Si tu dormi cu mobilul sub perna?

mobilul sub perna

Viata mea e plina de obiceiuri proaste. Sunt ferm convinsa ca si a ta e la fel. Si, daca sunt proaste, atunci e clar ca au efecte nocive. Unul din aceste obiceiuri este cel al dormitului cu telefonul sub sau langa perna. Fie si numai pentru a fi cat mai aproape dimineata ca sa auzim alarma, cam asta facem cu totii.

Telefonul mobil afecteaza in mod negativ sanatatea, nu doar noaptea. Dar, daca ziua suntem dependenti de el, macar noaptea cand nu e absolut necesar, trebuie sa limitam utilizarea lui. Telefonul mobil emite radiatii care ne afecteaza, iar dormitul cu telefonul la cap poate favoriza aparitia unui cancer in zona respectiva. Mai mult decat atat, unii cercetatori sustin ca telefonul mobil poate provoca si dureri de inima sau dureri musculare. Studii recente arata ca o convorbire telefonica de 50 de minute a afectat metabolizarea glucozei in regiunea creierului ce a stat langa antena telefonului mobil. Si riscul de accident vascular cerebral(afectiune frecventa in zilele noastre) creste datorita utilizarii excesive a telefonului mobil. Radiatiile emise de acesta, distrug celulele rosii din sange. Asta ar fi explicatia. Unii dintre subiectii studiilor dedicate au fost la un pas de accident cerebral pentru ca dormeau cu telefonul pe perna. Altii s-au ales „doar” cu insomnie, depresie sau anxietate.

Ziua, ne putem proteja purtand casti sau vorbind pe speaker in loc sa tinem telefonul direct la ureche. Noaptea, daca nu astepti un apel important si ai nevoie de telefon pe post de alarma, il poti comuta in modul airplane si radiatiile nu te vor mai afecta. Si daca, totusi, trebuie sa ramana deschis pentru apeluri, in nici un caz nu il tine la mai putin de doi metri de tine. Locul telefonului nu e in pat!

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares