Care-i următorul pas după ce ți-ai cumpărat un smartphone nou? Dacă răspunsul a fost îmi cumpăr folie și husă pentru el, nu pot decât să te felicit pentru că ești o persoană responsabilă. Ele nu sunt accesorii opționale, ci achiziții obligatorii pentru cei cărora le pasă de banii investiți într-un asemenea gadget. Asta spune toată lumea. Dar știi de ce probleme te ferește o folie bună de protecție? Hai să vedem!
Amprente
Nu mă pricep foarte bine la tehnologie ca să vă spun din ce sunt făcute ecranele telefoanelor pe care rămân mereu amprente, dar știu că sunt modele la care se întâmplă asta. Și sunt multe. Posibil să nu fie deranjant pentru toată lumea, dar celor ca mine sigur nu le place să-și vadă tot timpul ecranul plin de urme de degete. O astfel de protecție pentru ecran este de folos. Rețineți că vorbim despre o folie se sticlă, nu de una din plastic. Acestea din urmă nu sunt la fel de eficiente.
Zgârieturi
Spatele și ecranul telefonului tău se pot zgâria la contactul cu diverse obiecte și suprafețe. De fapt, poate că cel mai mare pericol pândește în buzunarul tău. Un set de chei, o monedă rătăcită, sau chiar marginile unui card bancar pot provoca zgârieturi. La capitolul protecție anti-zgârieturi, specialiștii spun că posesorii de smarphone-uri noi, așa cum este și acest telefon j6 plus, nu ar trebui să-și facă probleme pentru că au ecranele protejate cu sticlă Gorilla Glass din fabrică. Nu am testat această teorie, posibil să fie adevărată, dar oricum cred că absolut orice telefon are nevoie de folie pentru că sunt și alte probleme de care ea ne poate proteja.
Șocuri
Ce se întâmplă când telefonul îți cade din mână, alunecă de pe canapea sau din ghiozdan? Depinde de înălțimea de la care cade, suprafața pe care ajunge, poziția în care care cade și de noroc. Și mai depinde de ceva – de existența unei folii care să-l protejeze. Dacă smartphone-ul tău este dotat cu o folie bună de protecție, din sticlă securizată, cel mai probabil va fi salvat. Șocul va sparge doar folia de protecție și ecranul și display-ul telefonului vor rămâne intacte.
Trebuie avut totuși în vedere faptul că, dacă telefonul cade pe muchie și nu are și husă de protecție, folia nu va putea face mare lucru și există șanse mari ca telefonul să se spargă.
Lipsa de intimitate
Da, ați citit bine, există folii care ne asigură dreptul la intimitate, în sensul că sunt de așa manieră gândite încât să facă ecranul vizibil 100% doar pentru cel care privește direct spre ecran. Dacă tipul de lângă tine, din metrou sau din tramvai, vrea să arunce un ochi să-ți vadă contul de Facebook sau alte informații care nu ai vrea să ajungă pe mâna cui nu trebuie, nu le va vedea clar. Inteligentă folie, nu?
Există fel și fel de folii de protecție. Cele mai des întâlnite sunt cele din plastic, silicon, sticlă, sticlă securizată, polimer, policarbonat și poliuretan. Va trebui să citești cu atenție despre toate, să studiezi avantaje și dezavantaje, poate chiar să ceri opinia unui specialist, pentru a decide care se potrivește cel mai bine gadgetului tău.
Totul depinde de tine, de cât de mult ții la integritatea, longevitatea și aspectul telefonului tău și cât ești dispus să investești într-o folie bună de protecție pentru el. Alege întotdeauna calitatea, chiar dacă este puțin mai scumpă! În felul acesta, te vei bucura de o experiență plăcută în utilizare și vei putea vinde telefonul la un preț mai bun când vei decide să investești în ceva mai bun pentru tine. Cine face economie la 50 de de lei, s-ar putea să fie nevoit să dea sute de lei pe reparații sau mii de lei pe un telefon nou.
Nu știam despre foliile care ne asigura dreptul de intimitate.
Si eu am aflat de curant despre ele.
De ultima chiar nu am auzit… Super interesant
Probabil ca nu mai dureaza mult pana vor deveni vedete.
Ce tare! Nu stiam ca exista si astfel de folii pentru telefon! Asa ceva zau ca mi-as dori si eu dar cred ca sunt cam scumpe..
sunt mai scumpe, e drept. dar intimitatea costa, nu? Si poate ca si merita.
De data asta nici folia nu l-a mai salvat.Am vrut sa o invat pe fetita mea cum se sare sotronul si mi-a sarit din buzunar😦.Acum are ecranul dezlipit,noroc ca mai are garantie
Din pacate, garantia nu acopera astfel de stricaciuni.
In sfarsit mi-am achizitionat si eu un telefon putin mai pricopsit, cel vechi trebuia sa stau cu el la incarcat la fiecare convorbire. Mi-a mancat ficatii in utimul timp. Pe acesta am de gand sa il protejez atat cu folie, cat si cu o husa. Nici eu nu stiam de aceste folii care iti asigura intimitate.
sa il stapanesti sanatoasa! ma bucur ca ai reusit sa faci acest upgrade.
Mi se pareau porcarii pana cand mi-a luat sotul cadou un telefon nou si mi-apus folie fara sa stiu :))) Intr-adevar sunt bune si ajuta 🙂
sa stii ca nici eu nu am prea crezut in ele, la inceput.
Niciun telefon fără felie, la mine așa a fost! Si asa se face ca telefonul meu după ani buni, arata impecabil.
cu asta ma pot lauda si eu. Cand mi-am terminat treaba cu A5 si am vrut sa il vand, am scos folia si husa de pe el, nimanui nu ii venea a crede ca avea peste 2 ani si jumatate vechime.
hi hi, am si eu folie private si multi ma intreaba cum vad eu ceva pe ecranul lui :)) si da, dupa ce am luat telefonul, folia si husa au fost urmatorul pas!
sa-ti fie rusine sa nu mi-ai povestit despre ea mai devreme!