Sa vorbesc iar despre pasiunea femeilor pentru genti, despre care e numarul minim de posete, pe care o doamna sau o domnisoara trebuie sa le detina, pentru a fi sigura ca nu e luata niciodata pe nepregatite cand e vorba de a asorta o geanta unei tinute sau unei ocazii speciale? N-am s-o fac. Asta depinde de fiecare dintre noi, de cat de des iesim, de cum ne place sa ne imbracam(daca suntem adeptele unui singur stil vestimentar sau il schimbam in functie de contextul social si de starea de spirit, daca vrem genti doar pentru a avea in ce pune telefonul, portofelul si fardurile sau suntem adevarate fashioniste pentru care orice poseta e o noua provocare).
Indiferent in care dintre situatiile astea te afli, sigur ai observat ca poti sa comanzi genti de pe internet, modele foarte frumoase, majoritatea mai ieftine decat cele pe care le gasesti in magazinele fizice. Poate ca ai comandat o singura data si ai ramas cu un gust amar pentru ca n-ai primit tocmai ce te asteptai sau n-ai avut niciodata curaj sa cumperi o geanta online, tocmai pentru ca nu o poti rasuci pe toate partile sa vezi daca e ce iti doresti? Ei bine, daca esti atenta la cateva detalii, e imposibil sa iti iei teapa.
Daca nu are poze, nu cumperi!
Chiar daca e vorba de un plic de seara sau de o banala geanta de umar(pentru tinutele tale casual), trebuie sa fii foarte atenta la pozele produsului. Am vazut magazine in care exista o singura poza cu produsul si aceea de dimensiuni reduse. E practic imposibil sa observi detaliile. Cautati magazinele in care exista 3-4 poze cu geanta, din unghiuri diferite, poze mari, de buna calitate, in care sa poti vedea exact care este sistemul de prindere al bretelei, ce tip de fermoar s-a folosit, care e textura materialului, etc.
Descrierea e obligatorie
Ai gasit o geanta office sau o geanta tip sac care iti place foarte mult si, din poze, pare a fi exact ce cautai? Inca nu e cazul sa o pui in cos. Cauta descrierea si citeste-o cu atentie! E posibil ca, ceea ce tie iti pare a fi piele naturala, sa fie o banala piele ecologica sau, ceea ce pare piele intoarsa, sa fie un material textil. In cazul asta, trebuie sa raportezi pretul la materialul din care este facuta geanta si sa vezi daca merita acei bani. Dimensiunile gentii si ale manerelor trebuie sa fie si ele scrise pe pagina produsului. Nu de alta, dar nu ai vrea sa te trezesti ca, ceea ce ti s-a parut a fi o geanta crossbody buna de carat de toate, sa fie o poseta in care abia iti intra tableta, cu maner prea scurt.
Mizeaza pe magazinele pe care le cunoaste toata lumea!
Tocmai ti-a recomandat o prietena un magazin nou, in care a gasit ea niste genti elegante, superbe, la jumatate de pret? Nu te grabi sa comanzi! Daca pozele si descrierea par in regula, ar trebui sa verifici si magazinul, sa nu fie unul aparut peste noapte, care sa nu ofere informatii de contract si sa nu aiba puse la vedere regulile de plata, de livrare si retur. In cazul unui magazin cunoscut, asa cum este La Scarpa, daca nu esti multimita de produsul primit, il poti returna si primesti banutii inapoi. Un magazin aparut ieri, iti poate vinde azi o geanta si maine dispare. Tu ramai cu geanta ta ieftina care nu arata deloc ca in poze sau, si mai grav, o platesti in avans si nu primesti nimic.
Cat conteaza materialul si provenienta produsului?
Te aflai in cautarea unei genti de mana din piele si ai zarit geanta asta, la un pret bun, cu aspect de nota zece, dar e din piele ecologica si nu stii ce sa faci? E drept ca pielea este un material mai elegant si mai rezistent dar este si mai scump. Daca o geanta din piele ecologica este bine lucrata, ca si cusaturi si captuseala, si o ingrijesti in mod corespunzator, ai toate sansele sa te tina cativa ani buni. In schimb, o geanta din piele care nu este frumos si atent lucrata(eventual venita de pe piata din China, asta fiind si motivul principal pentru pretul enervant de mic), care are o captuseala dintr-un material prost si ieftin, te va dezamagi in cateva luni.
Consider ca, daca respecti aceste reguli si analizezi bine pozele cu geanta, descrierea ei, cauti informatii despre magazinul care o vinde sau brandul care o produce, ti-ai luat toate masurile de precautie necesare si sunt slabe sansele sa iti iei teapa comandand o geanta online. Chiar daca s-ar intampla diverse accidente(sa nu corespunda culoarea sau sa aiba vreun defect din fabricatie), faptul ca ai ales un magazin stabil(stabilitatea fiind o garantie a calitatii) te va ajuta sa returnezi sau sa schimbi fara probleme produsul cu unul nou sau sa iti recuperezi investitia.
Multumim pentru sfaturi ,o sa tin cont de ele cand o sa-mi cumpar o geanta
„Obrazul subtire cu cheltuiala se tine”Daca firma se respecta nu cred ca ar face greseli de acest gen si sunt dirme fantima care te-ar „jumuli”de bani cat ai clipi.Pe interbet e musau sa fim atenti.Multumesc de artucol.Zi buna si frumoasa sa ai.?
Adevarul e ca mereu mai este loc de inca o geanta 😉
Intodeauna este loc de ceva nou..si daca tinem cont de sfaturile tale vom avea numai de castigat…o geanta intretinuta corect poate fi purtata cativa ani buni..acum depinde si de materialul din care este confectionata…Si pentru a nu lua teapa trebuie sa tinem cont si de aceste aspecte..multumim pentru tot draga Cris!Sa ai parte de o luna plina de bucurii si impliniri!!!
Sarut mana!O luna cat mai frumoasa tuturor,cu zile senine si pline de bucurii!Un articol interesant ,chiar daca nu prea ma priveste pe mine))dar e bine de stiut daca vreau sa-i fac vreo astfel de surpriza Marianei..sa nu fiu tras in piept..cititi si teapa nu mai luati!De sfaturile Cristinei profitati!Si tare bine mai umblati!!!Thank you very much!
interesant articol si sfaturi la fel de interesante ,trebuiesc citite ca sa nu mai luam teapaaaaaa
Eu am o problema cu dimensiunile gentilor si caut in primul rand sa gasesc afisate dimensiunea . Am fost dezamagita din acest punct de vedere
Multumesc pentru sfaturi. Sunt foarte utile si o sa tin cont de ele.
Nu prea sunt adepta cumpărăturilor online, prefer să văd eu produsele fizic și să știu exact din ce material e confecționat și toate detaliile. Asta dacă nu am vreun pitic pe creier, dacă nu găsesc pe internet un produs care să-mi placă atât de mult încât musai să îl cumpăr. 😀
Un articol foarte interesant, cu sfaturi super utile. Mi-am cumparat si eu o data 3 genti dintr0un magazi on-line, toate aveau poze, insa una m-a dezamagit, in sensul ca s-a scorojit toata 🙁
Sfaturile tale sunt cele mai bune in cazul de fata. Niciodata nu cumpar vreun obiect ( nu doar genti) daca nu vad si poza produsului. Iar calitatea materialului e intotdeauna verificata inainte sa plasez vreo comanda.
Haine am cumparat online insa genti nu. Mi-a fost frica sa nu iau teapa. Pentru mine, conteaza mult calitatea materialului atat cel interior cat si cel exterior si de aceea as prefera sa o vad inainte. Nu de alta, dar obisnuiesc sa tin in geanta o multime de lucruri :D.
Sfaturile tale sunt foarte bune de urmat doar ca o data gasit magazinul de unde ti-ai cumparat 1-2 genti si acestea au fost calitative si arata extrordinar … evit sa mai caut si alte site-uri care sa imi satisfaca mofturile astea!
Sunt sfaturi foarte utile, care ne ajuta sa nu dam banii pe genti pe care ne va fi rusine sa le purtam ulterior.
mi-am luat si eu teapa de atatea ori… primeam niste carpe de ma durea capu’ :)))