Am tot zis sa scriu despre treaba asta, cat am avut salata in frigider. Dar m-am luat cu mancatul si am uitat. Am uitat sa ii fac si poza. Nu stiu cat conteaza asta dar mi-ar fi placut sa va si arat tava mea. Mi-am permis sa iau o poza de pe site ca sa vedeti cum vine livrata si ornata.
A castigat soacra-mea la Oala cu Bunatati, o tava cu salata de boeuf si, cum ea e fata darnica, ne-am saturat toti din ea. Eu recunosc ca, de obicei, nu comand de pe astfel de site-uri pentru ca sunt casnica si am timp sa gatesc ce am pofta. Dar salata de boeuf parca as mai cumpara de la ei. Si sa va spun si de ce. De fiecare data cand am facut in casa, am facut…salata de boeuf cu piept de pui, ceea ce inseamna ca din start nu am respectat reteta. Muraturile sunt mereu productie proprie si in ultimii doi ani, nu au mai ramas tari si crocante cum imi plac mie. Prin urmare, m-am trezit cu un gogosar „fleoscait” in salata. La capitolul legume, mereu fierb cartorul prea tare, si fac un fel de piure cu piept de pui si muraturi, care nu mai imi place la gust. Alta problema e cu tocatul. Daca le pun in robot se fac pasta, daca le toc de mana ma apuca nervii si le toc prea mari. Cand sunt toate gata, facem maioneza(eu cu mama). Una zice ca mai trebuie sare, alta ca sa mai puna zeama de lamaie si gata o stricam si pe asta.
Salata asta primita a fost perfecta! Muraturi crocante si gustoase, cartofi fierti atat cat trebuie ca sa ramana cubulete si sa nu devina piure. Legumele tocate fix de marimea care trebuie. Maioneza delicioasa, exact in cantitatea corecta, nici prea multa nici prea putina. Daca trag linie si adun cat ma costa ingredientele, cat timp pierd sa o prepar si sa spal vase si sa mai si mananc ceva ce nu imi place la gust, eu zic ca atunci cand am pofta se merita sa cumpar salata de boeuf de la cei care stiu cum se face!
Sarut mana pentru masa!