Ne-am obișnuit să spunem că nimic nu mai e ca pe vremuri. Patul, cumpărat acum cinci ani, deja dă semne de slăbiciune. Șifonierul, care nici nu a împlinit 4 ani, scârțâie din toate încheieturile. Oare chiar nu se mai face mobila de calitate, ca acum 30 de ani? Ba da, mobilierul de calitate încă există. Trebuie doar să învățăm să îl recunoaștem. Pe vremea bunicii, existau doar 2-3 producători de mobilă și puține modele de mobilier. Alegerile erau simplu de făcut. Acum este mai greu, dar nu imposibil, să găsești acele piese de mobilier care să reziste mult și bine.
Cum recunoaștem mobila de calitate? Pornim astăzi de la mobilierul tapițat și am pregătit pentru voi un set de trei sfaturi care să vă ajute să identificați canapeaua, colțarul sau sau fotoliile care să nu vă dezamăgească.
Online ai mai puține șanse să fii manipulat
Cred că știm cu toții că, în orice tip de magazin am merge, agenții de vânzări tind să se năpustească asupra noastră de cum ne văd uitându-ne mai atent la un produs. Așa ajungem să facem alegeri la repezeală pe care să le regretăm mai târziu. Am văzut oameni care s-au lăsat convinși să achiziționeze un colțar, deși ei veniseră după o canapea. Vânzătorii te iau atât de repede, înșirându-ți avantajele unui produs, că uiți de toate întrebările pe care ar trebui să le pui înainte de a face alegerea finală.
Alegând varianta achiziționării unui mobilier tapițat online, suntem mai puțin vulnerabili din acest punct de vedere. Poți analiza produsele atent, ai poze cu ele din toate unghiurile, extinse sau strânse, cu lada desfăcută, cu perne sau fără perne, citești descrierile pe îndelete, îți notezi dacă ai întrebări despre produs pe care, mai apoi, le poți pune telefonic sau printr-un e-mail vânzătorului.
Mizează pe mobilier tapițat direct de la producător
Atunci când cumperi orice fel de produs de la un intermediar, ai unele dezavantaje la care poate nici nu te-ai gândit. Este posibil să întrebi din ce tip de lemn este făcută structura unei canapele sau a unui fotoliu și acesta să nu știe. Sau, chiar mai rău, să o declare ca fiind din fag, când ea este din pal. Plus că pot apărea defecțiuni ale mobilierului (din cauza proastei manevrări) și nici nu știi sigur cum stai cu garanția produselor. În schimb, alegând mobilier tapițat de tipul celui de aici, comercializat direct de către producător, știi exact ce cumperi și la cine să apelezi în caz că apar probleme. Plus că și prețurile sunt mai mici în acest caz (nu există adaosul practicat de intermediari).
Gândește dincolo de aspectul exterior al mobilei
Și ăsta este un motiv pentru care tindem tot mai des să facem alegeri proaste: lăsăm lucrurile foarte frumoase să ne fure privirea și să ne cucerească inima, fără a ne mai întreba ce stă sub acel înveliș plăcut. Nu spune nimeni că trebuie să alegem mobilier tapițat care care nu ne place doar pentru că este mai rezistent. Trebuie doar ca, atunci când ne place ceva, să învățăm să punem întrebări care să ne ajute să stabilim dacă acel colțar sau acea canapea vor fi și rezistent și comod.
Ar trebui să știm din ce tip de lemn este făcută structura, ce tip de arcuri sau de saltea s-a folosit la fabricarea produsului, dacă are spațiu de depozitate sau nu, ce tip de balamale s-au folosit, etc. Pune acele întrebări care să te ajute să stabilești dacă produsul își va putea îndeplini cu succes funcția pe care vrei să i-o atribui! Iată câteva exemple:
Dacă vrei un fotoliu foarte relaxant, trebuie să vezi ce grad de înclinare are spătarul și cât de înalt este.
Dacă vrei o canapea care să țină loc de pat în sufragerie, musai să aibă ladă de depozitate și să fie extensibilă. Vezi dacă este o ladă dintr-o bucată sau este un spațiu compartimentat (posibil să nu încapă pilota acolo)!
Dacă ai animale de companie, trebuie să ai grijă ca tapițeria să fie realizată dintr-un material rezistent, ușor de curățat și de aspirat.
Nu e greu să alegi mobilier tapițat de calitate, trebuie doar să îți aloci timpul necesar pentru a analiza canapeaua sau fotoliul dorit pe toate părțile. Nu este suficient ca acestea să aibă o culoare sau o formă frumoasă. Aspectul se poate modifica destul de repede, dacă materialul tapițerie este unul de proastă calitate. Și, dacă în privința asta se mai poate face ceva (prin retapițare), nu același lucru se poate spune și despre un colțar sa o canapea cu o structură care lasă de dorit. Cine nu se grăbește să aleagă un fotoliu doar pentru că e roșu și arată bine și știe ce întrebări să pună pentru a stabili gradul ce calitate al produsului, are toate șansele să se aleagă cu mobilă frumoasă și de calitate la un preț bun.
Un articol extrem de bine venit.Multumim!
