Chiar dacă anul acesta nu am reușit să ajung la Gaudeamus, am urmărit cu mare interes ceea ce s-a întâmplat pe acolo, măcar ca să știu ce am ratat. În primul rând mă interesau reducerile de la Corint și de asta îmi pare cel mai rău, că nu am ajuns în zilele în care au avut reducere 50% ca să-mi cumpăr Seria LUX. Asta e. Grupul Editorial Corint a încheiat duminică seara participarea la Târgul Internațional Gaudeamus 2017 – Carte de învățătură, ediția a XXIV-a, după 5 zile pline de lansări, evenimente, spectacole-lectură, ateliere pentru copii, momente artistice.
Surpriza acestei ediții a constat în reduceri substanțiale! Miercuri și joi, iubitorii de carte au putut beneficia de REDUCERE de 50% pentru ORICE titlu din colecțiile Corint, iar în următoarele zile cărțile au avut PREȚURI SPECIALE! Asta e oferta despre care spuneam că-mi vine să mă bat pentru că am ratat-o, dar cum nu ies singură din casă și nu am avut cu cine merge…
Standul Corint a devenit locul preferat al copiilor, unde au avut loc în fiecare dimineață activități pentru cei mici, iar adulții au fost așteptați cu noutăți de tot felul, de la cărți de istorie, călătorii, biografii, albume până la volume fascinante, pline de mister și fantezie, destinate adolescenților.
Pe primul loc în topul vânzărilor se află Stăpânul umbrelor, cartea a doua din seria Uneltiri întunecate de Cassandra Clare, unul dintre cele mai așteptate titluri fantasy din colecția Leda Edge ale acestui sfârșit de an. Asta sigur se va regăsi pe lista lecturilor mele din 2018.
Locul al doilea este ocupat de un titlu extrem de interesant, Fiica lui Stalin. Viața extraordinară a Svetlanei Allilueva din colecția Corint Istorie. Autoarea Rosemary Sullivan ne propune o biografie excepțională, cea a unicei fiice a lui Iosif Vissarionovici Stalin – Svetlana Allilueva.
Locul trei a fost ocupat de un titlu adresat copiilor, Armstrong. Călătoria fantastică a unui șoricel pe Lună, scris de Torben Kuhlmann, care ilustrează într-o manieră deosebită o poveste în care visurile nu cunosc limitele imaginaţiei.
Următoarele titluri din topul vânzărilor sunt:
- De la Palatul Domnesc de pe Podul Mogoșoaiei la Palatul Regal de pe Calea Victoriei de Gabriel Badea-Păun (colecția Istorie cu blazon)
- Minunata familie Marvelde Brian Selznick (roman grafic, colecția Leda Edge)
- Însemnări intime și politice de Adolf Hitler, ediție de Francois Delpla (colecția Corint Istorie)
- Domnisoara Goth și fantoma șoricelului de Chris Riddell (Corint Junior)
- Întoarcerea Regelui Mihai de Danielle Maillefer (colecția Istorie cu blazon)
- Jurnal -volum 2 de Ion Ratiu (colecția Corint Istorie – Autoriromâni)
- Addison Cooke și mormântul lui Genghis-han de Jonathan W. Stokes (Corint Junior)
După cum ne-a obișnuit deja, Grupul Editorial Corint ne așteaptă la următoarea ediție a Târgului Gaudeamus, în 2018, cu noi surprize! Măcar atunci poate ajung și eu.
Din păcate nici eu nu am putut sa ajung la eveniment pentru ca este prea departe de mine dar sper ca în 2018 sa ajung.
Si eu am zis ca ajung si n-am mai reusit…
Superbe toate cărțile. 😘
Aștept cu interes un targ frumos de carte la Cluj, ultimele au fost prost organizate, iar preturile au fost mai mari decat in magazine.
Banuiesc ca aveti si voi pe acolo, dar sunt targuri mai micute. Eu si in primavara la Bookfest mi-am luat carti la 10 lei, reduse cu 60-70%.
Oare la Oradea nu se face un targ de carti?
Probabil ca sunt, dar nu sunt promovate cat ar trebui. Cred…
Se vor gandi organizatorii sa organizeze astfel de targuri si in provincie?
Ramane de vazut.
Titlurile cărților de pe pozițiile 2 și 6 mi-au atras cel mai tare atenția. Noaptea trecută am terminat de citit o autobiografie și m-a marcat suficient încât să descopăr și viețile altor oameni importanți. E ceva… nu știu exact cum să descriu… ceva cuceritor în modul în care marii oameni aleg să își trăiască viața. Deciziile lor, durerile, toate strânse într-un pumn, astea sunt lucrurile care au început să mă atragă din punct de vedere literar.
Am citi recenzia ta, Ioana, si desi nu sunt fan al genului respectiv, ba chiar nici nu-l cunoasteam pe nume pe autor, modul in care ai prezentat cartea m-a facut sa vreau sa o citesc si eu.
Eu nu prea citesc insa cei pasionati s.au putut bucura de reduceri majore.
Pacat ca nu am fost si eu printre ei.
Locul 3, SF pentru copii! 🙂 Îmi place!
Radu, te bagi la o lectura?
Din pacate eu nu pot ajun ge la Gaudeamus. Este prea departe de Bacau iar drumul cu masina acolo costa. Asa ca mai bine cumpar carti cu banii cheltuiti pe drum sau cazare.
Esti departe, dar sigur sunt evenimente si in zona sau poti vana reducerile online.
Eu am ajuns sambata si am plecat dupa maxim 30 minute ca ma simteam rau de tot. Abia am reusit sa cumpar cateva carti pentru ca nu ma tineam pe picioare de rau ce imi era.
Imi pare rau sa aud asta. Ai grija de tine si data viitoare sa ma anunti ca sa mergem amandoua. Promit ca nu fac atac de panica.
Mi-ar fi placut sa ajung si eu cu Ante la targ, insa din pacate nu am reusit. As fi vrut sa vada si ea, dar sper ca anul ce vine sa fim prezente!
hai ca poate ne strangem mai multe si mergem impreuna.
Nu am citit inca nici una dintre cartile aflate in top 10 dar am la dispozitie tot anul viitor ca sa fac asta.
pai nici eu nu am bifat inca niciuna dintre ele, zuzi.
Asta suna tare dragut: „Domnisoara Goth și fantoma șoricelului” de Chris Riddell . Potrivita pentru pitici sa li se deschida apetitul pentru lectura.
Sugestiv un astfel de top, stim ce mai cumpara cititorii.
pot sa zic ca as citi si eu cartea asta? O sa zic ca o cumpar pentru nepoata, dar ea are abia un jumate. pana creste ea, o citesc eu.
Of, nici eu nu am reusit sa ajung anul asta la targ. Asa de rau imi pare. Dar e departe tare capitala de mine. Nu imi ramane decat sa ma uit pe net la poza sau sa aflu cum a fost la targ din articole de pe blog, cum este cel scris de tine.
Si zici ca cel mai vandut titlu a fost scris de Cassandra Clare? Hm… nu am citit nimic scris de ea…. Ar fi timpul 😉
Claudia, poate vii la anul si ma iei si pe mine cu tine sa facem paguba pe acolo 😀
in anii cand am stat in Bucuresti nu am lipsit niciun an la Gaudeamus: bani economisiti inainte, mers dimineatza la ora deschiderii, liste cu ce vreau si ce pret e in alta parte etc. Acum ii duc dorul, citesc articolul tau si ma cuprinde nostalgia.
Mai prindem si online reduceri, dar nu e acelasi lucru. E vorba si de atmosfera, nu?