6 greșeli de îngrijire care nu te lasă să scapi de punctele negre

Evita fondul de ten daca vrei sa scapi de punctele negre

Dacă ai tenul gras, atunci mai mult ca sigur te confrunți și cu problema punctelor negre care apar în zona T și nu se dau bătute cu nicio metodă de tratament pe care ai încercat-o. Este evident că cele mai bune rezultate și cele mai rapide le ai atunci când combini tratamentele homemade cu cele la salon și poate chiar cu un tratament medicamentos prescris de medic. Totuși, orice metodă de tratament, aplicată constant, ar trebui să aibă efect. Nu are? Atunci este posibil să faci anumite greșeli de îngrijire care strică ce-a reparat tratamentul respectiv. Uite ce greșeli nu ai voie să faci dacă vrei să scapi de punctele negre!

1. Storci punctele negre

Poate că este metoda cea mai simplă și cea mai la îndemână de a scăpa de punctele negre descoperite pe nas, dar cu siguranță nu este o metodă care să te ajute pe termen lung. Prin storcere, nu faci altceva decât să lezezi pielea, să riști niște cicatrici mai deranjante decât punctele negre și să ajuți la răspândirea infecției. Da, ai auzit bine, scoți azi 10 puncte negre și peste 2-3 zile vei avea 20 la loc. Cel mai bine să ai răbdare să scapi de ele treptat prin măști și tratamente naturale precum cele pe care le vei descoperi în articolul de aici.

Nu ai timpul și răbdarea necesare? Poți scăpa rapid de punctele negre printr-o procedură de curățare facială în profunzime cum este cea folosită cu succes de acest centru de înfrumusețare. Fără lezarea pielii, fără pericol de extindere a infecției.

2. Cureți tenul insuficient sau cu produse inadecvate

Poți folosi câte benzi sau creme contra punctelor negre vrei, fără niciun rezultat, dacă tenul tău nu este curățat foarte bine dimineața și seara cu un produs adecvat lui. Laptele demachiant nu face pereche bună cu tenul gras cu puncte negre. De preferat pentru demachiere sunt produsele fluide, gen apă micelară. Un rol important în curățarea tenului gras îl are și loțiunea tonică. Mizează pe produse speciale pentru problema ta, bine alese, eventual chiar pe unele profesionale.

3. Te machiezi excesiv ca să le ascunzi

Din nou am o veste proastă pentru tine: o tonă de fond de ten nu doar că nu le va acoperi perfect, dar va și anula o parte din efectele tratamentelor folosite. Machiajul încarcă porii și pielea nu mai poate respira, fix cum le place punctelor negre. Dacă trebuie neapărat să te machiezi, alege produse de make-up mai blânde, bio (un fond de ten mineral) sau măcar ai grijă să folosești ca bază o cremă bună pentru tenul gras sau un primer care să umple porii cu ceva ce nu le face atât de rău (neapărat fără ulei).

4. Uiți de exfoliere sau exfoliezi agresiv

Pe sistemul nici deloc, dar nici prea mult, exfolierea nu trebuie nici omisă din ritualul de îngrijire, dar nici făcută de parcă ai vrea să-ți iei și pielea odată cu punctele negre. Indiferent că folosești un produs cosmetic sau o metodă naturistă de exfoliere, treaba asta trebuie făcută de două ori pe săptămână (nici mai des, nici mai rar). Nu freca agresiv, ci masează blând! O masare prea apăsată cu scrubul nu te ajută să scapi de punctele negre mai repede, dar poate fi cauza unei iritații urâte sau a unei avalanșe de coșuri. Sigur nu vrei asta.

5. Speli fața cu apă prea caldă

Am tenul gras, deci pot să înțeleg că ți se pare că apa caldă îl curăță mai bine, dar de preferat pentru noi este apa rece (mai ales dacă ai probleme și cu roșeața!). Apa rece curăță perfect dacă folosești un gel de curățare potrivit și avantajul este că nu usucă pielea, așa cum o face apa caldă. O să mă întrebi de ce e greși să folosești ceva care să-ți usuce pielea, de vreme ce tu te-ai săturat de excesul de sebum. Răspunsul este pentru că o piele care se simte uscată transmite mesaj mai departe glandelor sebacee care vor produse o cantitate și mai mare se sebum pentru a repara ce ai stricat tu.

6. Nu folosești crema hidratantă

Și știu exact de ce pentru că nici eu nu am folosit-o o perioadă în ideea că îmi îngrașă tenul. Nu e deloc așa dacă alegi o cremă lejeră, special concepută pentru tenul gras cu tendință acneică, fără sau cu un conținut scăzut de uleiuri, un produs pe bază de apă. Da, o cremă prea grasă este de evitat, dar nu este cazul să renunțăm definitiv la produsele de hidratare. Dacă o facem, vom avea același efect ca în cazul folosirii apei prea calde – creșterea secreției de sebum.

