Astazi, 18 februarie, la ora 18:00 – ora Romaniei, ora 00:00 – ora Chinei, a inceput anul nou chinezesc. N-am radacini chinezesti dar, pentru ca imi place mancarea chinezeasca, m-am gandit ca ar fi frumos sa sarbatoresc si eu Anul Nou Chinezesc. N-am facut nici tort si nici nu am iesit in strada sa le spun „la multi ani” vecinilor. Initial, ma gandisem eu sa pregatesc ceva cu specific chinezesc. Asa imi venise un chef de treaba…. Norocul meu ca, pana am ajung la bucatarie, mi-a pierit cheful. Atunci mi-am adus aminte de restaurantul cu specific chinezesc Wu Xing si m-am gandit sa ii fac o surpriza frumoasa sotului si sa comand cu al sau card o cina pentru noi doi.
Am pus mana pe telefon si am comandat cate un pui Tushin, dupa care suntem innebuniti. Sa fiu sincera, mai mult eu. Dar i-am luat si lui la fel, in speranta ca poate nu mananca tot. Orice comanda pe Wu Xing vine insotita de un lampion(simbol al norocului), asa cum am primit si noi. Lampioanele sunt parte din traditia chinezilor. Ele se aprind si sunt eliberate urmand ca, atunci cand incep sa se inalte, participantii la lansare sa isi puna dorinte pentru noul an. Cu aprinderea si lansarea lui am sarbatorit noi anul nou chinezesc. Lampionul face parte din sarbatoare dar si dintr-o campanie promotionala cu premii delicioase. Toti clientii care se fotografiaza inaltand lampionul si posteaza poza pe facebook folosind hashtagul #AnulNouChinezescWuXing intra in cursa pentru cele 20 de premii constand in preparate Wu Xing in valoare de 1000 de lei, cat sa sature un batalion de romani infometati amatori de mancare chinezeasca.
Dupa ce ne-au inghetat mainile pe lampion si ne-am delectat cu preparatul comandat, ne-am dat seama ca atunci cand am lansat cadoul in aer nu ne-am pus dorinte. Eu ma incapatanez sa imi pun aici dorintele pentru anul nou chinezesc, chiar daca se spune ca o dorinta exprimata in public nu se mai indeplineste. N-am eu superstitii d-astea, mai ales ca e posibil ca unele dorinte sa mi le indeplineasca insusi „publicul”. Imi doresc sa mananc cat mai des la chinezesc pentru ca au mancare sanatoasa si nu ingrasa precum alte tipuri de bucatarii internationale, sa gatesc cat mai putin in noul an chinezesc sau sa gatesc doar ceai si salata verde, sa viziteze blogul meu zilnic macar 5% din populatia Chinei, sa castig unul din cele 20 de premii de la Wu Xing, sa ma apere Capra de Lemn de toate bolile si sa ma umple de energie Yin. Oricum pentru sobolanul din mine, anul nou chinezesc se anunta a fi anul bucuriilor asa ca imi doresc sa imi dea putere sa le pot face fata 🙂 .
Am uitat sa va spun ca am de gand sa sarbatoresc 15 zile precum chinezii si, in tot acest interval, am decis sa-mi interzic sa intru in bucatarie. Norocul burtii sotului meu e ca Wu Xing livreaza papa bun chinezesc acasa si are meniu bogat!
Si eu ador mancarea chinezeasca si lampioanele lor. Chiar vreau sa inalt unul de ziua lui Dragos in iunie si sa ne punem o dorinta.
noi am lansat si de Revelion lampioane; sunt dragute si e placuta ideea de a-ti pune o dorinta.
Imi place articolul,nu prea le am cu mancarea chinezeasca ,dar iti doresc succes la concurs si la ce te-ai gandit a se implineasca!
Nu am mincat mincare chinezeasc niciodata asa ca nu stiu ce gust are.Bafta la concurs.
Nu am mancat niciodata mancare chinezeasca..dar in privinta lampioanelor inaltam cateva la fiecare aniversaRE din familie…
nici eu nu am radacini chinezesti dar recunosc ca imi place mancarea chinezeasca 🙂 Deci, daca a foost anul nou, acum e iar Ianuarie conform chinezilor 🙂