Nuci umplute cu cremă

fursecuri nuci cu cremă

Ingrediente coji nuci: 

  • 2 pachete (a câte 200 grame) de unt bun, gras (80% grăsime)
  • 4-5 ouă (depinde de mărime)
  • 2 linguri de oțet
  • zahar pudră – 5 linguri
  • sare
  • un vârf de cuțit de amoniac
  • esență de rom
  • faină cât cuprinde (în jur de 1 – 1,2 kg)

Ingrediente crema nuci: 

  • 480 ml lapte
  • 1 plic de budincă de ciocolata
  • 5 linguri de zahar
  • 140 gr unt
  • 100 gr nuca de cocos

Eu am folosit aceste cantități pentru că am făcut foarte multe nuci umplute, voi le puteți înjumătăți.

Nuci umplute cu crema

Într-un castron, cerneți mai multa faină (cam 1 kg) și faceți o adâncitură în care puneți untul la temperatura camerei. Dacă untul este tare, va fi imposibil să lucrați cu el. Atenție, nu trebuie nici topit! Peste el adăugați ouăle bătute înainte cu o lingură în alt castron, sarea, zaharul, esența și amoniacul stins cu cele doua linguri de oțet.

Începeți să amestecați ingredientele incorporând treptat și faina. Se frământă un aluat până ce acesta nu se mai lipește de mâini (daca este nevoie se adaugă faină până ajungem la acest rezultat). Se lasă puțin aluatul să respire, cam 15 minute, apoi se fac biluțe din aluat, potrivite ca mărime, cam cat o boaba de strugure de masa, și se coc în forma specială de nuci.

 Pentru cremă, preparam budinca de ciocolată conform instrucțiunilor de pe plic și o lăsăm să se răcorească bine. Când budinca începe să se răcească(dar nu de tot), încorporam și untul în ea, și nuca de cocos, și o dăm la frigider minim o oră. Umplem nucile cu această cremă și le pudrăm cu zahăr.

Sper să vă placă rețeta mea de nuci umplute dacă decideți să o încercați. Ca sfat, dacă aveți untură, înlocuiți untul cu untură. Pot fi făcute și cu ulei. Un pachet de unt îl înlocuiți cu 250 ml de ulei de floarea soarelui. Pentru copt, se poate folosi atât genul acesta de formă, cât și un aparat de făcut nuci electric despre ale cărui beneficii am scris aici.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 26/09/2015
    Răspunde

    Bunatate de bunatate! Si mie imi plac,le voi face curand!Cu budinca de ciocolata n-am facut inca!

  1. Răspunde

    Hai că m-ai dat pe spate cu nucile astea, Cristino!! Bravo!! Am și eu forme, dar nu știu când să mă apuc, că nu-mi vine, zău 😛

    • Catalina Sora
    • 27/09/2015
    Răspunde

    Arata exact ca cele din copilaria mea.Imi este pofta de zici ce e asta 🙂

      • Valeria Chertes
      • 19/06/2023
      Răspunde

      Ce bine arata.

  2. Vai cate ai facut! Bine ca si eu daca fac atatea in doua zile nu mai ramane nici una!

      • Cristina Dragomir
      • 29/07/2019
      Răspunde

      Suntem 10 in curte. Nu-s asa multe!

  3. Pingback: Avantajele unui aparat de făcut nuci electric față de forma clasică - Ieftinici

    • Loredana Cereces
    • 22/06/2023
    Răspunde

    Doamne ce multe ai facut!!Te pricepi de minune Cristina!Sincer,eu nu prea ma pricep la prajituri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares