Vinerea e zi post in general la noi in casa si azi m-am gandit ca, daca iarna mananc numai prostii, macar acum sa bag niste vitamine in mine. De salata de rosii ma cam plictisisem, asa ca mi-am luat frumusel blenderul din dulap, l-am pus pe blatul de bucatarie si m-am dus la frigider sa vad ce e prin el. Am pus mana pe un morcov mare, pe o radacina de patrunjel, si un manunchi de frunze de patrunjel si ma intrebam ce sa fac eu cu ele. Apoi, mi-am adus aminte ca am o punga mare cu rosii si mi-a dat prin cap sa imi fac o supa la rece, cum mai vazusem eu pe net. Aveam un feeling ca n-o sa-mi placa dar am zis macar sa incerc sa nu mor fara sa stiu ce gust are.
Mi-am spalat si curatat toate legumele si le-am pus la gramada in blender. Le-a plimbat vreun minutel prin el si l-am oprit. La prima degustare, nu prea era pe placul meu. Rosiile nu erau din alea coapte si dulci de tara si parca avea cam mult morcov in compozitie. Mi-am zis ca, fie ce-o fi, o mananc pentru ca are vitamine. Am pus-o intr-un bol si am ochit solnita. I-am adaugat putina sare si putin ulei de masline si am gustat iar. Tot ii mai lipsea ceva si am dres-o iar cu niste zeama de lamaie si piper. Dupa ce am amestecat-o pentru a nu stiu cata oara, chiar avea gust mai bun. Ori mi se facuse mie foarte foame…
Nu am zis ca e nemaipomenita. Treaba asta vegetarianismul si mancarea cruda nu cred ca e pentru mine. Eu raman tot la supa mea de rosii preparata termic. E mai gustoasa, chiar daca nu o fi la fel de sanatoasa. Ma gandesc sa mai incerc si alt combinatii, eventual fara morcov? Voi ce ma sfatuiti? Consumati asa ceva? Aveti o reteta mai rasarita? 😀
Mie nu-mi place nimic facut la blendar, nici fructele nu le dau prin storcator, imi plac crude sa le mananc, nu sunt o mare devoratoare de carne dar nici fara ea nu as sta
Nici eu nu le dau prin blender ,imi place sa le maninc crude.
Mie nu-mi plac supele crema, facute la blender sau mai stiu eu ce, si in niciun caz reci… Ramân tot la varianta originala de supa. 😀 Eu as spune sa consumi doar ceea ce-ti place cu legume, fiert, prăjit etc. 😀
Si eu raman la varianta originala. Imi plac rosiile crude, dar in starea lor naturala. 🙂
Eu sunt cum se zice vegetariana,adica carne nu mananc nicaieri,prefer sa mananc fructe si legume toata ziua si lactate dar nu f multe,cred ca de aia si sunt asa slabuta 🙂
Fiarta e mult mai buna, as face si eu o ciorba de rosii, dar tratata termic.
nu prea imi plac fructele,legumele date prin blender..parca nu mai au acelas gust,asta e parerea mea…prefer legumele intregi,fierte nu prajite,sunt mai sanatoase,ciorba de rosii e foarte buna,racoritoare chiar..
eu unul nu ma impac cu ciorba de rosii,nu iubesc in general ciorbele acre…rosii mananc asa nu in ciorba…prefer legumele taiate cubulete in ciobe sau altfel de mancaruri date plin blender nu au acelas gust…
de mancaruri nu, insa daca vrei iti da Iulia retete de inghetate facute la blender si shake-uri…mereu ma rasfata cu asa ceva
Ehe..inca nu am incercat asta..dar daca presupune sa nu stau in fata aragazului ma bag 🙂
Daca va intereseaza chiar va dou retete naturale si bune de inghetata facuta in casa sau shake natural
eu nu am incercat astefel de retete si nici nu prea ma tenteaza!! raman la cele clasice!