Programul „Albineti” in scoli

Zarva mare in padure in dimineata asta. Scolile inchise din cauza viscolului. Zeci de copii raciti in patucuri si tot atatia parinti iesiti la sedinta in sala de consiliu a padurii. Ce se discuta? Programul „cornul si laptele”. Prima ia cuvantul doamna Vulpe:

– De cate ori nu mi-a venit odrasla acasa cu un corn vechi sau cu un lapte care era in ultima zi a termenului de valabilitate si mi-a zis „uite mama, nu e bun!”. Noi nu mai vrem corn si lapte. Am si o nepoata care are intoleranta la lactoza. Si sunt multi ca ea. Sa il schimbam, zic!
– Ai dreptate, zise ariciul. Cornul ala nici mie nu imi place. Cat despre lapte, am si eu televizor si mai vad una alta: inca nu ma convinge nimeni ca laptele ala nu are toxina minune in el. Si cu ce il ajuta cornul pe copilul meu? Ca si asa e gras. Inca doua-trei luni de cornuri d-astea si o sa ii zica lumea „bursuc”.
– Hei, hei, hei – sare bursucul ca ars.
– Iarta-ma, nu asta era ideea. Vrem ceva sanatos pentru copii nostri. Sa tina de foame, sa le aduca multe vitamine si minerale, sa le placa la maxim ca sa nu le mai aduca acasa, sa aiba termen lung de valabilitate.
– Propun eu un produs nou, isi croieste drum spre microfon ursul. Am aflat de curand de el. E 100% natural. Contine miere. Albineti il cheama. Si scoate un borcan cu capacul galben, cu o compozitie in doua culori la care toti sunt atenti.
– Pai miere-miere. Dar aia neagra ce e? Ca eu la al meu nu ii dau ciocolata, sare ca arsa vulpea.
– Stai soro. Partea alba e miere simpla si cea neagra e miere in amestec cu pulbere de scortisoara si cacao naturala provenita din frcuetele de roscove. Crede-ma, copiilor le place foarte mult. Eu le dau alor mei de vreo saptamana. Drept urmare, ai vostri sunt raciti acasa si ai mei umbla creanga prin padure, la sanius. La gust e minunat acest produs si ii va ajuta pe copii in multe privinte. Le va da energie, ii va ajuta sa se concentreze mai bine la lectii, ii va feri de raceli. Le va tine si de foame ca are valoare nutritionala mare. Nu veti mai avea probleme cu cariile mai ales ca tocmai si-au schimbat dintii si vor avea nevoie de ei multa vreme de acum incolo. Despre miere cititi si voi mai multe aici pe mieresabadus.ro.
– Si nu e mai scumpa decat cornul si laptele?
– Eu zic ca nu. Daca stai sa te gandesti, si daca ar fi, economisesti prin alte parti. Daca ei primesc Albineti zilnic, sistemul imunitar va fi suficient de puternic incat sa nu mai fie nevoie de cheltuileli cu vaccinul antigripal. Si nici nu ne vom trezi cu cantitati importante aruncate la gunoi sau la porci, cum se intampla acum cu cornul si laptele. Mierea nu are nevoie decat de un depozit cu o anumita temperatura si umiditate. Termenul de valabilitate nu e de trei zile. Pe langa propritatile mierii le mai adaugam si pe cele ale scortisoarei cu efecte miraculoase in raceli si tuse dar si in „ascutirea” creierului.
– Si roscovele alea, cum le zici tu, inteleg ca e un fel de pudra de cacao. Nu le face rau?
– Nu. Ea poate fi introdusa in alimentatia copiilor inca de la varsta de 6 luni. Roscovele sunt foarte bogate in riboflavina, niacina si vitamina B6, aducand intr-o lingura circa 10% din doza zilnica. Roscovele nu contin vitamina A si nici vitamina C. O lingura de pudra aduce 3% din doza zilnica de calciu si 2% din doza zilnica de cupru si potasiu. Pudra de roscove contine fier, magneziu si fosfor. E sursa ideala de proteina vegetala.
– Pe mine m-ai convins, zise lupul. Hai sa votam ca mi-au inghetat labele!
S-a trecut la vot. Pe baza de cartele, desigur. Dar nimeni nu a votat la doua cartele. Majoritatea de 95% a decis : de maine, daca scolile se deschid, copii din padure vor gasi pe banca cate o doza de Albineti. Cine a votat contra? Harciogul suparat ca se duce pe copca afacerea lui cu brutaria.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares