Una dintre problemele principale pe timp de vară, și nu numai (pentru unii), este lupta cu transpirația, mai exact cu mirosul neplăcut pe care îl capătă transpirația în contact cu anumite bacterii. Pe piață se găsesc o mulțime de produse menite să ne protejeze de aceste mirosuri deloc încântătoare. Printre ele găsim și produse naturale. Unul dintre aceste produse 100% naturale este acest deodorant natural Trio Verde despre care vă voi vorbi astăzi.
L-am cumpărat când l-am prins la reducere. Eram foarte curioasă cum se simte pielea în contact cu el și cât de eficient este. M-au atras descrierea – 100% natural – și faptul că e vorba de un producător autohton și m-a convins dorința de a oferi pielii mele o îngrijire mai blândă, lipsită de o serie de ingrediente nocive pe care suntem conștienți că multe dintre produsele de îngrijire clasice le conțin.
Eu am ales deodorantul Senzitiv cu ulei de cocos și unt de shea. Este un deodorant fără aluminiu, fără parabeni, fără alcool, fără parfum sintetic. Este mult mult mai blând decât alte deodorante, nu usucă pielea, nu provoacă iritații sau mâncărimi. Asta v-o spun sigur.
Primul lucru pe care îl constați când deschizi produsul este că are un miros plăcut, natural. Miroase a cocos și pentru asta l-am iubit din prima clipă.
Cum se folosește? Ca orice alt deodorant, are un sistem din ala de ridicare cu rotiță și trebuie aplicat prin mișcări verticale pe piele. Aici vine prima problemă. Mi se pare greu de aplicat. Când e în stare naturală, adică păstrat la temperatura recomandată (15-23 de grade), e prea moale să-l poti freca de piele. Dacă-l pui la frigider și se întărește, se rupe și se fărâmițează. Mie nu mi-a ieșit mișcarea decât prin aplicare cu degetele. Iau deodorant cu degetele și masez axila.
Textura este cremoasă, dar ușor nisipoasă și sfărâmicioasă. Nu conține chimicalele necesare pentru a-l solidifica și face ultra-cremos. Din ce este făcut acest deodorant? Din faină de arorut, ulei de cocos, unt de shea, ceară de albine, vitamina E și zahăr. Cu alte cuvinte, chiar e un produs natural, nu un produs care are la bază ingrediente naturale dar în care s-au pus și tâmpenii.
Cât de bine protejează? Nu la fel de bine ca alte produse, asta v-o spun clar. Făina de arorut absoarbe umezeala, bicarbonatul face același lucru, dar împiedică și formarea bacteriilor (cele responsabile de mirosul neplăcut), iar uleiul de cocos și untul de shea hrănesc pielea, o hidratează și o protejează. Acțiunea lor nu este însă una de durată, cel puțin la mine (eu transpir foarte mult). Aceste deodorant natural TrioVerde te protejează undeva la 5-6 ore, în niciun caz 12-24 de ore, ca alte produse de acest gen.
Prețul produsului este undeva între 25-30 de lei, în funcție de ofertă și magazin. Rămâne la latitudinea voastră dacă preferați produsele clasice (majoritatea mai accesibile ca preț decât acest deodorant natural TrioVerde) care protejează pentru mai mult timp, dar conțin ingrediente nesigure sau chiar dăunătoare, sau alegeți un produs natural ca acesta, mai sigur pentru sănătate. Eu nu-l voi recumpara și asta nu pentru că nu este activ o zi întreagă (că l-aș putea reaplica), ci pentru că nu-mi place că trebuie să murdăresc pe mâini ca să-l întind pe piele.
Multumesc! Eu caut inca un deodorant natural care sa tina cat de cat si sa fie usor de aplicat. Tot piatra de alaun mi se pare singura ok…
Nu am incercat piatra de alaun. Trebuie sa o incerc!!!
Multumim pt pareri! Eu prefer deo spray ! ?
mai simplu de aplicat, nu?
Eu folosesc produse de la Dove si sunt bune.
Cat timp te protejeaza?
Hmm, mie imi place cum l-ai descris si chiar mi-a captat interesul. 😀
Daca il prinzi la reducere, incearca-l!
Deodorantele bio sunt mult mai cautate in ultima perioada, insa daca trebuie sa aplic cu degetele cred ca ii spun pas. Eu nu l-am incercat, pana sa citesc la tine acum, nu auzisem de acesta marca. Stiu ca sunt mult mai bune decat cele normale de pe piata, avand in vedere ca sunt 100% naturale.
Stai linistita ca nici eu nu-l voi mai cumpara.
