O piele uscată nu este ușor de îngrijit în niciun anotimp, dar iarna parcă pune cele mai mari probleme. Pe de-o parte, avem frigul și vântul, pe de alta, aerul cald și uscat din locuință. Pielea se deshidratează rapid, se usucă, se cojește, se înroșește și dă mâncărimi. Ne cumpărăm creme hidratante, ne punem speranța în ele, dar cele mai multe ne oferă o hidratare de moment. În 2-3 ore, problema revine.
De ce se întâmplă asta?
Pentru că nu e suficient să apelăm la un produs hidratant. El trebuie să și protejeze de acțiunea nocivă a diverșilor factori externi, și să lucreze și pe partea de menținere a hidratării, să creeze acel strat protector care să rețină apa în țesuturi pentru mai mult timp. Astfel, pe lângă ingredientele hidratante, precum acidul hialuronic și glicerina, avem nevoie și de ingrediente numite ocluzive, care să mențină hidratarea obținută. Prin urmare, dacă pielea uscată îți dă bătăi de cap, caută o cremă care să conțină ceară de albine, diverse uleiuri, dimeticonă, silicon sau lanolină. Găsești astfel de creme în categoria cold cream, categoria cremelor de iarnă.
Dintre ele, ceara de albine mi se pare cel mai bună. O găsești pe lista de ingrediente sub denumirile de beeswax si cera alba. Iată de ce o recomand!
Este naturală și potrivită tuturor tipurilor de ten
Ceara de albine este un produs natural, bine tolerat de orice tip de piele, oricât de sensibilă ar fi ea. Este folosită chiar și în tratarea eczemelor și psoriazisului. Nu irită, ba chiar are efect calmant, reduce senzațiile de mâncărime și regenerează. Important este să nu fie asociată cu alți compuși nocivi. Un exemplu de s cremă cu ceară de albine foarte sigură este Bioderma Cold Cream, din gama ABCDerm, dedicată copiilor, inclusiv bebelușilor. Nu are cum să-ți facă probleme o astfel de cremă.
La fel de bună este și Mustela Bébé Dry Skin, cu ceară de albine și unt de shea.
Nu astupă porii
Spre deosebire de alte ingrediente, ceara de albine nu astupă porii. Protejează de vânt, frig, căldură și aer uscat, împiedicând pielea să se deshidrateze, permițându-i în același timp să și respire. Este bariera protectoare perfectă pentru orice tip de ten, chiar și pentru unul gras, cu tendință acneică.
Tratează acneea
Cine credea că acneea este o problemă care apare doar pe tenurile grase credea greșit. Există și tenuri uscate predispuse la acnee, cu atât mai mult în perioada aceasta, când trebuie să purtăm masca de protecție pentru mai multe ore pe zi. Ceara de albine nu doar că nu favorizează apariția coșurilor, dar chiar are efect benefic în prevenirea și tratarea lor. Ca și mierea, ea are proprietăți antiinflamatoare, antibacteriene, antifungice și antiseptice.
Hrănește tenul
Este mai mult decât un izolator care păstrează apa în țesuturi și protejează de influențele agresive externe. O cremă cu ceară de albine este de asemenea și foarte nutritivă pentru piele. Ea conține o cantitate mare de Vitamina A. Un exemplu de cremă hidratantă, super hrănitoare și calmantă, potrivită pentru a fi utilizată atât ziua, cât și noaptea, este Avene Cold Cream.
Previne îmbătrânirea
Cele mai multe creme anti îmbătrânire se bazează pe vitamina A, cea care stimulează producția de colagen și elastină. Ea pătrunde adânc în piele și întârzie astfel apariția ridurilor profunde, ba chiar le estompează în timp. Redă elasticitatea și netezimea pe care ni le dorim.
Cred că acum e clar că ar trebui să încerci neapărat o cremă cu ceară de albine dacă iarna dă bătăi de cap tenului tău uscat. Este un ingredient natural minunat, care face bine tenului pe toate planurile. Îl protejează, îl menține hidratat, îl hrănește, îl vindecă, îl împiedică să îmbătrânească înainte de vreme. Și nu doar în creme este de dorit, ci și în balsamurile de buze.
Multumim pentru recomandare!
Mustela și Bioderma sunt perfecte! Le ador! Produse calitative! 🤗
Iarna, trebuie să avem mare grijă de pielea noastră cu produsele adecvate. Voi ține cont pe viitor, de acest ingredient minune, ceara de albine.
Cu ceara mi-am facut o crema reparatoare de maini (am o dermatita si ma iritit la chimicale, frig, crapa pielea pana la sange) – dar pe fatza mie ceara imi incarca prea mult pielea. La coate si calcaie si genunchi iar face minuni ceara si produsele pe baza de ceara de albine.
Iarna folosesc vit E (capsule din farmacie, le sparg si cu cei 2-3 stropi fac masaj la piele, buze inclusiv), sau ulei de migdale, jojoba, ulei de macese (ce imi prieste). Just basic things…