Ce mâncăm la micul dejun? Ce mâncăm pe fugă la muncă? Fiecare mănâncă ce-i place din ce are în frigider sau din ce-și permite, ce și-a adus de acasă, ce are prin geantă. Degeaba îmi plac mie fructele exotice, dacă ele sunt scumpe și mai nimerești și de proastă calitate când le cumperi, că așa e marfa pentru România. Plus că varianta de mic dejun diferă de la zi la zi. Să fim serioși că nu cred că cineva poate mânca 30 de zile pe lună aceleași lucruri la micul dejun! Și cu gustările e la fel. Mănânci azi o pară, dar mâine ți se cere altceva.
Azi poate ai poftă de un sandviș cu brânză, roșii și castravete, de un ou fiert cu avocado sau de o omletă cu puțin bacon și ceapă verde. Mâine poate vrei să începi cu un mic dejun dulce – clătite americane. vafe cu dulceață sau un iaurt cu fructe. Dacă ești pe drum, te mulțumești cu un covrig sau un pachet de biscuiți. Unii poate beau cafea, alții ceai. Suntem diferiți și nu există o variantă de mic dejun universal valabilă care să ne placă tuturor.
Eu recunosc că nu mănânc foarte sănătos, deși mă străduiesc de câteva luni să o iau mai rar pe arătură. Am zile în care îmi pleacă pofta în salam, dar și zile în care mă mulțumesc cu ceva mai ușor – fructe sau salată. Recunosc că-mi plac și iaurturile cu fructe, chit că unii zic că nu sunt bune pentru că au zahăr. Nu intru în polemici, mă rezum la a le consuma din când în când și a mă bucura de gustul dulce, textura cremoasă și combinația cu fructe.
Până la urmă un iaurt de genul ăsta cred că este de preferat în locul unui sandviș cu mezeluri. Și în loc de fast-food, la prânz, mai bine iei un iaurt pe fugă. Este o gustare delicioasă și mai sănătoasă decât un covri-dog sau o shaorma. Și are și muuuult mai puține calorii. Când ești cu cel mic în parc și vrei să-i dai ceva de mâncare, n-are cum să-ți refuze un iaurt cu fructe pentru că are gust bun, de fructe, dulce, și e cremos. Este porția de energie și fibre pe care o poți lua după tine oriunde.
Care sunt iaurturile mele preferate cu fructe? Cele cu căpșuni și piersici. Sunt fructele mele preferate și gustul lor mi se pare că se combină de minune cu cel al iaurtului. Mai nou, am descoperit și noul Activia cu cereale și mango, care îmi place aproape la fel de mult. Este dulce-acrișor, are cereale în el și bucăți de fructe, este cremos și mai ușor decât alte combinații de mic dejun. Îți dă energie, are grijă de digestie și nu are foarte multe calorii, comparativ cu alte tipuri de gustări de genul covrigilor sau al merdenelelor.
La baza acestui iaurt se află fermentul Bifidus ActiRegularis. Produsul conține bacterii lactice vii, care îmbunătățesc digestia lactozei din produs, la persoanele care au dificultăți în a digera lactoza și calciul, ceea ce contribuie la funcționarea normală a enzimelor digestive.
Sigur că, varianta ideală sugerată de nutriționiști este să ne cumpărăm iaurt simplu și să-l combinăm noi cu fructe și eventual cu puțină miere, dar uneori nu avem timp de așa ceva? Cine are timp, să procedeze așa! Cine are timp și energie, n-are decât să-și facă și iaurt în casă, dar să țină cont că, inclusiv pentru prepararea lui are nevoie de câteva linguri de iaurt din comerț. Asta aviz celor care pun iaurtul la borcănel la colț! Uite că aveți nevoie de el!
Iaurtul simplu nu prea-mi place, iar de stat și făcut piure de fructe și amestecat cu iaurt, plus spălat vase, nu prea am timp; poate și de aceea mă îndrept spre varianta cu fructe pentru că în felul ăsta măcar îmi iau și ceva bun pentru digestie și pentru a evita problemele de constipație.