Dupa 10 ani fara deodorant, mi am facut unu de casa.
Merci de ingrediente! O sa imbunatatesc reteta! Unt de shea nu am pus, argila alba da.
Eu il tin in baie si s a topit si s a lasat bicarbonatul pe fundul borcanelului dar il aplic si asa, cu degetele.
P.s. ies fuoaaarte ieftin cu ce am in casa ?
imi dau seama ca se poate face in casa, dar eu nu prea le am cu retetele astea :))
5-6 ore? nu e ok… cel putin nu pt mine, care am o transpiratie de moare lumea. stii ce am sesizat? ca nici cu chestii de-alea care ar trebui sa blocheze transpiratia nu ma mai simt 100% protejata pe caldurile de 40 de grade.
Transpiblocante eu nu am incercat deloc, asa ca nu stiu ce sa-ti zic.
De la o vreme imi plac tot mai mult produsele cat mai naturale, fapt pentru care mi-a atras atentia deodorantul pe care l-ai incercat. Chiar daca efectele sunt de vreo 6 ore, mi se pare bun de folosit in zilele in care doar mergem pana la piata sau avem alte chestii de facut care nu implica foarte mult timp. Totodata, la fel ca si tine, cred ca e un pic incomod de aplicat mereu cu degetele, adica eu cel putin m-as plictisi sa procedez astfel. Dar, per total, pare chiar interesant.
Apropo, imi plac produsele pe care ti le cumperi, sunt in aria de produse de care sunt si eu tentata la rafturi :D.
Poate nu ma pricep eu sa il aplic… asa am zis prima data. Si i-am dat unul si verisoarei, ca eu luasem doua (prinsesem oferta cu 1 cu 1 la jumatate de pret). Nici la ea nu e mai simplu.
Din pacate un produs 100% natural, cum este acesta, vine si cu minusuri. In cazul asta, minus legat de textura si de protectia redus.
Imi vine sa zambesc cand ma gandesc ca atunci cand raman in pana de deodorant, merg la borcanul cu bicarbonat si imi torn putin pe degetele umede..si-l aplic in zona axilei. Stii cum protejeaza? STAS…si e si safe. Atata ca se imprastie el si nu se preteaza sa te dai la axila oricand si oricum cu asa ceva.
Niciun produs nu e perfect. Nici macar bicarbonatul.
In general nu am probleme cu transpiratia in zona axilei ( curios) si Dove imi satisface pe deplin necesitatile. Desigur, nu este cel mai natural produs in cest sens dar ne impacam bine si asa. M-ar enerva sa dau cu degetele din el, mi se mai intampla asta atunci cand raman fara deodorant si mai incerc sa mai scot din el, dar asta e treaba de o zi, doua, maxim. Mie mi-ar trebui ceva BUN contra transpiratiei fetei, daca afli ceva, da-mi de stire, te rog.
cu fata e problema si la mine si nu cred ca exista remediu
Nu am încercat pana acum acest produs
Nu l-am incercat dar mie nu-mi plac in general produsele de genul asta, in stare solida, prefer spray-urile sau in cel mai rau caz deodorantele cu bila. Stiu ca acum se pune mare pret pe produsele din ingrediente naturale dar eu in general cumpar un produs de genul asta pentru eficienta lui impotriva transpiratiei.
La cele cu bila eu am o problema – mi se pare ca nu protejeaza la fel de bine ca cele solide.
Eu folosesc doar deodorante dermato-cosmetice. Le-am testat pe toate si singurul care face față este de la Eucerin, nu aș renunța la el și nici nu mă tentează să încerc un altul.
Sunt bune produsele naturale, dar au mici neajunsuri asa cum mentionai si tu. Nu e prea ok aplicarea cu mana si nici sa fie atins de degete si apoi pus pe piele.
Nu e nici ok, nici placut, ca trebuie sa te duci sa te speli pe maini apoi.
Mie niciodată nu mi au placut deodorabtele solide, le prefer pe cele spray. Si eu transpir foarte tare, indiferent de anotimp asa ca am nevoie de protecție îndelungată. Nu cred ca acest produs mi s.ar potrivi însă i.as acorda o sansa, mai ales fiindca este natural.
Nu cred ca merita sa investesti in el daca nu e ce-ti trebuie.
Suna tare bine prezentarea acestui produs doar ca eu sunt o persoana aparte si nu cred ca mi se potriveste. Am o transpiratie excesiva care poate fi tare greu stapanita. In plus, ma bucur ca nu este urat mirositoare …. asta imi mai trebuia. Eu transpir cand imi e frig, cald, am emotii, etc.