Minunata salata verde

salata verde

4988502260_4abdd46d78_oO gasim in toate pietele la preturi accesibile, fiind o leguma de sezon – salata verde. Desi nu sunt genul care se da in vant dupa salate si asta e vede si la cantar, salata verde chiar imi place si nu ma plictisesc de ea. Indiferent ce aleg sa gatesc, fie ca e vorba de o friptura, un pilaf, o mancare de cartofi sau un snitel de pui, toate se combina perfect cu o salata verde in care adaugi si niste ceapa verde si 2-3 ridichi. Stomacul se umple mai repede si astfel mananci mai putine calorii. Dincolo de beneficiile intr-o dieta, salata ar trebui sa fie consumata de toata lumea, mici sau mari, pentru ca e plina de vitamine si nutrienti.

Ceea ce intuiam si noi, arata si studiile: ca, cei care consuma salata verde in mod constatant, au cam toata cantitatea necesara de vitamina C, E, B6 si acid folic, nutrienti-cheie care mentin un sistem imunitar sanatos. Rolul acestora in organism este acela de a reduce riscul de obezitate, boli cardiace si alte boli cronice.

  • salata trateaza constipatia si alte probleme gastrointestinale prin continutul ridicat de celuloza.
  • salata va poate scapa de insomnii prin continutul sau de lectucarium(substanta naturala care induce somnul).
  • salata este benefica in timpul sarcinii pentru ca este bogata in acid folic care previne anemia. Tot salata stimuleaza secretia de progesteron care duce la o buna lactatie la mamele care alapteaza.
  • stimuleaza cresterea masei osoase si ajuta la prevenirea osteoporozei prin vitamina K pe care o contine.
  • beta carotenul din salata este unul din cei mai buni aliati naturali pentru prevenirea cancerului.
  • prin continutul bogat in apa, ajuta la o buna hidratare a organismului
  • este satioasa si hranitoare avand in compozitie multe fibre
    Prin urmare, avem toate motivele sa consumam salata verde mai ales acum, cand pietele abunda de aceasta leguma pe care ne-o putem permite cu totii. Ca un pont, atunci cand alegeti salata, ar trebui sa mizati mai degraba pe cea care e mai inchisa la culoare, ea fiind mai bogata in nutrienti decat salata de un verde crud.
Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Mara
    • 24/03/2015
    Răspunde

    Adevarat minunata 😀 – salata verde nu trebuie sa lipseasca ca ingredient din nicio salata 😉

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 24/03/2015
    Răspunde

    Adevarata regina a acestui anotimp,alaturi de spanac,leorda,urzici,toate pline de vitamine care trebuie consumate pentru sanatate.

    • pusa raisa
    • 24/03/2015
    Răspunde

    Sincera sa fiu ,chiar nu stiam ca salata verde aduce atatea beneficii organismului nostru. O consum cu placere mai alei spre sfarsitul lunii februarie pentru ca am impresia ca organismul cere altceva decat castraveti sau gogosari acri . O consum cu adaus de patrunjel,oua fierte ,ulei si lamaie., mai pun cateodata ridichi de luna si masline. In acest fel am pranzul asigurat. Si dupa cum spui tu aduc si multe beneficii organismului. Multumesc pentru toate aceste pretioase informatii .

    • Hacman Mariana
    • 25/03/2015
    Răspunde

    Ai dreptate Cris salata verde este ideala si nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra!Eu mananc aproape zilnic salata,mai ales ca sunt la regim inca….

    • Mihaica Iuliana
    • 28/03/2015
    Răspunde

    Foarte multe beneficii, stiu Criss. De cand tin regim si eu mananc mult salate, atat salata verde cat si altele mai exotice si mai sofisticate. Si sa sti ca ma simt foarte usoara dupa o salata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares