Currently Browsing: Cooking

5 sfaturi pentru gogoși ca la gogoșărie

gogoși ca la gogoșărie

Gogoșile sunt unul dintre cele mai apreciate deserturi de la noi. Le facem și noi, le făceau și bunicile noastre. Nu ai nevoie de ingrediente multe sau scumpe pentru a le prepara, sunt pufoase și gustoase și pot fi servite sub atâtea forme! Ai încercat să faci gogoși și nu ți-au ieșit cum te așteptai? […]

CONTINUE READING

Vafe dulci cu dovlecei și brânză

vafe dulci cu dovlecei și brânză dulce

Când eram mici, bunica ne făcea în fiecare an gogoșele dulci cu dovlecei. Ne venise pofta de așa ceva zilele trecute și, cum uleiul s-a scumpit bine de tot și nu ne mai permitem să-l ardem pentru orice și în orice cantitate, pe lângă faptul că nu sunt nici cele mai sănătoase preparate cele prăjite, […]

CONTINUE READING

6 sfaturi pentru legume gătite corect, cu pierdere minimă de nutrienți

frigărui de legume la grătar

Legumele sunt recomandate de toată lumea. Indiferent că sunt din Turcia, Spania sau România, legumele rămân legume și vin cu o serie de nutrienți de care organismul nostru are mare nevoie. Din păcate, prin procesul de gătire, o bună parte din vitaminele și mineralele din fructe și legume se pierd. Cel mai bine este să […]

CONTINUE READING

7 secrete pentru un drob reușit

drob

Azi, în Joia Mare, se dă startul la gătit preparate pentru masa de Paști: ouă roșii, cozonaci, pască, drob. Nu știu în ce ordine le luați voi, dar eu joia fac ouăle. Așa știu de la bunica: ouăle se vopsesc joia. Pentru vineri, am în plan drobul și cozonacul, iar pasca și friptura le las […]

CONTINUE READING