Obisnuim sa spunem ca sanatatea e pe primul loc desi, de multe ori, nu dovedim asta prin actiunile noastre. Continuam sa consumam alimente nocive, sa bem Cola si sa fumam, desi stim ca nu ne face bine. Totusi, nu pot sa nu remarc si sa nu apreciez ca, atunci cand vine vorba de sanatatea copiilor, oamenii nu sunt la fel de nepasatori si delasatori. Majoritatea parintilor au renuntat, in zilele noastre, la tratarea afectiunilor celor mici dupa ureche si merg la medic de cate ori este nevoie, incearca sa previna afectiunile mizand tot mai mult pe produse naturiste sau suplimente de calitate superioara si sa ofere o alimentatie cat mai corecta copiilor. Totusi, oricate masuri de precautie si-ar lua mami sau tati, afectiunile apar rand pe rand, mai ales acum, in sezonul rece. Ceea ce nu imi place mie este ca multi medici uita sa prezinte parintilor varianta de tratament cu aerosoli in cazul afectiunilor respiratorii specifice sezonului rece. E o metoda de tratament cu rezultate rapide si cu mult mai putine efecte adverse decat in cazul administrarii medicamentelor pe cale orala.
Bronsita si actiunea aerosolilor
Bronsita e una din cele mai intalnite afectiuni la copii in sezonul rece. Dupa o raceala mai puternica, de multe ori se instaleaza acesta tuse severa, provocata ceea ce, popular, cunoastem sub denumirea de „raceala la plamani”. Tusea este modul prin care organismul lupta cu mucusul depus pe caile respiratorii, in incercarea de a respira mai usor. De cateva zile cel mic a inceput sa tuseasca si, desi ati fost la medic si i-ati cumparat siropul pe care vi-l prescrie de obicei, nu da semne ca s-ar simti mai bine? Incercati sa vorbiti cu medicul despre varianta de tratament cu aerosoli. Evident ca asta implica achizitionarea, pe langa medicamente, si a unui aparat de aerosoli care sa va ajute sa administrati tratamentul respectiv. Avantajul este ca tratamentul ajunge direct la locul cu probleme si efectele sale sunt mai rapide decat in cazul administrarii de siropuri. Tratamentul nu mai este inghitit, ci inhalat. Bronhiile se dilata mult mai rapid dupa inhalarea aerosolilor decat dupa inghitirea produselor cu administrare orala si copilul se odihneste mai bine noaptea, fara episoade de tuse severa.
Amigdalita tratata cu aerosoli
Amigdalita sau „rosu in gat” cum o mai numesc mamicile, nu poate lipsi de pe lista de afectiuni vedeta in sezonul rece. Ea se manifesta prin dureri mari in gat, datorate inflamarii amigdalelor, copilul refuza sa mai manance din cauza durerii, ba chiar se poate lasa si cu febra si dureri de cap. Nu stiu cati isi mai amintesc de remediul babesc extrem de neplacut dar destul de eficient, al „datului cu sare in gat”. Sarea continua sa fie folosita in lupta cu amigdalita. In orasele in care exista saline, fie ele si artificiale, medicii recomanda cure cu aerosoli salini. Dar ce ne facem daca nu avem o salina, nu avem timpul sau mijloacele materiale necesare acestui tip de tratament? Intrebam medicul despre posibilitatea utilizarii aparatului de aerosoli prin care sa administram, prin metoda inhalarii, tratamente menite sa vindece mai repede si sa previna instalarea unui nou episod de amigdalita prea curand. In functie de recomandarea medicului, puteti comanda apoi aparatul de aerosoli de pe site-uri de tipul bestkids.ro.
Aparatul de aerosoli in lupta cu sinuzita
Sinuzita apare tot mai frecvent la copii si, cum este si normal, iarna, cand este mai frig, crizele de sinuzita se inmultesc si se manifesta mai violent. Simptomele sinuzitei sunt greu de suportat si de catre un adult, cu atat mai putin de catre un copil. Nasul este mai mereu infundat si prezinta secretii, apar durerile de cap, senzatia de presiune, disconfort la nivelul ochilor, etc. Si in cazul acestei afectiuni, parintii ar trebui sa stie ca se poate interveni foarte bine cu tratamente cu aerosoli. Desigur ca ele trebuie sa fie prescrise de catre medic, acesta fiind singurul in masura sa stabileasca gravitatea bolii si doza necesara. De ce ar trebui sa va cumparati un aparat de aerosoli? Pentru ca sinuzita poate fi tinuta in frau sau tratata cu succes cu ajutorul diverselor tipuri de substante(naturale sau produse de farmacie) inhalate prin el si este incomod sa mergeti zilnic la spital cu copilul pentru a beneficia de acest tratament. In plus, in multe cazuri, parintii prefera sa aplice tratamentul la domiciliu pentru ca e mai placut pentru cei mici sa stea cu mami de manuta si sa se uite la desene in timp ce aparatul isi face treaba, in loc sa fie tratati intr-un cabinet medical.
Cum sa alegeti aparatul de aerosoli?
