La capitolul gatit, nu stau extraordinar de bine; gatesc mancaruri de baza si experimentez la capitolul prajituri. Dar atunci cand vine vorba de un cozonac, un drob sau mucenii pe care i vom servi maine, niciodata nu m-a lasat mama sa imi fac de cap. Uite ca de data asta am indraznit si m-am pus pe framantat. Nu va asteptati sa postez reteta ca nu am inventat eu apa calda. Am folosit aceasta reteta de mucenici moldovenesti si pot sa ma declar multumita.
Eu am un mare defect: niciodata nu respect cu sfintenie retetele. Nici de data asta nu m-am dezis de prostul obicei. Nici vorba de framantat zeci de minute …maxim 3 minute. Nici macar maiaua nu am avut rabdare sa creasca. Apoi, m-am chinuit ceva sa le dau forma si opturile mi-eu iesit prea mari, asa ca am improvizat si i-am facut sub forma de covrig impletit. Au crescut de nu aveau treaba si s-au lafait in cuptor pana s-au rumenit. Siropul l-am facut cu coaja de lamaie ca de portocala nu mai era in dotare, le-am aplicat mierea si nuca dar am pus si putina scortisoara, pe care eu o ador. Rezultatul e multumitor daca luati in cosiderare ca e prima data cand gatesc asa ceva. Va doresc pofta buna maine dar grija mare la paharele cu vin! Patruzeci sunt cam multe, ma tem!