Mananc oua de cand ma stiu; si ma stiu de mult. Am mancat oua si din comert si direct din cuib de la gainile bunicii. Diferenta de culoare si de gust a existat intotdeauna, dar oul tot ou ramanea. Dupa gaselnita cu anestezierea porcului inainte de taiere(de parca daca tot moare, pe bietul porc il mai intereseaza si cum moare, si pe ce asternut de satin il parlesti), acum apare legea pentru oua. Daca e lege, lege sa fie, zic!Din 2012 nu mai mancam oua de la gaini stresate ca ne pica greu si aduc cu ele boli nemaipomenite. Si de unde o sa stim noi ca sunt nestresate? Din pret, desigur!
Acum intrebarea mea e alta: regretatul Steve Jobs, despre care anuntam ieri ca si-a luat adio de la cele lumesti, era de o orientare religioasa, conform careia consuma legume de tot soiul si peste(alimente pe care toata lumea le recomanda) – el de ce a facut cancer la pancreas? Sau daca o sa cumpar oul cu 1 leu bucata, credeti ca o sa fac mai putin cancer cand ma stresez de unde sa scot bani de un cofrag de oua nestresate? Numai Dumnezeu stie ce stresate erau gainile lu’ mamaia si curcile, cat le alergam sau le prindeam si le smulgeam din pene. Si cu ouale alea bunica a trait 86 de ani si a murit de batranete si bunicu’ 78 si a murit cu toti dintii in gura.
Concluzia? Cred ca o sa imi cumpar gaini si le dau zilnic extraveral ca sa fiu eu mai sigura ca ouale mele corespund normelor legale! Ia auziti aici ca la noi la ora actuala numai 31% din oua provin de la gaini crescute in baterii…. restul probabil sunt importate din cosmos, unde slava cerului, gaina are atata lor sa alerge fericita prin Calea Lactee.