Am văzut deja anumite opinii negative, pe Facebook, la adresa consumului de iaurturi cu fructe, și le respect. Eu nu sunt perfectă și nu tind spre perfecțiune. Nu mă bat cu pumnii în piept că eu mănânc corect/sănătos 7 zile din 7. Eu sunt eu și nu pozez în ce nu sunt. Văd oameni care trâmbițează despre efectele nocive ale fumatului și fumează țigări electronice sau oameni care dau sfaturi de nutriție și sunt bolnavi de diabet. Câți dintre noi mai știm ce e sănătos și natural la ora actuală? Chiar sunt curioasă să aflu ce consumă cititorii mei la micul dejun sau la gustările dintre mese.
Dar mezelurile nu sunt neaparat nocive daca ai posibilitatea sa le faci in casa sau sa le cumperi de la presoane de incredere. Ideea cu ele este ca astea din comert sun pline de prostii care, consumate in exces, fac rau. Daca mananci la 2 saptamani un parizer plin de euri nu se intampla nimic. Asa este si cu iaurtul din fructe. Si mie imi mai scapa, iar eu sunt din aia cu idei fixe :)) Sa nu facem abuz, sa nu facem din asta (din a manca nesanatos) un stil de viata. Daca din cand in cand mancam ceva de la fast food nu e deloc gresit. Ideea e sa ii lasi apoi timp corpului sa se detoxifice.
Nu am incercat sa fac in casa, iar cele de la producatori mai siguri sunt super scumpe 😀
Eu nu prea sunt fan iaurt, nici cu fructe și nici fără. Dacă mănânc iaurt, îmi iau grecesc și îl amestesc cu semințe de chia și fructe (nu piure, ci pun direct fructe de pădure uscate – cele proaspete nu-mi plac în iaurt).
Chestia cu micul dejun e că pentru unii funcționează varianta de mic dejun dulce și le dă energie, iar pentru alții nu prea. La mine un mic dejun dulce înseamnă lene și letargie, de aceea mănânc ovăz sau cereale după-amiaza sau la cină, când am poftă de dulce :)) Mâncarea perfectă la micul dejun în cazul meu e ou (fie scrambled cu ceapă verde/roșii/bacon/ciuperci/ce-o fi acolo), fie fiert, cu o felie de pâine prăjită și legume proaspete și/sau un pic de brânză. În orice caz, să fie proteină. Dacă am un așa mic dejun nu-mi mai e foame până pe la 4-5 după amiaza și funcționez și foarte bine.
Mie dulcele imi da energie, dar pe sotul meu il lesina, deci stiu ce zici.
Eu cred ca sunt foarte nesanatoasa, dar asta e, imi asum ???
Dimineata servesc o cafea si o tigare ???
Macar nu bagi doua, ca Diana.
Ce pot zice.. mananc de toate. Nici eu nu ma pot lauda ca mananc sanatos.
Greseala recunoscuta e pe jumatate iertata.
Eu nu prea mananc sanatos, mananc ce apuc, ce imi place.
Macar esti sincera.
La mine dimineata incepe cu o cafea si doua tigari, asa ca…nu sunt in masura sa spun nimic despre micul dejun al altcuiva
😀
2 tigari? Nu sunt eu in masura sa te judec, ca eu mananc dulciuri multe, dar renunta si tu la una!
Dimineata o cafea si mai apoi un mar,cam atat .Deci, nu e sanatos ,mananc cand apuc,cum apuc,nu am un orar anume si asta nu e bine.Sper sa remediez aceste lucruri,dar nu promit.Asta e ,speranta moare ultima!
Cafea cu mar? Nu te ia burta? 😀
Eu cred ca am cel mai prost obicei. Nu mananc la micul dejun, deloc..poate un covrig inainte de cafea si cam atat. Stiu, nu e bine deloc..dar de cand a venit piciul pe lume nu prea mai apuc sa mananc, cred ca doar o masa am pe zi, in rest consum numai pe fuga cate ceva, un sendvis sau un ou fiert..
