Nu știu dacă părul drept este la modă, nu știu dacă arată mai bine decât cel ondulat, dar știu că suntem multe cele care folosim deja sau plănuim să ne cumpărăm o placă pentru îndreptat părul. Ea este singura care ne poate ajuta să avem acel păr perfect neted, de revistă. Poți încerca să îndrepți părul cu o perie specială sau cu una simplă, ajutată de un uscător de păr. Probabil că vei scăpa de onduleuri, dar fire rebele tot vor ieși la suprafață, electrizate și nervoase. Placa de păr te scapă de absolut toate problemele. Părul tău va arăta așa cum îți dorești. Cu o singură condiție – să folosești o placă de păr potrivită tipului tău de păr. De aceea am pregătit și câteva sfaturi menite să te ajute să faci cea mai bună alegere în materie de plăci de păr.
Pasul 1 – Analizează textura firului de păr
Ceea ce este potrivit pentru o persoană cu părul aspru, nu funcționează la fel de bine la cineva care are firul de păr mai degrabă subțire și firav. Există diferite tipuri de plăci de păr.
Pentru un păr cu fir gros, cele mai potrivite sunt plăcile ceramice. Acestea înmagazinează foarte bine căldura, îndreaptă perfect și reduc la minimum șansele de electrizare. Pentru părul subțire și firav cele mai potrivite sunt plăcile de păr cu tehnologii moderne, menite nu doar să îndrepte și să protejeze părul, ci și să-l facă mai strălucitor. Vorbesc despre plăci de păr de tipul celor de pe acest site, dotate cu tehnologii precum UniTemp și SplitStop, tratamente cu ioni și infuzii cu cheratină. Ele nu ard, nu electrizează, previn despicarea părului și îi dau acea strălucire naturală pe care toate ne-o dorim.
Atunci când avem de-a face cu un păr aspru, mult mai bine este să ne îndreptăm atenția spre plăci de păr din titan. Ele se încălzesc mult mai repede și îndreaptă părul mult mai repede decât plăcile ceramice, nemaifiind nevoie să insiști de 3-4 ori asupra aceleiași șuvițe de păr. În plus, ca și textură, se pare că titanul este mai fin și deteriorează mai puțin firul de păr, pe măsură ce intră în contact cu el.
Pasul 2 – Alegerea dimensiunii potrivite
Un aspect de luat în seamă, când cumperi o placă de păr, este cât de lung și de des este părul tău. Cu o placă scurtă și îngustă, va dura mai mult de jumătate de oră să îndrepți un păr lung și bogat. Mult mai repede vei termina treaba folosind o placă de păr mai lată. Nici măcar nu trebuie să iei fiecare produs în parte pentru a vedea care are plăcile mai late. Dacă arunci, de exemplu, un ochi aici, vei vedea că plăcile de păr pot fi sortate în funcție de lungimea firului de păr (scurt, mediu sau lung). Va fi foarte ușor să identifici plăcile potrivite pentru tine.
Pasul 3 – Verifică treptele de temperatură
În funcție de tipul de păr, indiferent că mizezi pe o placă ceramică, pe una cu înveliș de sticlă sau turmalină sau pe una din titan, trebuie să fii atent și la treptele de temperatură pe care le poți seta. Un păr afro sau creț se va îndrepta doar la temperaturi foarte ridicate, de până la 230 de grade. Nu ai ce face, în cazul lui, cu o placă al cărei nivel maxim de temperatură este de 150º C. La fel, dacă părul este unul foarte subțire și fragil, nu te poți încumeta să folosești o placă la care să nu poți seta temperaturi mai mici de 150 de grade. Indiferent de ce recomandări citești aici sau pe alte site-uri, cele mai bune decizii le iei în urma experienței personale. Dacă la 120º C ți se pare că tot arde părul, e bine să ai unde să mai scazi, nu?
Prin urmare, dacă îi scrieți lui Moș Crăciun să vă aducă o placă de îndreptat părul, aveți grijă să îi specificați dacă vreți una ceramică sau una cu alt tip de înveliș, ce lățime să aibă și cam ce trepte de temperatură vă sunt necesare. Să nu vă treziți, sub brad, cu o placă de păr pe care să nu o puteți folosi! Sau, și mai bine, puteți să-l trimiteți pe Moșul direct la acest articol despre alegerea plăcii în funcție de tipul de păr.
La cata podoaba capolara am nuitat cred ca o sa-mi trebuiască asa ceva.Fetelor sa va bucurați de el și sa-la îngrijiți.
perfect,chiar urmeaza sa imi iau o placa de par noua!
oare s-o pricepe mosu sa descifreze treburile astea? cu ioni, ceramice si alte minuni? merita incercat! eu am o placa, dar o folosesc cam rar. adica o foloseam. pe vremea cand aveam parul lung. acum chiar nu mai e in uz deloc :))
Uite, sa stii ca nu am analizat niciodata placa de par din unele puncte de vedere mentionate de tine. Eu eram atenta doar la treptele de temperatura si la materialul din care sunt fabricate cele doua placi. Si brand-ul ma intereseaza destul de mult, admit.
Super articol! Eu vreau de la mosu o perie de indreptat parul,
Am mai bine de un an de cand nu mai folosesc nici un aparat termic pentru par cu toate ca am placa, uscator, ondulator.
Uite, ca pe asta n-o stiam ca se alege placa si in functie de tipul de par. Oricum am inceput sa o folosesc din ce in ce mai putin spre deloc, mai ales acum iarna.
Am si eu o placa de par dar am ales-o dupa culoare, habar nu aveam de celelalte criterii de care trebuie sa tin cont. Multumesc, am mai invatat ceva util azi.
Mi-a adus mosul o placa de par. Nu este printre cele mai bune dar a prins-o la oferta
Multumesc pentru sfaturi! Chiar trebuie sa-mi iau o placa de par noua, dar nu stiu ce sa aleg. 😀
Am tot vrut o placa de indreptat parul, dar acum imi doresc una de creponat, pentru ca am nevoie de volum.
Din fericire eu nu am nevoie de placa 😀 dar am nevoie de volum, hahaha…
La cate lucruri imi doresc anul asta, Mos Craciun o sa primeasca o scrisoare foarte lunga :)) Multumesc de idee. Acum imi trebuie neaparat o placa noua
eu am renuntat la placa, am facut-o cadou ca sa nu ma mai apuc sa indrept parul, abia l-am reparat cat de cat! am firul foarte fin!
Eu nu folosesc placa, foarte rar ondulatorul.
Foarte rar folosesc placa de par, de obicei il las natural.
Ai foarte mare dreptate, am luat una la promotie si nu era buna de nimic. Ea din generatia veche, se incalzeste foarte tare si arde parul.
E bine de stiut.Mi-am cumparat o placa anul acesta,dar nu am tinut cont de aceste aspecte.
Nu folosesc deloc placa de par, am un fir foarte fragil, moale si ,,extrem de drept,, :)))
Am si eu placa de par , dar nu din ceramica. Am sa-i scriu mosului sa-mi ia una buna si de calitate. Multumesc de articol.
Din fericire la mine nu este cazul 🙂 . Mai degraba prefer onduleuri 🙂
Nu risc sa ma trezesc cu cine stie ce placa, asa ca ii dau direct linkul Mosului.
Interesant articol , chiar nu stiam de aceste reguli , deobicei ma ghidam dupa pret si aspect :))
O placa am cerut si eu mosului, sper sa considere ca am fost suficient de cuminte si sa o primesc 😀
Nu m-am gandit niciodata la placa de par …in functie de tipul de par.Eu cand mi-am ales-o – am vrut sa fie… ceramica si sa aiba setari ale temperaturii 🙂
Eu nu folosesc placa ,dar este un articol interesant
Facut cu placa, parul meu sta drept maxim o ora. Asta daca i-am pus si fixativ 🙂
Parul meu sta drept oricum,mi-as lua ceva sa-l onduleze,un ondulator,ceva bigudiuri destepte.
nu am placa, dar momentan nici nu imi doresc. eu am parul usor ondulat si chiar imi place asa cum e..nu imi place parul intins
Eu nu folosesc placa niciodata.
Eu o folosesc, dar foarte rar.
Am avut tot felul de aparate de par dar am renuntat la ele pentru ca in cadea foarte tare parul.
Eu zic ca, daca nu le folosim zilnic, nu ar trebuie sa avem probleme din cauza lor.