Ti-ai făcut un blog? Te felicit. Probabil, ca și mine, și tu ai început pe o platformă gratuită, tip wordpress sau blogspot. Nu e rău dar nici perfect.
Stiai că este mai sigur să îți ții munca pe un domeniu propriu și să plătești găzduire pentru el? Principalul motiv este că nu riști să te trezești peste noapte fără blog, așa cum au pățit alții, care s-au apucat să scrie despre videochat și să pună poze prea expresive sau au încălcat vreo lege a drepturilor de autor. Al doilea motiv ar fi acela că vei începe să obții colaborări mult mai repede. Un domeniu cu găzduire proprie denota seriozitate și siguranță pentru parteneri și sponsori.
Un domeniu nu costă deloc mult și nici găzduirea, dacă pui în balanță avantajele pe care ți de oferă. Întrebarea care se pune acum este cum să îmi aleg hosting-ul, firma de găzduire, pentru a fi sigur că nu regret alegerea mai târziu? Iată câteva sfaturi care vor face mai ușoară această alegere:
-
-
-
- datele de contact – nu alege niciodată o firmă de hosting care nu are informațiile de contact afișate la vedere și are un simplu formular de contact! Este musai să găsești pe site-ul lor o secțiune specială, de suport, și să aibă numărul de telefon vizibil, să îi poți contacta și primi răspunsuri în timp util, la nevoie. De asemenea, o firmă care nu garantează suport 7 zile din 7, 24 de ore din 24, nu merită!
-
- să ți se asigure un uptime optim. Asta se referă la garanțiile oferite în privința funcționalității site-ului. La multe firme de găzduire există dese situații de downtime (site picat) atunci când sunt probleme tehnice sau se fac upgrade-uri. Asta poate dura chiar și câteva ore și, dacă nu ești acoperit prin condițiile acceptate la momentul plății, nu prea ai ce să le reproșezi.
-
- găzduire pe IP dedicat. Asta înseamnă că site-ul tău este singurul căruia i se alocă un anumit IP. Dacă sunt mai multe site-uri pe același IP, găzduirea ar putea fi mai ieftină dar riști ca, atunci când unul din site-urile cu care împarți IP-ul este atacat sau are probleme, să ai și tu.
-
- Să nu te taxeze în plus pentru transferul domeniului. Unele firme de hosting au costuri suplimentare pentru asta.
-
- să ți se aloce suficientă memorie și spațiu. O memorie insuficientă RAM poate însemna încărcare greoaie în perioadele în care ai un trafic mare. Spațiul oferit este și el important, mai ales dacă ai un blog foto sau unul de fashion și ai de gând să postezi poze de mari dimensiuni.
- back-up zilnic inclus. Și aceasta este o opțiune foarte importantă. Practic, firma face backup zilnic (o copie a datelor care să poată fi folosită dacă se întâmplă ceva cu datele de pe SSD-ul primar). Atenție! Nu orice serviciu de găzduire care această opțiune inclusă și trebuie, ori să plătești în plus pentru el, ori să îl faci singur.
-
-
Cred că acestea sunt criteriile de bază de care ar trebui să ții cont atunci când alegi hosting-ul pentru un blog sau pentru alt tip de site. Dacă le ai în vedere, atunci când pornești la vânătoare de servicii de găzduire, nu ai cum să dai greș cu alegerea făcută!
dupa parerea mea ,cam trebuie sa ti cont de anumite lucruri cand vrei sa-ti faci un blog,nu este simplu,trebuie sa fi informat nu sa te arunci cu capul inainte
Interesant articol pentru cei care au blog,o zi buna iti doresc
Interesant articolul. Informatiile oferite de tine sunt binevenite pentru cei care isi doresc un blog in viitorul apropiat sau nu 🙂
M-a ajutat foarte mult articolul tau. Multumesc!
De luat aminte pentru viitorii bloggeri. Poate ma voi număra printre ei, cine stie?:)
Informatii foarte utile, multumim. Mai am foarte multe de invatat. Multe chestii pentru mine mi se par a fi scrise in limba chineza, uneori sunt foarte dezorientata, ce si cum ar trebui sa fac anumite lucruri. Asa-i cand te apuci la batranete de ceva nou. :)) „Mentorul „meu e prea departe si nici nu prea are timp de mine.
Astea sunt informatii pretioase pentru ca eu habar n-am cu ce se mananca hostingul asa ca anul trecut am ales unul prost si am pierdut multe articole de pe blog, plus PR plus timp ca sa remediez problema.
Un articol foarte bun pentru cei care sunt la inceput de drum, dar si pentru cei care s-au orientat catre firme nu tocmai bune de hosting. Eu am trecut prin asta, iar doi ani mai tarziu am schimbat firma.
am fost norocoasa sau, mai bine zis, mi-am facut bine temele: am ales o firma buna sin start. Sunt de 3 ani la ei si sunt foarte multumita.
Ne poti impartasi despre ce firma este vorba?
mersi.
Este un articol despre Gazduire Enterprise. Exista un link cu albastru in articol. La fel de bine pot recomanda si Mxhost.
Ceea ce imi reaminteste ca inca nu am facut site-ul… desi am hosting de atata timp… pfffff :).
greu cu timpul, nu? Sper sa reusesti sa faci curand ceea ce ti-ai propus.
Eu am ales bine, după o informare în prealabil. Am sunat, am întrebat pe forumuri, şiam decis. Până acum e foarte ok. Am cerut ajutor şi la ora 1 noaptea, şi l-am primit. De toate m-am ocupat singur. Transfer, pluginn-uri, „reamenajare”, dar cred că am reuşit.
Trebuie avut grijă deea ce cumperi în ziua de astăzi!
si eu m-am descurcat singura in 90% dintre probleme dar am avut parte de suport in timp util atunci cand am avut nevoie.