai putut trăi în Anglia, ce-i ascunde lui Eddie, care este numele adevărat al acestuia, de ce nu ar fi trebuit să se întâlnească ei niciodată. Așa vei afla și de ce n-a mai sunat-o pe Sarah.
Bărbatul care n-a mai sunat – impresii de după
M-am temut să nu fie o carte de dragoste, o poveste din aceea siropoasă și plictisitoare. Nici vorbă de așa ceva. 336 de pagini devorate în două seri. Asta pentru că trebuia să și dorm și mai aveam și alte treburi. Altfel, aș fi citit-o pe loc pe toată, atât eram de curioasă de deznodământ.
M-am pus în locul lui Sarah și m-am întrebat ce-aș fi făcut eu dacă el nu ar mai fi sunat după 6 zile în care ne-am promis totul. Aș fi plâns și l-aș fi urât. Ea n-a făcut niciodată asta. A plâns în sinea ei, dar e refuzat să creadă că inima ei ar fi putut să o înșele așa de tare. I-a căutat scuze. A crezut că a pățit ceva. Dar, când mesajele au început să fie citite și au rămas fără răspuns, a trebuit să găsească alte motive pentru care nu mai fusese sunată. L-a implorat să-i răspundă. S-a umilit public întrebând de el și căutându-l.
Nu e povestea clasică în care ea își plânge de milă pe umărul celei mai bune prietene. Sarah este o femeie prea puternică și independentă pentru așa ceva. Dar nici nu renunță la el, ceea ce multă vreme m-a făcut să o consider demnă de milă. Finalul a dovedit că nu milă ar fi trebuit să-mi inspire, ci tărie de caracter. De asta ai nevoie pentru a nu lăsa orgoliul să stea între tine și șansa ta la fericirea de care nu ai avut parte niciodată cu adevărat.
Eddie și Sarah împărtășesc un trecut comun, chiar dacă niciunul din ei nu știa asta atunci când s-au întâlnit pe acel câmp. Și-au spus atâtea în cele 6 zile, dar ea nu a vorbit niciodată despre evenimentul de acum 19 ani. Nu-i plăcea să vorbească despre asta. Iar el s-a prezentat doar cu cele două prenume. Dacă ea ar fi fost mai deschisă, dacă pentru el numele de familie nu ar fi fost o povară, poate…
Trecutul se dezvăluie treptat. Nimic din ce-ai bănuit tu nu se va dovedi adevărat. Bărbatul care n-a mai sunat are ceva și din elementele unui thriller (mistere de dezlegat și răsturnări serioase se situație), dincolo de povestea de dragoste romantică și de momentele dramatice. Nimic nu este ceea ce pare. Scrisorile nu sunt adresate cui credeai tu. Victima nu e cine credeai tu.
Personajele sunt adorabile. Numele lor le vei reține pentru mult timp. Pentru că, deși nu ai decât idei vagi despre aspectul lor fizic, ai trăit intens alături de ele. Oricât de diferiți ar părea Eddie și Sarah, amândoi sunt firi puternice, dar sufletiste. Amândoi s-au sacrificat pentru binele celorlalți, într-un fel sau altul.
Este un roman bun, de citit pe nerăsuflate, cu multe semne de întrebare în privința poveștii și multe lucruri de învățat și analizat la final. Dragostea este frumoasă, dar și grea. Te poate ridica până la cer, doar pentru a te arunca de acolo. Nu e ușor să iubești, atâta vreme cât nu poți uita și ierta. Trecutul comun ne poate lega sau ne poate despărți pentru totdeauna. Și, dacă afli că inima ta bate pentru cine nu trebuie, ce faci? O ignori pentru totdeauna? N-ai să poți. Tu alegi dacă ierți și mergi mai departe sau doar înfrunți și tragi linie. A te ascunde… asta nu rezolvă nimic.
Ce crezi că este mai simplu: să uiți greșelile trecutului și să dai frâu iubirii sau să poruncești inimii să nu mai bată pentru cine nu trebuie?
Citate preferate
Poate fi frustrant să-i vezi pe toți cum se plâng de probleme, dar niciodată nu vor să discute despre soluții.
Toți avem nevoie de un timp în care să nu facem nimic. De un timp în care să nu gândim nimic. Așa rămânem umani.
Imi plac recenziile tale .Am comandat deja o carte dupa ce am citit o recenzie a ta.
Nu-mi asum raspundere pentru asa gesturi 😀
uite acum, ca am citit recenzia, am mai inteles una-alta. dar parca tot as porunci inimii sa faca ce vrea ea. deci probabil as fi de partea lui eddie, dupa ce inteleg eu aici. da, cred ca e o carte ce merita citita!
Eu sunt sigura ca ti-ar placea romanul.
Îmi plac genul acesta de cărți,mulțumim pentru recenzie.
Cartea asta nu are cum sa nu placa.
Da….complicat. Uneori, cand un barbat nu suna , noi, femeile ne gandim la faptul ca ne-a inselat asteptarile. nu stiu daca as fi putut sa procedez ca ea.
Eu nu stiu ce-as fi facut, dar mi s-a parut ca oricum s-a umilit destul.
Ambele sunt la fel de grele. Nu prea poti sa-i spui inimii ce sa faca. Si eu l-as fi urat si as fi crezut ca m-a mintit si e un nemernic. Daca ai citit atat de repede cartea inseamna ca e buna asa ca o pun pe lista mea.
Stilul nu te lasa sa citesti mai lent. Esti prea curios ce se intampla.
Multumim pentru recomandare! O carte interesantă!mi au placut citatele alese de tine💟
Imi place sa imi notez citatele 🙂
Cine a castigat superba carte?
Mary Wind. Am anuntat pe Facebook. Pupici.
Sa stii ca-mi place cum suna, eu cam terminat „27 de pasi” – Tibi Useriu, ti-o recomand 🙂
Sigur este o carte din care toti avem ce de invatat. De la un luptator.
Foarte interesanta ❤dar oare ce s-a întâmplat de nu a mai sunat?
Incerci tu sa ma tragi de limba, dar nu merge.
Hmmm…nu știu ce aș fi făcut…probabil aș fi încetat să îl mai caut, mai ales că citește mesajele. Este o carte pe care trebuie să o adaug în bibliotecă!
Prea calma femeia. Eu as fi disperat si m-as fi enervat sa vad ca citeste si tace.
Cand e vorba de iubire, e greu de dat sfaturi. Eu as trece foarte greu peste o asa faza, dar iubirea iti poate schimba mult ideile.
ca sa fiu sincera, e putin neplauzibila treaba asta cu vazut, placut, daruit. NICIODATA nu as face asa ceva.
Am mai citit recenzia acestei carti si chiar mi-am pus-o pe lista. A avut ceva ce m-a determinat sa mi-o doresc s-o citesc
E genul de carte care are cate putin din toate. Merita.