Rar mai găsești în ziua de azi mobila rezistenta,eu mi-am luat si de la firma buna si degeaba. Îți fură ochiul,sunt super minunate dar sunt fragile rău. Dulapul dupa 1 an ,din cauza hainelor s- a lăsat intr- o parte si ușile sunt pe sine,cu oglinzi,nu se mai putea inchide,daca forțăm plezneau oglinzile. Mi-am luat de la Lems Set Colibrii,scaunele sunt așa fragile încât cineva mai pufos nu are șanse să stea liniștit la masa ca poate poate se da cu roatele în sus. :))))
Imi pare rau sa aud ca esti dezamagita 🙁
Urasc acei vânzători de sa baga cu japca in seama :)) dar e bine de stiu de ce trebuie sa tinem cont cand vrem ceva de calitate
sunt peste tot vanzatorii de genul asta!
consider ca atata timp cat ai bani poti sa iti cumperi ceva rezistent ca sa spun asa ,pentru cei de rand o canapea la 18 mil.este scump ,sa fim serioasi ,nu ne permitem sa luam lucruri ieftine care ne tin putin dar nici lucruri scumpe ,exista firme cu produse de calitate dar foarteeeee scumpe ,oare pentru cei cu salarii minime nu exista respect sau nu stiu cum sa numes ,luam lucruri ieftine care nu tin mult pentru ca nu ne permitem altfel
Interasant.
lasa ca am cumparat eu un fotoliu de genul asta, grabita sa nu pierd oferta. In nici doi ani, arata jalnic. De aceea nici nu am mai cumparat altul anul asta ca sa nu dam iar banii pe unul ieftin, mai bine mai strangem sa luam un produs mai bun.
Acum, ce să zic? S-ar putea să n u întreb nimic-nimicuța dacă aș găsi o astfel de canapea, ca cea pe care o ai atât de frumos așezată în articol. E FABULOASA. Cât despre vechi nou, trainic, informație, cu astfel de articole știm mai clar unde greșim și ce să alegem.
Ps. …și totuși vreau canapeaua ca din petice! Glumesc.., dar m-a cucerit total..
Adriana, si mie imi place canapeaua colorata dar nu stiu daca as avea curaj sa o pun in sufragerie, eu sunt genul mai cuminte, care mizează pe culori mai usor de intretinut.
Si mie imi place mult canapeaua din poza, iar sfaturile sunt mai mult decat binevenite acum cand mama mea vrea sa cumpere o canapea extensibila in bucatarie, adica 2in1.
sper sa ia cea mai buna decizie.
Canapeaua aia e absolut superba. Noi cand ne-am cumparat canapeaua, am pus 1001 de intrebari. Dupa ce am achizitionat-o, la o saptamana era redusa cu 30%. Imi venea sa o fac bucati! 😀
Daca mai asteptam, salvam nicte banuti.
asta numesc eu ghinion. Macar e de calitate?
Eu nu ma pot plange de mobila. Desi nu m-a costat foarte mult, asta pentru ca am vanat niste promotii la un magazin cunoscut, este foarte rezistenta..
Eu nu m-as incumeta sa-mi iau mobila acum. Cineva mi-a zis ca doar mobila italiana, adusa direct de acolo, merita. Dar cine-si permite?? Am preferat sa re-tapitez o mobila de hol care deja a tinut peste 30 de ani, si asta nu pt ca ar fi avut ceva vechea tapiterie, ci pt ca era murdara in anumite zone unde nu putea fi curatata si pt ca ma saturasem s-o vad, zi de zi, in aceleasi culori impersonale de bej si maro care nu-mi placeau.
Intr-adevar, este bine de stiut ce sa intrebi si cum sa alegi mobila dorita, dar e bine sa nu speri ca te va si tine multi ani.
Suntem prea saraci ca sa ne cumparam lucruri ieftine. O canapea, un fotoliu chiar daca este mai scump dar daca este rezistent si de calitate merita cumparat.
Am mobila de dormitor, cu pat de mijloc, neagra dar lacuita pe care am dus-o la tara. Pe respectivul sifonier scriam eu cand eram mica cu creta facand pe profesoara. Nu stiu cum sa fac sa o iau inapoi, e …. beton, doar ar trebui putin data o fata noua, nu cine stie ce fiindca arata destul de bine. Mamei ii e jena sa o mai ceara inapoi, sa facem rocada cu ce avem, eu sunt mai tupeista, macar as arunca un apropo…. E la casa batraneasca unde locuieste doar matusa mea si ea femeie la 75 de ani. Imi sta gandul tot la ea. 😀
In ziua de azi rar gasesti ceva de calitate.
Stiu cum este sa ai un pat prost, care scartaie 😛 . Esti la mana comerciantului. Dar nu ai ce face, trebuie facute niste schimbari la un moment dat.
Un articol foarte util .
Un articol interesant. Din fericire pentru mine tatal meu lucrează în domeniul mobilei iar socru meu este tapiter. Așa că de când ne-am mutat singuri nu mi-am cumpărat nici un fel de obicei de mobilier ca mi le-au făcut ei.
In urma cu doi ani, ai mei au luat mobila noua in dormitor. Acum dulapul arata trist. Imi place sa vad ca mai exista si producatori seriosi.
Eu una am patit o cu biblioteca din camera Laviniei…la inceput avea o culoare lucioasa, era foarte frumoasa acum nu pot sa mai zic acelas lucru…sunt total dezamagita…se vede pe ea numai urme , nu mai are luciu si totusi a fost destul de scumpa….multumesc de articol…imi va fi de folos pentru ca in scurt timp va trebui sa investim in alta si nu vreau sa mai trec prin aceasta situatie…
Foarte frumoasa canapeaua ,eu nu am ca am camerele mici ,si nu imi cape vreo canapea