La ora asta am nervi. Mai multi asa… cam un stol. Am muncit sa spal peste, sa il pun frumos in tava la cuptor cu gandul sa mananc un minunat peste cu lamaie. Dar, toanta de mine, nu s-a gandit sa se uite si daca are lamaie in frigider. Nu aveam, desigur. Pestele astepta feliile de lamaie ca sa se incalzeasca in cuptor si varul a venit cu un lime si cu ideea geniala sa pun felii de lime in peste.
Le-am taiat frumos, le-am bagat in burtica pestelui si l-am dat la cuptor. Mirosea minunat si abia asteptam sa fie gata si sa ma asez la masa. Dar, cand am oprit cuptorul si l-am scos pe farfurie, am avut parte de o surpriza de tot plansul: pestele meu era amar. M-am gandit si m-am sucit ca poate era pestele vechi dar arata impecabil pestele cand l-am curatat.
Am gustat din partea de jos, de pe hartia de copt, era amar. In mijlocul pestelui, carnea amara si acolo. Cand am gustat de deasupra pestelui, in sfarsit gustul asteptat. Asa ca, am tras concluzia: varul cu lime-ul lui mi-au compromis minunea de peste la cuptor.
Se pare ca lime-ul, folosit cu coaja la gatit, amaraste preparatele. Folositi felii de lime decojite daca vreti sa puneti neaparat la peste, ca mine, sau limitati-va la a-l adauga atunci cand serviti preparatul si gatiti-l fara! Altfel, o sa mancati si voi peste amar, ca mine, dupa ce am dat 30 de lei pe el 🙁 .
😥 multumim pentru sfat,chiar nu stiam,si asta nu ca nu ma pricep deloc la gatit,ci pt ca nu folosest lime 🙂
E bine de stiut pe viitor!
sincer eu nu am am folosit la mancare lime. dar cred ca m-as fi intrebat sa folosesc si coaja sau nu?:D
😆 😆 😆 ce tare, bine ca ne-ai spus.Eu mai am prostul obicei sa testez diferite ingrediente :)))
este exact aceeasi chestie la limeta ca si la lamaia obisnuita si ca la orice citric aproape.coaja devine amareste ,mai ales daca o gatesti.Imi pare rau ca ai invatat asta printr o metoda asa amara:D
lamaie am folosit mereu prin aceeasi metoda si nu a dat niciodata gust amar preparatului 🙁
Imi pare rau dar iti multumesc de sfat,nu stiam acest lucru.
off…multumim ca ne atentionezi,ca sa stim si noi ce sa facem pe viitor,sa nu ne trezim cu cine stie ce gust…
Nici eu nu stiam asta, bine ca ne-ai spus tu.Ce-i drept nu prea folosesc lime.
Multumim de sfat acum stiu sa nu incerc asa ceva acasa.
Pacat de peste,ca trebuie sa-l arunci.. 😥 .e bine totusi ca pe viitor vei stii,datorita tie si noi …. vom tine cont de sfatul tau pentru a nu trece printr-o situatie asemanatoare.Dar stii cum e zicala,,Omul din greseli invata” ❗
Imi dau seama ce dezamagita ai fost…:( Omul din greseli invata,sau din greselile altora…Multumesc pentru pont!
Saraca de tine..dupa atata munca s-a ales praf de mancare.. Din fericire mie nu imi place pestele cu lamaie..doar cu cateva ierburi aromate si ulei de masline 🙂
Stii vorba aia…”Tot patitu-i priceput ! ” 😛
Multumim ca ai impartasit cu noi aceasta experienta neplacuta. De obicei folosesc lamaie si nu amaraste preparatul.
Nu stiam. Pentru ca nu folosesc decat zeama la gatit, de cele mai multe ori. Dar e bine de stiut!
nu am stiut ca se poate intampla asa ceva,bine ca ne-ai anuntat <3 😡
E amara rau. Eu stiu asta. Fata de coaja de lamaie care e ceva mai dulceaga. Dar altfel e bun fructul lime daca e consumat cum trebuie.