Prăjitura cartof este una dintre preferatele mele, de când mă știu. Din păcate, prin comerț rar mai găsești prăjituri cu gustul pe care ți-l amintești din copilărie, așa că am început să îmi fac cartoful acasă. Amestecul ăla de biscuiți cu unt, lapte, esențe și cacao mi se pare magic. Multe calorii, știu, dar sunt pe drumul cel bun pentru că tocmai am regândit puțin rețeta și am scos un cartof mai dietetic. Ce-ai zice de o prăjitură cartof cu musli, în loc de biscuiți, și fără zahăr, îndulcită cu îndulcitor natural? Asta am făcut eu azi și îți las rețeta mai jos, dacă te tentează să încerci.
De ce ai nevoie pentru a pregăti această prăjitură cartof?
* 200 g musli; eu am folosit musli creativ Sanovita cu fulgi de cereale integrale (grâu, ovăz, secara, orz), tărâțe de ovăz, mini migdale, semințe (floarea soarelui, dovleac, susan, in), fulgi de cocos
* 150 ml lapte (mai mult sau mai puțin, în funcție de ce tip de musli folosiți, dacă cere mai mult lichid sau mai puțin)
* 80 g unt
* 2-3 linguri cacao pudră (în funcție de cât de tare vă place gustul de cacao). Puteți înlocui pudra de cacao cu niște ciocolată topită. Există și ciocolată fără zahăr pe sweeteria.com.ro.
* 100 g miez de nucă
* o esență de rom
* îndulcitor după gust. Eu am pus 4 linguri. Am folosit îndulcitor natural de la Sweeteria – Dulcișor pulbere (pe bază de extract de Stevia Rebaudiana și eritriol obținut din porumb)
Cum se prepară?
Mai mult decât simplu. În primul rând musli trebuie pus la înmuiat în lapte cu 1-2 ore înainte de a te apuca de treabă. Îl pui într-un bol, torni laptele peste el, amesteci și aștepți să se hidrateze bine.
Când musli a absorbit bine tot laptele, peste el punem untul moale (la temperatura camerei), îndulcitorul, nuca mărunțită (nu o măcinați prea mărunt!), cacaua și esența de rom. Omogenizați bine totul, fie cu o lingură, fie cu mâna. Oricum vă veți murdări la modelat.
Din amestecul obținut, modelați niște cilindri (formă de cartofi – de aici și numele prăjiturii). Aceștia se tăvălesc prin cacao și se așează pe farfurioare sau pe hârtii pentru brioșe, dacă aveți prin casă. Dacă nu vă place așa mult gustul de cacao, puteți și aici înlocui cacao cu ciocolată rasă sau cu nucă de cocos rasă.
Lăsați măcar o oră la frigider, apoi puteți servi.
Sigur că această prăjitură cartof reinterpretată nu are același gust cu al variantei clasice, dar vă asigur că seamănă mult și este foarte bună. Scăpați de biscuiții care aduc calorii goale și introduceți musli hrănitor și cu multe beneficii pentru sănătate. Dacă și zahărul este înlocuit cu un îndulcitor natural, atunci clar vă permiteți mai des un astfel de răsfăț. Și vă puteți juca mereu cu ingredientele, adăugând stafide, merișoare, bucăți de ciocolată, de fistic sau alune.
Mulțumim pentru rețetă ,voi face și eu mai ales că nu are zahar.
Foarte buna reteta!
Interesant!Nu m-am gândit la această combinatie!Multumim pentru rețetă!
Nu mi se pare greu de făcut… Sa aveți pofta
Si eu imi aduc aminte ce gust buna avea prajitura cartof in copilarie. Acum nu am mai gasit sa imi placa, dar nici in casa nu am facut.
Cred că este super delicioasă și se face și repede ,nici ingrediente prea multe nu trebuie ! Trebuie să mi-o fac și eu neapărat ! Mulțumim pentru rețetă !
Ce bine arata, cu siguranta voi incerca si eu reteta.😍
Foarte interesant plus ca nu este o prăjitură scumpa, cu putine ingrediente.
Cu siguranță voi încerca și eu. 😍😋😋😋😋
Pofta buna !🤗😊
Fan prajitura cartof si eu. Eu imi mai iau de la Casa Antonie, de prin Kaufland sau Mega. Este cel mai bun.
Ador să gătesc, dar nu prea mai aveam timp și pentru cine. Dar acum îmi voi relua aceasta activitate pasiune.
Voi opta și eu pentru deserturi cu puțin zahăr.
Ce idee minunata! Sa stii ca o sa incerc si eu asa, varianta asta cu musli 🙂
mi-ai facut pofta! ti-am mai zis ca am ajuns sa gatesc zilnic? ei bine, cred ca incerc si varianta ta de dulce!