Pe piata exista trei tipuri de aparate care permit tratamentul cu aerosoli: nebulizatorul, inhalatorul cu pulbere uscata si inhalatorul presurizat cu doze masurate. Care sunt principalele diferente intre ele? Daca alegeti varianta unui nebulizator, acesta va permite utilizarea in timp ce copilul doarme(o varianta perfecta pentru cazurile in care cei mici sunt speriati de aparat si refuza tratamentul). De fapt, nebulizatorul este si cel mai iubit dintre toate aparatele de aerosoli pentru ca este cel mai simplu de folosit la copiii mici, la care inhalatorul cu pulbere uscata pune probleme la inghitirea corecta dintr-o data a pulberii si inhalatorul presurizat cu doze masurate nu e nici el o varianta fericita pentru ca presupune o anumita tehnica de respiratie care sa permita administrarea lenta. Totusi, pentru a fi siguri ca faceti cea mai buna alegere, cereti sfatul medicului inainte de a cumpara un aparat de aerosoli.
Daca nu stiti cum arata un aparat de aerosoli sau vreti sa va faceti o idee despre preturi, aruncati un ochi aici! Voi ati folosit pana acum aerosolii pentru a trata diversele afectiuni pulmonare sau ORL la copii? Daca da, povestiti-ne si noua experienta voastra! Daca nu, intrebati medicul despre aceasta metoda de tratament!
Nici medicamentele nici inhalatiile nu au ajutat-o pe nepotica mea decat aerosolii in combaterea afectiunilor pulmonare.Cam toata lumea ar trebui sa aibe acest aparat daca ai copii in casa.
Stiam de tratarea afectiunilor pulmonarea si a sinuzitei cu aerosoli dar pentru amigdale acum am aflat.Inafara de aerosoli pentru tratarea acestor afectiuni sunt bune curele intr-o salina;Tg.Ocna, Slanic Prahova, etc.
Eu nu am avut nevoie decat odata iam facut an spital ca asa mi a zis doctorita dar de atunci nu am mai avut nevoie,si problema e ca nu mi-l suporta deloc .
Din fericire nu am avut nevoie de asa ceva ,dar acest articol este oarte interesant nu stiam ca acest aparat e asa de bun
Aparatele de aerosoli fac minuni. Am doua verisoare sub 6 ani si ambele au fost tratate cu astfel de aparate inca de mici. Raceau mereu si asta a fost singura solutie care a functionat.
Chiar daca nu am un astfel de aparat in casa de cate ori racea Lavinia il imprumutam de la o cumnata si nu pot spune decat ca rezultatele erau destule de bune..
De multe ori scapa de raceala fara sa ia antibiotice…am avut si noi unul dar din pacate a fost scapat jos si s a stricat….trebuie neaparat sa luam altul…
Merita investit intr-un asemenea aparat,ce nu facem noi pentru sanatate?..sa nu vorbesc la modul general dar cu siguranta multi dintre noi pun pret pe sanatate…folosind acest aparat de cele mai multe ori depasim sau trecem peste o durere in gat,o raceala mai puternica fara sa ne mai intoxicam cu atatea medicamente..tre sa ne luam si noi din nou unul…
Am și eu doi năzdravani care răcesc foarte des….M-am tot saturat de o grămadă de siropuri și pastile, combinații peste combinații… Ba iau unuldi nu își face efect, dupa care imi da altul. De o perioadă am început cu naturistele. E o idee bună! Momentan nu o pot achiziționa, dar o pun pe lista de dorințe!:)
Foarte bun si folositor articolul. Eu multumesc lui Dumnezeu pana acum nu am nevoie pentru baietelul meu. Sanatate la toata lumea, ca e cea mai importanta.
Intr-un mod ciudat se pare ca in ultima vreme foarte multi copii au probleme de genul asta, tot felul de afectiuni pulmonare …
Un articol super interesant. Nu am un aparat de aerosoli, dar mă bate gândul sa-mi cumpăr unul pentru băietelul meu, chiar şi pentru noi. Băietelul meu chiar are probleme in sezonul rece. prietena mea a cumpărat pentru fetiţele ei si e super multumită.
Cu cel mare am avut probleme de la 4 luni, bronsite, bronsiolite, etc…am achizitionat imediat unul clasic cu piston, il folosim inca de-atunci cu succes, ne e foarte util in continuare desi mi-as dori unul cu ultrasunete, mai silentios.
Super metoda de tratament. O folosim des si da rezultate rapid. O recomand tuturor mămicilor.
Am un aparat de aerosoli și de 2 zile soluția din aparat face spume și nu știu ce are. Scoate abur dar soluția nu știu de ce face spume. Nu an mai patit. Dacă mă poate ajuta cineva cu un sfat.
Dana, din pacate eu una nu m-am confruntat cu asa ceva, nu stiu ce sfat sa iti dau 🙁
Nu am folosit pana acum un aparat cu aerosoli dar intentionez sa.mi cumpar. Pentru cel mic trebuie sa il am in casa. Nu se stie cand ne va fi de folos.