Spuneți-mi zgârcită sau econoamă, după cum vă convine mai mult, dar sunt câteva servicii pentru care nu am (mai) mers (de mult) la salon. Prefer să mi le fac singură și să folosesc banii pentru altceva. Ce bine mi-a prins în pandemie! Nu depind de programul nimănui, nu mă enervez în sala de așteptare, nu stau pe drumuri și așa mai departe. Banii economisiți îi dau pe cărți sau pe cadouri pentru nepoate. Nu zic să faceți ca mine. Suntem diferiți. Ne plac lucruri diferite. Avem nevoi diferite. Doar vă povestesc cum stau lucrurile în cazul meu. Care sunt ajustările pe care mi le fac singură și economisesc?
Manichiură
Îmi îngrijesc singură unghiile de când mă știu. Bine sau rău, eu sunt mulțumită așa. Nu am avut niciodată încredere în saloane când vine vorba de sterilizarea instrumentarului. Într-o vreme, parcă tânjeam după o cuticulă perfect tăiată la salon, apoi am înțeles că nu e nevoie neapărat să tai pentru un aspect plăcut, că se poate și altfel.
Cu oja era o problemă acum câțiva ani pentru că la mine niciuna nu rezista mai mult de 2 zile. De când cu ojele semi, totul e perfect. Nici nu trebuie să fii mare talent. Acum există și oje semi 3 în 1 (one step), super simplu și rapid de aplicat. Îți cumperi o astfel de lampă unghii și nu mai ai griji. Investești un 300 lei în tot ce-ți trebuie (lampă, primer, ojă, soluție pentru îndepărtat oja, clips-uri, etc), dar îți faci unghiile luni de zile. Mult mai ieftin decât la salon.
Stilizare gene sau sprâncene
Cu sprâncenele stau bine. Am avut noroc de o formă frumoasă de la natură. Mai pensez pe ici-colo câte-un fir. N-am poftit niciodată le sprâncene în forme dubioase dictate de modă, deci n-am simțit nici nevoia de dus la salon.
Pe partea de gene, natura n-a fost așa darnică. Le am scurte și destul de rare. Cu toate astea, nu am dat și nu voi da bani pe laminare gene sau extensii. Consider că nu am neapărat nevoie de gene lungi și dese. În viața de zi cu zi mă descurc cu un rimel, iar la evenimente speciale folosesc genul acesta de gene false bandă. Merg pe varianta din păr natural și arată super bine. Plus că nu sunt deloc greu de pus.
Machiaj
Și machiaj îmi fac singură și economisesc. Ies rar la evenimente unde alte doamne și domnișoare afișează machiaje sofisticate dar, chiar și așa, nu m-aș duce să dau 200 de lei pe un machiaj la salon. Nu că nu mi-aș permite dacă aș vrea neapărat, dar nu vreau. De ce? Am produsele mele și, chit că nu știu eu să îmi fac un machiaj de revistă, pot să-mi acopăr singur cearcănele și petele, să-mi dau o culoare plăcută și un fard de ochi. Nici nu mi-e firea de așa natură să stau nemișcată pe un scaun o oră ca să obțin ceva ce nu mai sunt eu.
Epilat
Tot singură mă descurc și cu epilatul. Din nou, banii nu sunt neapărat un motiv, dar mă bucur că-i pot economisi. Nu am idee cât costă un epilat total la salon, dar știu că dacă mă fac cu epilatorul acasă e mai ieftin. Am dat pe un epilator 500 de lei acum trei ani și aia e. Nu stau să depind de o programare. Vreau să mă epilez la 2 noaptea, că atunci am timp, așa fac. Nu sunt nevoită să las părul să crească tot la o anumită lungime ca să mi-l poată apuca ceara. Câne e nevoie de retuș, pornesc epilatorul și acționez. Dacă-mi epilez mustața și am chef să țip sau să îmi vine să strănut, sunt liberă să o fac.
Tuns și vopsit
Pe aceeași listă cu îmi fac singură și economisesc pun și vopsitul părului, dar și tunsul. Știu că multe vă vopsiți părul acasă. Două tuburi de vopsea, puțin timp pentru aplicat, poate puțină murdărie în baie, dar nu ne costă cât un vopsit la salon, nu? Bine, cine vrea vopsea specială, profesională, culori inedite rezultate din mixuri sau modele complicate, gen ombre sau balayage, musai să meargă la specialiști.
De tuns, m-am tuns singură prima data pe la vreo 25 de ani. Mare teamă când am tăiat prima dată. Am fost șocată de rezultat. În sensul bun. De atunci, nu am mai fost la frizer. De fiecare dată când am nevoie de ajustări, spăl părul, îl pieptăn bine, mă întorc cu capul în jos, pieptăn din nou, apuc și tai. Iese un soi de tunsoare în scări care îmi place mult. Eu oricum țin părul mai mult prins, deci aș putea să mă tund și-n zigzag.
Repet: nu zic că-i bine ce fac sau cum fac eu. Doar vă spun cum stau lucrurile. Este foarte bine că există saloane la care doritorii să poată apela, dar nu cred că e musai să le frecventăm toți. Nu le evit doar pentru că vreau să fac economie. Pur și simplu, nu simt că e locul meu acolo. Nu mă relaxează mersul la salon (da, am încercat!), nu mă simt în elementul meu acolo, nu-mi place să depind de alții pentru lucruri pe care le pot face eu însămi.
Sunt total de aceeași părere cu tine ,acasă la mine e cel mai bine ,chiar dacă nu este perfect ,dar le fac eu și incetul cu incetul le mai invăț și o să le fac din ce in ce mai bine .
În afara de tuns (unde merg la o fata acasă și cu 20 de lei ma face boboc) și eu aleg sa le fac singura.Eu de zgarcita 😁 și din experiente neplacute
Și eu doar la tuns merg la salon.
Eu merg la salon pentru mai multe servicii, recunosc nu am răbdare sa imi fac acasa si in plus la salon totul e mai profesional. Lucrand de acasa de peste 6 ani, mersul la salon este un rasfat, moment de ingrijire necesar.
Doar la vopsit si tuns ma duc la salon , pentru ca nu ma descurc singura , .. in rest ….la fel ca si tine !! 🙂