Noi toti le avem. Noi toti avem nevoie de ele. De fapt, daca citesti asta chiar acum, te-ai gandit ca va trebui sa-l ambalezi in cele din urma. Doar nu ai de gand sa te muti fara el?!Calculatoarele sunt fragile, echipamente care au nevoie de o atentie speciala, in timpul transportului, atunci cand se muta impreuna cu utilizatorii. Am invatat acest lucru prin calea cea mai grea. Deci, indiferent cat de greoaie sau lunga este lista de sarcini necesare pentru a pregati corespunzator computerul, o fac! Vei fi bucuros ca in cele din urma ca ai procedat corect.
- Obtineti asigurari corespunzatoare. Faceti o asigurare care va plati eventualele daune din timpul transportului. Asigurati-va ca suma pe care o primiti poate inlocui documentele in informatiile pierdute de dumneavoastra.
- Copiati toate fisierele. Tehnologia este un lucru minunat. Va mai amintiti de zilele in care era nevoie sa copiem informatiile pe hard disk? Nu mai este necesar. Puteti copia totul pe un stick usb. Acesta ofera suficient spatiu pentru a stoca cele mai multe sau chiar toate fisierele din computer. In plus, este portabil si iti incape cu siguranta in buzunar.
- Incercati sa gasiti ambalajul original al computerului. Sotul meu a insistat mereu sa pastram cutiile producatorului dar nu le intelegeam utilitatea. Acum am inteles de ce era asa de important sa ramana functionale. Eu as termina cu reciclarea lor la cateva luni dupa mutarea noastra dar as regreta daca va trebui sa ne mutam din nou. Daca esti ca mine si nu pastrezi cutiile, poti apela la o companie care se ocupa de mutari si le va ambla perfect pentru tine. Cheia consta in protejarea corespunzatoare deoarece calculatoarele sunt sunt mai fragile decat ai crede.
- Inainte de a incepe impachetarea calculatorului asigurati-va ca este oprit si deconectati-l de la sursa de alimentare (asta trebuie sa faceti in cazul oricarui aparat electronic pe care doriti sa-l transportati). Nu uitati sa puneti in cutie acumulatorul, precum si toate celelalte accesorii pe care le detineti.
- Odata ce aparatul este ambalat corespunzator si cutia este bine sigilata, asigurati-va ca marcati cutia corespunzator cu ceea ce contine. In mare, literele indraznete indica faptul ca este fragil si trebuie manevrat cu atentie sporita. Poti scrie explicit ce contine cutia pentru a evita momentul plin de haos in care cauti prin cutii diverse obiecte care iti trebuie.
- Ambalati imprimanta, scannerul si alte echipamente informatice urmarind aceiasi pasi prezentati in articol, asigurandu-va ca nimic nu se poate modifica sau degrada in timpul procesului de mutare.
- Daca mai aveti spatiu in masina personala, il puteti transporta chiar dumneavoastra la noua locuinta. Daca faceti asta, fiti siguri ca vehiculul este parcat intr-un loc sigur daca veti petrecea noaptea dinainte mutarii intr-un hotel. Puteti chiar sa il luati in camera dumneavoasta, pentru siguranta (sau pentru a petrece timpul pe retelele de socializare). Sigur nu vrei sa risti pierderea unui echipament valoros pentru tine.
Pentru alte sfaturi despre impachetarea si transportarea electronicelor cereti sfatul profesionistilor, cum ar fi cei care le comercializeaza sau firmele de mutari si transport.
intradevar este bine sa ne facem o asigurare atat pentru locuinta,masina…cat si pt bunurile din casa…in caz ca nu stim cum sa impachetam anumite aparate din casa…ideal ar fi sa apelam la un specialist in domeniu pentru a fi siguri ca nu vor fi distruse in timpul transportului..
cel mai bine, cum ziceam si la finalul articolului este sa apelezi la o firma de incredere pentru astfel de operatiuni de mutare
Util articolul, multumim mult pt sfaturile date!
Criss eu nu am calculator, insa am laptop. Ai dreptate in tot ceea ce ai scris in articolul tau de mai sus. Si eu pastrez mereu cutiile de la toate echipamentele pe care le cumpar, chiar daca ma mir pe unde sa le mai depozitez..insa cand le duc la reparat sau predau unele echipaemte in cutiile originale mereu sunt felicitata.
Mentionez ca laptopul este putin mai rezistent decat un calculator care este mult mai greu si mult mai greu de mutat…insa nu exista mari diferente. In ultima perioada chiar am avut probleme cu laptopul, si crede-ma ca am simtit ca am pierdut o parte din mine, il am de mai bine de 6 ani. Ideea esta ca atunci cand ti se strica laptopul , piesele sunt mai greu de gasit si mult mai scumpe decat ale unui calculator. In concluzie de toate trebuie sa avem mare grija
Cred ca e mai sigur cu mine in masina 🙂 Nu cred ca as avea incredere in nimeni sa mi-l manipuleze, calculatorul sau oroce obiect de valoare si foarte fragil.