150 gr ciuperci
1 ceapa medie
1 ardei gras rosu
1 ou
2 linguri de gris
1 varf cutit sare
1/2 lingurita cimbru
piper dupa gustIncepem cu spalatul si curatatul legumelor pentru ca au nevoie de timp ca sa se scurga. Ciupercile nu le curat de coaja doar le spal foarte bine.
La pulpele umplute, ceea ce umplem, de fapt, este pielea de la pulpe. Cum o obtinem? In primul rand, luam pulpele si le spalam bine si le curatam de impuritatile ramase pe piele. Apoi, desfacem pielea de pe pulpe, mai mult cu ajutorul degetelor, cu grija daca avem unghii, sa nu facem prea multe gaurici (preferabil deloc) in pielea de pui.
Se desface pielea pana catre cotorul pulpei. Aici ne oprim, scoatem pielea in afara pulpei si retezam cu un cutit bun sau un toporas de bucatarie, astfel incat cotorul sa ramana atasat de pielea de pui. Sigur o sa se lase cu febra musculara dar merita.
Dezosam carnea de pe trei din cele patru pulpe si o punem in robot ca sa o tocam.
Intr-un castron amestecam carnea de pui cu ceapa tocata fin, ardeiul gras maruntit si el, ciupercile date prin robot, grisul, oul si condimentele. Amestecam foarte bine ingredientele pentru a avea o compozitie omogena sa nu am intr-un loc doar ciuperci si in alt loc doar carne si ca tot amestecul sa ia condimente.
Cu amestecul obtinut, umplem pielea de pui cu grija. Nu trebuie sa o umplem prea tare pentru ca va trebui sa o putem coase ca sa obtinem un soi de pulpa intreaga, din care sa nu ni se piarda compozitia.
Le-am terminat de umplut si ne punem pe cusut. Nu conteaza ce stil de cusatura abordam :).
Le dam la cuptor, intr-o tava unsa cu ulei sau cu unt. Cuptorul trebuie sa fie bine incins si il vom lasa la foc mediu, suficient cat sa se patrunda fara sa le „parjolim”. Cand sunt rumene, e clar ca sunt gata!
E prima data cand aud de reteta aceasta..pare interesanta,delicioasa si numai gata de facut si incercat…Arata foarte bine..Felicitări
Multumesc. Sper sa va placa.