Am sa caut si eu acest iaurt, desi nu ma dau in vant dupa mango, vreau sa vad ce gust are aceasta combinatie.
au si cu alte fructe, zuzi.
Nu mananc la mic dejun de cativa ani, nu mai intra :D, banui ca imbatranesc si metabolismul mi s-a schimbat. Pe la ora 11-12 imi dau seama de foame si rontzai un morcov/mar ceva, si apoi pranzul. Cand alergam si faceam mai multa miscare aveam nevoie de mic dejun, acum dimineata nici masa de seara nu e bine consumata … pot alerga sau face sport pe stomacul gol ca e energie in sange (si eu si sotul, dar ales sotul ce pergateste alt maraton). Nici cafea nu mai beau, 2 cani de apa dimineata imi sunt suficiente, doar ca uit si abia bag una.
In vacante/ weekenduri luam un mic dejun intarziat, un fel de brunch 🙂 (breakfast-lunch) pe la 11-12 unde am iaurt (de obicei facut in casa, dar deseori cumparat de la taranul nostru preferat, daca vreau cu fructe ii pun o lingura de gem facut de casa sau de miere si cev, desi sotul mai isi ia si cate ceva din cometz), rar fac clatite (in scurta vacanta de 1 mai am facut de 2 ori), si uneori oua moi. Sotul cu fata mananca lapte cu cereale (lapte cald, fie cu cacao, fie iaurt) si cereale – evident ca totul bio, si o bagheta calda cu gem / branzica de capra. Iarna mai fac turte ce le coc pe tava, mi se par minunate, le mananc calde (framant de cu seara de paine si o parte din aluat o las in castron acoperit in frigider, rezista f. bine si 24 ore asa) – candva puneam branzica in centrul lor si le coceam in tuciul de fonta dar acum si goale imi plac.
stii la ce m-ai facut sa salivez? La turtele alea coapte in tigaia de fonta. Sa pui reteta pe blog!
În general prefer un mic dejun englezesc. Dar de multe ori se nimerește să n-am timp decât de cafea. Așa că ajung să mănânc la micul dejun ba o ciorbă de burta, ba una de văcuță sau chiar de perișoare. 🙂 Știu că te-am dezamăgit dar numai cât mă gândesc la un Activia sau un iaurt cu fructe mă cutremur… de plăcere, desigur!
Crezi ca esti singurul care mananca ciorba la micul dejun? Nici vorba. Nu-s dezamagita 😛
Eu la micul dejun mănânc oua ochiuri, omletă, șuncă presata, roșii, castraveți, sana, iaurt cu fructe +fulgi de porumb, covrigi, biscuiți cu lapte, unt cu dulceață +o cana de ceai!
Mic dejun de om sanatos 😀
Ador să citesc povestioarele tale! Nu mănânc deloc sănătos.Ideal ar fi să ne începem ziua cu 2 pahare cu apă călduță,apoi să mâncăm după 1 oră.
Nu aș putea să mănânc după rețete,recomandări ,etc…mănânc in funcție de ceea ce îmi place și găsesc prin frigider.
Nu e asta o problema mare,ci faptul că mănânc mult și combinat.Teorie știm cu toții,dar practica ne omoară.Eu mă declar bătută.
Vă urez tuturor pofte cu măsură!!!
eu am incercat cu apa pe stomacul gol si chiar beau, doar ca nu o suport calduta. O beau la temperatura camerei.
La mine e problema generala ;zilnic si pe parcursul intregii zile ,nu numai pentru dimineata.Copilul meu vrea zilnic alte si alte feluri de mancare dar ouale ii plac oricum ,si prajite si fierte asa ca la micul dejun ii pun o portie de cereale cu lapte si un ou fiert .
Si eu as manca cereale cu lapte zilnic, dar incerc sa mai diversific.