Prin urmare, primul pas când vrei să scapi de punctele negre, dincolo de mers la salon pentru terapii de curățare în profunzime și măști speciale, este să-ți îngrijești corect tenul. Machiază lejer, curăță bine, nu stoarce, exfoliază blând, folosește apa rece și nu uita de hidratare!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 23/10/2018
    Răspunde

    Multumesc pentru sfaturi, am sa tin cont de ele.

  1. Sfaturi foarte utile. As mai adauga faptul ca ceea ce mancam se vede pe ten!

    • Manuela Stanica
    • 24/10/2018
    Răspunde

    Multumim pentru sfaturi! Foarte utile!🤗😘

    • Manuela
    • 24/10/2018
    Răspunde

    Multumim pentru sfaturi! Foarte utile!🤗😘

    • Manuela
    • 24/10/2018
    Răspunde

    Foarte utile sfaturile!🤗😘

  2. Răspunde

    Si eu am tenul gras, o perioada de timp nu am stiut sa il ingrijesc adecvat, foloseam creme prea grase care nu se pupau deloc cu tenul…De apa rece nu stiam…eu nu pot sa ma spal cu apa rece…mai ales iarna cand este frig 🙂

  3. Aș mai adăuga un punct foarte important, un tratament cosmetic făcut la salon unde primim îngrijire specializată și contează foarte mult. Produsele folosite sunt profesionale și ajută mult tenul, iar personalul calificat și instruit știe ce nevoi are tenul tău.

    • Cristina
    • 24/10/2018
    Răspunde

    Și eu tot cu ten gras și sincer îți spun , după ce-am încercat enșpe mii de creme, că nimic nu face mai bine tenului decât…uleiul. Unul potrivit pentru tipul tău de ten, evident. Pentru mine Sfântul Graal e momentan uleiul de sâmburi de măceșe. Nu încarcă tenul, intră repede în piele și-l face luminos. Ulei pe ten uleios poate părea contraintuitiv, dar mă bucur că am dat o șansă acestui tip de hidratare, e genial!

    • Nicolae Claudia
    • 24/10/2018
    Răspunde

    Aia o storcitul..nu ma pot abtine 🙈 cum vad puncte negre, cum le omor. Chiar nu stiam atatea lucruri..

    • Ioana Radu
    • 25/10/2018
    Răspunde

    Eu nu prea stiu sa ma machiez lejer, adica imi place fondul de ten cu acoperire mare, pudra, blush-ul, batonul pentru countouring… toate astea aproape zi de zi :D. Insa de ceva vreme merg la Nomasvello pentru curatare faciala si inca de la prima sedinta am observat o imbunatatire a aspectului tenului. Adica se vede ca e mai curat, mai luminos si cu porii mai mici ♥. Desigur, e importanta si ingrijirea de acasa. Practic cele doua se completeaza una pe cealalta, adica ingrijirea de acasa cu cea de la salon.

  4. urasc punctele negre… si nasul meu e plin. plus ca-n perioada aia a lunii am un loc in care imi apar mereu si se inflameaza. si crede-ma, toti pasii ii respect. am un ten foarte pretentios!

      • Cristina Dragomir
      • 28/10/2018
      Răspunde

      mie in perioada aia imi ieseau mereu pana sa trec pe apa micelara Bioderma si pe Bioderma Seebium Mat. De atunci pot zice ca mai incearca timid cate unul, dar nu razbeste.

  5. Recunosc ca fac si eu cateva dintre greselile mentionate de tine. In special pe cea cu storsul punctelor negre, dupa care ma trezesc ca mi se ia pielea de pe nas si ma enervez si mai tare. Acum mi-am propus sa incerc un produs vazut la reclama care promite ca ma scapa de punctele negre fara efort.

      • Cristina Dragomir
      • 28/10/2018
      Răspunde

      Vai! Ce naspa e dupa te zgandari si te trezesti cu coji pe nas! Pe alea nu le ascunzi nici cu fond de ten. Am trait asa ceva.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 26/10/2018
    Răspunde

    Adevarat ce scrii,mereu am tendinta sa le zgandar,voi tine cont de sfaturile tale.

      • Cristina Dragomir
      • 28/10/2018
      Răspunde

      iar eu iti spun din experienta ca tot ti se va pune pata pe cate unul, din cand in cand.

  6. Răspunde

    Avand in vedere ca am tenul mixt, sunt subiectul perfect pentru tema abordata. Ma regasesc cu brio in primul pas. Le storc … nu le suport si ma ia capul. Stiu ca este indicat sa merg la salon sa mi le scot, dar parca infloresc ca ciupercile dupa ploaie. Am sa incerc sa fiu putin mai atenta

      • Cristina Dragomir
      • 06/11/2018
      Răspunde

      Si eu le mai jumulesc din instinct, ca am facut asta ani de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares