Am văzut azi ceva pe facebook, locul unde unde imi fac eu veacul, si m-am gândit iar la tot soiul de chestii la care alţi oameni normali poate nu se gândesc. Păi în poza pe care am vazut-o eu, erau nişte bucăți de cârnaţi prăjiţi, cu câteva boabe de fasole asezate peste ei. În mintea mea, lucrurile stau aşa: atunci când spunem sărăţele cu mac zicem cu mac pentru că macul e ăla in cantitate mai mică, altfel am putea să zicem şi mac cu sărăţele, sau nu? Sau, în orice caz, primul este preparatul de bază că de aia zicem pulpe de pui cu salată(pulpele fiind de bază) si nu salată cu pulpe de pui. Ca o mîncare să îşi păstreze numele, trebuie să păstreze si proporțiile. Dacă ai 60 de boabe de fasole și un singur cârnăcior, atunci da, avem în farfurie o fasole cu cârnaţi de toată frumuseţea și delicioasă. Dar, fata asta postase pe facebook o farfurie albastră cu vreo trei bucăţi de cărnaţi, peste care erau aruncate maxim douăzeci de boabe de fasole şi susținea ca a gătit fasole cu cârnaţi. Am să ramân la piticii mei de pe creier, care suţin că în poză erau, de fapt, cârnaţi cu fasole şi nu invers. Ştiu că am probleme grave la ora asta dar aşa sunt eu, mă leg de toate amănuntele, ca şi cum ar fi primordiale. Poate vi se pare un detaliu neimportant dar eu zic că sigur e diferenţa şi de gust intre cele două preparate.
:))) stii ca ai dreptate? cred ca azi am facut si eu carnati cu varza 😀 exagerez un pic, dar am cam pus ceva carnati pe acolo