Eu recunosc ca mananc nesanatos: omlete, crenvusti, parizer, etc si ca nu imi plac iaurturile cu fructe, in schimb cumpar foarte multe pentru Dragos si le prefer pe cele de la Activia fiindca le-am incercat mai demult intr-o campanie de 14 zile si chiar m-am simtit ok dupa aceasta perioada. Si imi mai place faptul ca au multe combinatii de fructe si nu numai asa ca nu ai cum sa nu gasesti unul pe gustul tau.
Esti un om normal, draga mea.
Noi in familie avem o problema permanenta anume ce mancam la micul dejun mereu incerc sa facem alegeri sanatoase dar nu totdeauna ne iese.Ai pus punctul pe I.
ma repet: nu cred ca poate spune cineva ca mananca sanatos 100%. E imposibil in 2018.
Mic dejun obligaroriu in fiecare dimineata. Uneori este un iaurt cu cereale, alteori un ceai sau lapte cu paine prajita cu unt si miere, un ou fiert moale cu paine prajita si unt.
iarna beau mai mult ceai. Vara o dau pe fresh-uri.
La mine, micul dejun e sfant și 99,9% sanatos, omleta cu rosii, iaurt, branzeturi, paine integrala cu unt si miere, biscuiti fara zahar cu gem fara zahar, in vacante imi fac de cap si aleg si gogosi 😀
E greu să mănânci sănătos la noi în țară pentru că nu sunt etichetate corect alimentele, dar eu incerc să fac alegeri cat mai bune pentru sanatatea mea.
Ai zis-o bine pe-asta cu etichetele!
offf, am zile in care mananc, am zile in care nu prea. Daca mananc, aleg cerealele cu lapte sau iaurt. daca nu, aman pentru ora 10, cand sigur gasesc vreun baton de musli sau Fibrobar, biscuiti sau ceva de genul
Tu macar nu ai probleme cu kilogramele, deci poti manca ce vrei.
Mai, am ajuns la concluzia ca atatea avertizari de pericole ascunse in alimente sunt incat ajungi sa devii paranoic daca le iei in seama pe toate. La urma urmei fiecare mananca ce poate, ce ii place, ce considera el ca e bine.
Eu de exemplu nu pot manca iaurt la micul dejun. Dar il combin cu fructe mai peste zi daca imi fac un smoothie si il vreau mai cremos.
asta zic si eu. Stiu ca trebuie sa ne ferim de unele lucruri, dar nu ne putem feri de toate pentru ca practic nimic nu mai e sigur.
Sa stii ca si eu am zile in care caut un pic de salamior sa-mi fac un sandvis si zile in care imi aminteswc ca as vrea sa slabesc si mananc o salata. Iaurtul il prefer simplu si sa-mi pun eu in el goji, chia, stafide, nuci … depinde ce am.
Nu stiu de ce, dar nu pot manca iaurturi cu fructe. Parca mi se opresc in gat. Sotul meu mananca astfel de iaurturi. Pentru mine aleg mereu varianta simpla
Gusturile nu se discuta.
Cereale cu lapte
In fiecare dimineata?
Dimineața la micul dejun Jun mănânc ce am pofta..În unele zile mănânc sănătos, în alte zile nu
Cred ca toti suntem asa, dar nu toti recunoastem.
Iaurtul si laptele nu-mi lipseste din frigider. O data sau de doua ori pe saptamana micul dejun este compus din lapte cu cereale. Iaurt simplu sau chiar cu fructe nu pot manca pe stomacul gol.
Eu as manca lactate de 3 ori pe zi 😀
In general, imi plac lactatele, dar iaurturi cu fructe nu prea mananc si nu din considerentul ca ar contine zahar. Uneori, cand am pofta de asa ceva, mananc iaurt cu dulceata ( de visine) sau branza cu dulceata, de ce nu. Asta nu se intampla foarte des, decat de 3, 4 ori pe an. Si mai am o chestie, prefer iaurtul seara, dimineata mananc ceva ceva mai consistent, un ou fiert, branza, o rosie …
depinde si de dimineata. Uneori mi-e foame si bag ceva mai consistent, alteori… mai light.
Si mie imi plac iaurturile cu fructe..mai ales cele de la Activia
Care este preferatul tau?